Kalaa juhlapöytään ja buffetiin

Juhlava noutopöytä on kalaruokien näyttämö, eivätkä loppuvuoden arvokkaat juhlat olisi mitään ilman kalaruokia. Poimi ideat itsenäisyyspäivän, joulun ja muihin vuodenvaihteen tarjoiluihin!

11.11.2021

Julkaistu

Kespro

teksti

Juhlava noutopöytä on kalaruokien näyttämö, eivätkä loppuvuoden arvokkaat juhlat olisi mitään ilman kalaruokia. Poimi ideat itsenäisyyspäivän, joulun ja muihin vuodenvaihteen tarjoiluihin!

Kylmät alkuruoat ovat loppuvuoden buffetpöytien kestosuosikkeja, joiden mukaan asiakkaat monesti valitsevat ravintolan. Vaihtelua alkuruokiin saa erilaisilla raaka-aineilla ja niiden valmistusmenetelmillä, kuten raakakypsennyksellä.

Kalojen laadulla on suuri merkitys kalaruokien makuun ja näyttävyyteen. Nostimme laajasta kalavalikoimastamme mm. E. Erikssonin laadukkaan kylmäsavustetun haukifileen, upean kotimaisen lämminsavustetun siian sekä ASC-sertifioidun Menu Lohifileen, jonka valmistimme sokerisuolaamalla perinteiseen jääkellarin tapaan.

Vastuulliset kalatuotteemme

Kylmäsavuhaukifilee

Erikssonin kylmäsavuhauki on valmiiksi ruodoton. Sen raikas maku toimii loistavasti esimerkiksi blinien kanssa nautittavassa kylmäsavuhaukitartarissa. Kylmäsavuhaukifilee on pakattu käteviin noin kilon painoisiin vakuumeihin, joiden sulatus on nopeaa.

ASC-sertifioitu lohi on vastuullisesti kasvatettua tuoretta norjalaista lohta. C-leikattu lohifilee on Erikssonin ammattitaitoisen henkilökunnan käsin fileoimaa. Vesiviljely kasvattaa tulevaisuudessa rooliaan maailman merkittävänä ravinnonlähteenä, ja ASC-sertifiointi pyrkii maksimoimaan hyödyt ja minimoimaan mahdolliset negatiiviset ympäristövaikutukset.

Lämminsavusiika, tuplafilee

Savusiikafilee tupla on mehukas ja helppokäyttöinen tuote. Se säilyttää mehukkuutensa, koska fileet on savustettu vastakkain nahkapuoli ulospäin. Fileet ovat ruodottomia, ja nahan poiston jälkeen tuotteesta ei synny hävikkiä. Tähän tuotteeseen käytetään vain suomalaista siikaa.

Muikunmäti

Voimakkaan makuinen muikunmäti sopii erinomaisesti esimerkiksi blinien kanssa tarjottavaksi. Lisäksi mäti on sellaisenaankin oleellinen lisä juhlavaa kalapöytää.

Ajankohtaisia reseptivinkkejä!

Savusiikaa ja yrttisalsaa & jääkellarin lohi

Jääkellarinlohi

Valmista näin:

  1. Sokerisuolaa puhdas ja nahaton lohifilee sokeri-suolaliemessä, kiloa lohta kohden 1 dl (120 g) suolaa ja 2 rkl sokeria.
  2. Leikkaa lohi viipaleiksi ja lado vadille.
  3. Viimeistele paahdetulla saaristolaisleipämurulla, tillillä ja kevätsipulilla. Voit lisätä pinnalle vielä kirjolohen- tai muikunmätiä juhlavuutta korostamaan.

Kylmäsavustettu hauki italialaisittain

Kylmäsavustettu hauki italialaisittain

Valmista näin:

  1. Leikkaa hauki ohuiksi viipaleiksi ja lado vadille.
  2. Vispilöi oliivi- tai rypsiöljyn joukkoon sitruunamehua ja mausta suolalla sekä sokerilla. Valele haukiviipaleet sitruunaöljyllä.
  3. Viimeistele parmesaanilastuilla, rucolalla ja tillillä.

Savusiikaa ja yrttisalsaa

Valmista näin:

  1. Paloittele ruodottomat lämminsavustetut siiat annospaloiksi ja lado ne vadille.
  2. Sekoita kulhossa rypsi- tai oliiviöljyä, vaaleaa balsamiviinietikkaa, sitruunamehua, suolaa, sokeria ja hienonnettua persiljaa, oreganoa ja tilliä sekä vihreää chiliä paksuksi yrttisalsaksi.
  3. Lusikoi salsa kalapaloille ja viimeistele limettiviipaleilla.

ML 4 21 siikaceviche Siikaceviche raikastaa täyteläisen ja vahvojen makujen juhlapöydän. Kuutioi nahattomat siikafileet valmiiksi ja kypsennä sitrus-oliiviöljyseoksella samana päivänä. Tuore ananas ja jalapeno täydentävät makua.

Siikaceviche


ML 4 21 jaakellarin nieria Nieriä valmistetaan jääkellarin liemessä, jolloin kala kypsyy tasaisesti. Mausta liemi valitsemillasi kuivayrteillä ja viipaloi tai paloittele nieriä haluamallasi tavalla.

Jääkellarin nierää


Muista ainakin nämä tuotteet!

Oleelliset:

+ Juomasuositukset:

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä