Kalaa juhlapöytään ja buffetiin

Juhlava seisovapöytä on kalaruokien näyttämö, eivätkä loppuvuoden arvokkaat juhlat olisi mitään ilman kalaruokia. Poimi ideat itsenäisyyspäivän, joulun ja vuodenvaihteen tarjoiluihin.

11.11.2019

Julkaistu

Juhlava seisovapöytä on kalaruokien näyttämö, eivätkä loppuvuoden arvokkaat juhlat olisi mitään ilman kalaruokia. Poimi ideat itsenäisyyspäivän, joulun ja vuodenvaihteen tarjoiluihin.

Kalojen laadulla on suuri merkitys kalaruokien makuun ja näyttävyyteen. Nostimme laajasta kalavalikoimastamme E. Erikssonin laadukkaan kylmäsavustetun haukifileen, upean kotimaisen lämminsavustetun siian sekä syksyn uutuuden, ASC-sertifioidun Menu Lohifileen, jonka valmistimme sokerisuolaamalla perinteiseen jääkellarin tapaan.

Kylmäsavuhaukifilee

Erikssonin kylmäsavuhauki on valmiiksi ruodoton. Sen raikas maku toimii loistavasti esimerkiksi blinien kanssa nautittavassa kylmäsavuhaukitartarissa. Kylmäsavuhaukifilee on pakattu käteviin noin kilon painoisiin vakuumeihin, joiden sulatus on nopeaa.

ASC-sertifioitu lohi on vastuullisesti kasvatettua tuoretta norjalaista lohta. C-leikattu lohifilee on Erikssonin ammattitaitoisen henkilökunnan käsin fileoimaa. Vesiviljely kasvattaa tulevaisuudessa rooliaan maailman merkittävänä ravinnonlähteenä, ja ASC-sertifiointi pyrkii maksimoimaan hyödyt ja minimoimaan mahdolliset negatiiviset ympäristövaikutukset.

Lämminsavusiika, tuplafilee

Savusiikafilee tupla on mehukas ja helppokäyttöinen tuote. Se säilyttää mehukkuutensa, koska fileet on savustettu vastakkain nahkapuoli ulospäin. Fileet ovat ruodottomia, ja nahan poiston jälkeen tuotteesta ei synny hävikkiä. Tähän tuotteeseen käytetään vain suomalaista siikaa.

Kylmäsavustettu hauki italialaisittain

Kylmäsavustettu hauki italialaisittain

Leikkaa hauki ohuiksi viipaleiksi ja lado vadille. Vispilöi oliivi- tai rypsiöljyn joukkoon sitruunamehua ja mausta suolalla sekä sokerilla. Valele haukiviipaleet sitruunaöljyllä. Viimeistele parmesaanilastuilla, rucolalla ja tillillä.

Savusiikaa ja yrttisalsaa & jääkellarin lohi

Jääkellarinlohi

Sokerisuolaa puhdas ja nahaton lohifilee sokeri-suolaliemessä, kiloa lohta kohden 1 dl (120 g) suolaa ja 2 rkl sokeria. Leikkaa lohi viipaleiksi ja lado vadille. Viimeistele paahdetulla saaristolaisleipämurulla, tillillä ja kevätsipulilla. Voit lisätä pinnalle vielä kirjolohen- tai muikunmätiä juhlavuutta korostamaan.

Savusiikaa ja yrttisalsaa

Paloittele ruodottomat lämminsavustetut siiat annospaloiksi ja lado ne vadille. Sekoita kulhossa rypsi- tai oliiviöljyä, vaaleaa balsamiviinietikkaa, sitruunamehua, suolaa, sokeria ja hienonnettua persiljaa, oreganoa ja tilliä sekä vihreää chiliä paksuksi yrttisalsaksi. Lusikoi salsa kalapaloille ja viimeistele limettiviipaleilla.

Oleelliset:
21531725 Eriksson Kylmäsavuhaukifile n. 1 kg, ruodoton, pakaste
21641075 Menu Lohifilee n. 1,7 kg, C-leikkuu, ASC, jäitetty, uutuus!
21593528 Eriksson lämminsavu siikafile tupla n. 5 kg, pakaste
21389775 Eriksson muikunmäti 250 g, suomalainen pakaste

Juomasuositus:
Fürst Riesling Trocken, Pfalz, Saksa
Domaine Seguinot-Bordet Petit Chablis, Burgundy, Ranska

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä