ABSOLUT - A Vodka With Nothing To Hide

Absolut Vodka on yksi eniten myytyjä väkeviä alkoholituotemerkkejä maailmassa. Nerokkaista ja ennakkoluulottomista mainoskampanjoistaan tunnettu talo on myös tunnettu läpinäkyvästä toiminnastaan läpi koko tuotantoketjun.

4.4.2019

Julkaistu

Pernod Ricard Finland

kuvat

Absolut Vodka on yksi eniten myytyjä väkeviä alkoholituotemerkkejä maailmassa. Nerokkaista ja ennakkoluulottomista mainoskampanjoistaan tunnettu talo on myös tunnettu läpinäkyvästä toiminnastaan läpi koko tuotantoketjun.

Elämme aikakautta, jossa vastuullisuus on osa kuluttajien tietoista päätöksentekoa. Läpinäkyvyys ei enää ole vain mukava lisä vaan kuluttajan odotus ja vaatimus tuotteille.

Absolut Vodka on yksi eniten myytyjä väkeviä alkoholituotemerkkejä maailmassa. Nerokkaista ja ennakkoluulottomista mainoskampanjoistaan tunnettu talo on myös tunnettu läpinäkyvästä toiminnastaan läpi koko tuotantoketjun. Vastuullisuus ja ympäristöasiat eivät ole yritykselle ainoastaan tärkeä vaan iso ja olennainen osa jatkuvaa kasvua ja kehitystä. The Absolut Company onkin asettanut pitkän aikavälin tavoitteekseen olla yksi kestävän kehityksen johtavista toimijoista.

Absolut the vodka with nothing to hide

One-source – periaate

Jokainen tippa Absolut Vodka valmistetaan paikallisista raaka-aineista samassa paikassa Åhusissa Etelä-Ruotsissa. Tämä One Source -periaate mahdollistaa sen, että ympäristöä kuormittavat tekijät pystytään minimoimaan tuotannon kaikissa vaiheissa. Viljelytekniikoita, jotka optimoivat laadun ja minimoivat lannoitteiden ja torjunta-aineiden tarpeen, kehitetään jatkuvasti yhteistyössä viljelijöiden kanssa. Paikallisista maanalaisista pohjavesikerroksista valmistukseen pumpattu vesi ja erilaiset tekniset ratkaisut ovat puolestaan vähentäneet tasaisesti yrityksen vedenkulutusta jo viimeisen 10 vuoden ajan.

Kiertotalous

Energiaa säästyy myös materiaalien uudelleenkäytön ja kierrätyksen avulla. Absolut Vodkan lasipullojen valmistuksessa käytetystä lasista on yli 40 % kierrätettyä ja pullot valmistetaan paikallisessa Limmaredin lasitehtaassa. Tislausprosessissa syntyvä mäski hyödynnetään sekin, proteiinipitoisella mäskillä ruokitaan päivittäin 240 000 possua ja 40 000 lehmää.

Reduce, reuse and recycle. It’s a matter of attitude

Energiatehokkuus

Suurista tislaamoista Absolut-yhtiöllä on maailman alhaisin energiankulutus tuotettua yksikköä kohti. Tämä on saavutettu muun muassa kierrättämällä suurin osa tislauksessa tuotetusta lämmöstä. Vuodesta 2004 lähtien Absolut Companyn energiankulutus on vähentynyt 45 prosenttia ja hiilidioksidipäästöt 80 prosenttia litraa kohti.

Tiesitkö, että yhden Absolut-shotin valmistamiseen kuluu vähemmän energiaa kuin veden keittämiseen kupilliseen teetä.

Katso video ”The Vodka With nothing To Hide”. Filmi korostaa humoristisella tavalla vastuullisuuden ja läpinäkyvyyden tärkeyttä Absolutin kaikessa toiminnassa.

P.S. Kaikki videolla esiintyvät henkilöt ovat The Absolut Companyn henkilökuntaa. Absolut 70cl pullokuva