Fresheimmät kuulumiset 3/2021

Fresh-liiketoiminnan kuulumisia

Julkaistu

Fresh-liiketoiminnan kuulumisia

Julkaistu

Katse kohti kesän satoa

ML 2 21 Fresheimmät kuulumiset 3

Vielä on vaikeaa ennustaa, kuinka runsasta satoa tuleva kesä tarjoaa: paljon riippuu kevään ja alkukesän säistä. Kotimaisen satokauden aloittaa kuitenkin raparperi jo toukokuun alussa. Silloin saataville tulevat myös ensimmäiset kotimaiset kasvihuonemansikat. Niitä seuraavat touko-kesäkuussa varhaiskaalit sekä nauris-, sipuli- ja porkkananiput. Pieniä kasvihuoneessa kasvatettuja varhaisperunaeriä voivat onnekkaimmat löytää jo vapuksi tai äitienpäiväksi, mutta varsinaisia varhaisperunoita saa odottaa juhannuksen tienoille asti. Ennen juhannusta pellolta ravintolan keittiöihin voi odottaa myös kiinankaalia ja jäävuorisalaattia.

Valkoinen parsa on sesongin ykkönen

ML 2 21 Fresheimmät kuulumiset 4

Valkoinen parsa on alkukevään monipuolinen herkku. Valkoisen parsan pääsesonki alkaa maaliskuun lopussa ja jatkuu toukokuulle, jolloin sen satokausi on Hollannissa parhaimmillaan. Tilattava valkoinen parsa on perinteistä vihreää parsaa suurempi. Sen Extra White, AA-laatuluokitus takaa parsan tasalaatuisen kokoluokan, värin ja muodon. Ohuen kuorensa ansiosta valkoinen parsa on nopea käsitellä ravintolakeittiössä. Vihannestukku Kesprosta saatava valmiiksi kuorittu valkoinen parsa säästää aikaa entisestään ja vapauttaa sitä muihin työvaiheisiin. Kuorittua parsaa on tasalaatuisuutensa ansiosta myös helppo tilata juuri oikea, tarvittava määrä. Tarkista parsojen päivän hinta Kespronetistä tai omalta myyjältäsi.

  • 21196662 Parsa valkoinen 20–28 mm Hollanti 1 lk, alkaen vko 13
  • 21691693 Parsa valkoinen kuorittu 20–28 mm 2,5 kg, alkaen vko 13

Pääsiäinen kukkii väreissä

ML 2 21 Fresheimmät kuulumiset 2

Kattaukseen sopivat eriväriset tulppaanit. Myös pajunkissat kuuluvat pääsiäisen kattaukseen ja koristeluun. Liila helmililja sopii niin sisätiloihin kuin uloskin. Näyttävät asetelmat peikonpähkinän oksista, pajunkissoista ja viileyttä kestävistä kukista toivottavat asiakkaat jo ovella tervetulleiksi ravintolaan ja terasseille.

”Hukkapala” on kalaherkku

ML 2 21 Fresheimmät kuulumiset 1

Ruokahävikin vähentäminen on vastuullisuusteko. Kespron Menu-sarjan uudet kalatuotteet, Menu Kylmäsavulohirouhe ja Menu Lämminsavulohirouhe, on valmistettu hyödyntäen kalan ”hukkapaloja” eli laadukkaita kalan osia, jotka jäävät muiden kalantuotteiden valmistuksesta yli. Menu Lämminsavulohirouhe on lohifilettä, jota jää yli määräpainoisten annospalojen leikkaamisesta. Kylmäsavulohirouhe taas tehdään siivupakkaukseen sopimattomista kylmäsavulohifileen paloista.

Valikoimassa on myös kalatuotteita, joiden valmistuksessa on hyödynnetty Feldt’s Blue -tekniikkaa, jolla pyritään maksimoimaan kalafileen käyttö. Tekniikalla kalasta voidaan saada enemmän ruodotonta fileetä.

Kun kala voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti, toimitaan sekä vastuullisesti että saadaan myös tuotteen hintatasoa alemmas.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä