Ravintoloitsija, budjetoi ravintolasi seuraava tilikausi varmuudella

Kespron Budjetointipäivä on budjetointikoulutus ravintola-alan ammattilaisille. Mikäli ravintolasi budjetointiprosessi kaipaa päivittämistä, ilmoittaudu mukaan ja varmista liiketoimintasi kannattavuus huolellisesti tehdyn budjetoinnin avulla.

Julkaistu
Malifood Oy & Kespro
teksti
Adobe Stock & Kespro
kuvat

Kespron Budjetointipäivä on budjetointikoulutus ravintola-alan ammattilaisille. Mikäli ravintolasi budjetointiprosessi kaipaa päivittämistä, ilmoittaudu mukaan ja varmista liiketoimintasi kannattavuus huolellisesti tehdyn budjetoinnin avulla.

Julkaistu
Malifood Oy & Kespro
teksti
Adobe Stock & Kespro
kuvat

Monissa ravintoloissa ja kahviloissa budjetointia kehittämällä voitaisiin parantaa merkittävästi liiketoiminnan kannattavuutta. Valitettavan monissa – etenkin pienissä – ravintoloissa ja kahviloissa budjetointi on hoidettu huonosti tai sitä ei tehty ollenkaan. Yhtenä syynä on se, ettei budjetoinnille tai liiketoiminnan kehittämiselle ole aikaa. Monet ravintola-ja kahvila-alan esimiehet ja yrittäjät joutuvat tekemään tällä hetkellä suorittavaa työtä, koska alalla on paikoin huutava työvoimapula.

"Uskallan väittää, että monilta ravintola-alan yrityksiltä puuttuu tulosbudjetti sen takia, ettei sitä yksinkertaisesti osata tehdä. Monelta pienemmältä ravintola-alan toimijalta puuttuu osaamisen lisäksi välineet sen tekoon", Kespron Budjetointipäivän budjetointikouluttaja Malina Pursiainen kertoo.

pursiainen kespro budjetointipaiva logo

Vertaistuki, työtuntilaskenta, hyvä budjettityökalu.
Kespron budjetointikoulutuksen osallistuja

Kespro on kehittänyt tulosbudjetoinnin työkalun ravintoloille

"Tunnetusti kaupan alalla budjetointi saattaa olla hoidettu paremmin kuin ravintola-alalla", pohtii Pursiainen.

Kesprolla on valtavasti osaamista ja kokemusta kaupan alan budjetoinnista. Ratkaisuna Kespro on nyt kehittänyt toimivan ravintolan ja kahvilan tulosbudjetoinnin työkalun – ja haluamme tarjota sen myös asiakkaillemme helpottamaan budjetoinnin haasteita.

Marraskuussa 2021 järjestettiin Kespron Budjetointipäivän pilotti.

"Kespro halusi löytää yhteistyökumppaniksi ravintola-alan asiantuntijan, joka hoitaisi tulosbudjetoinnin työkaluun liittyvän opastuksen ja koulutuksen omille asiakkailleen. Kespron edustajat ottivat minuun yhteyttä viime vuonna ja lähdimme yhdessä rakentamaan Kespron Budjetointipäivän ohjelmaa ja sisältöä. Viime vuoden 2021 marraskuussa järjestimme ensimmäisen pilottikoulutuksen Helsingissä Kespron K-Kampuksella. Tilaisuus sai todella lämpimän vastaanoton ja kaikki osapuolet olivat erittäin tyytyväisiä päivään ja konseptiin. Siitä alkoi hedelmällinen yhteistyöni Kespron kanssa", Pursiainen kertoo.

Syksyn 2022 Kespron Budjetointipäivän koulutukset

Budjetointipäivä järjestetään Lahdessa, Helsingissä, Turussa, Kuopiossa, Rovaniemellä ja Oulussa syksyllä 2022. Ole nopea, mukaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Ja vinkkaa myös yrittäjäkaverille! Katso tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet täältä.

Hyvä ja kattava budjetointityökalu.
Kespron budjetointikoulutuksen osallistuja

AdobeStock 212440817

Kespron Budjetointipäivän sisältö

Kespron Budjetointipäivän sisältö on monipuolinen ja täynnä konkreettista käytännön tekemistä.

Budjetointikoulutuksen sisältö:

  • Ravintolan kannattavuus: Miksi budjetointi on tärkeää?
  • Tulosbudjetin täyttäminen (Osio 1. Myynti ja tavoitteet)
  • Tulosbudjetin täyttäminen (Osio 2. Työvuorot ja työvuorokustannukset)
  • Tulosbudjetin täyttäminen (Osio 3. Muut kustannukset ja tiedot)
  • Keskustelua tulosbudjetista, yhteenveto ja palaute

"Pidän alussa pohjustuksena päivän aiheelle lyhyen luennon aiheesta ravintolan kannattavuus. Vastaan luennossani kysymykseen: ”Miksi budjetointi on tärkeää?”, Pursiainen kertoo.

Tulosbudjetin täyttäminen on jaettu kolmeen eri osioon ja jokaiseen niistä on varattu hyvin aikaa. Budjetointipäivän lomassa keskustellaan aktiivisesti ja jaetaan kokemuksia. Aikaisempien tapahtumien perusteella Kespron Budjetointipäivään osallistuneet ovat olleet kiitettävän aktiivisia. Mukana aina myös Kespron alueen edustajia. Lisäksi koulutus sisältää aamupala-, lounas- sekä kahvitarjoilun.

"On ollut kerrassaan mahtavaa tutustua mukaviin kesprolaisiin ympäri Suomea. Kespron Budjetointipäiviin kuuluu aina ruhtinaalliset tarjoilut. Herkuttelemme aamiaisen, lounaan ja iltapäiväkahvien merkeissä", vinkkaa Pursiainen.


Tässä ajassa kannattaa ehdottomasti osallistua Kespron Budjetointipäivään

"Ukrainan sota, kallistuneet raaka-aineet, polttoaineen hinnan nousu ja mahdollisesti hyvinkin kallis talvisähkö tuovat epävarmuutta ja lisäkustannuksia varmasti lähes jokaiselle ravintola-ja kahvila-alan yritykselle. Nyt jos koskaan kannattaa alan yrittäjien, omistajien, ravintola- ja vuoropäälliköiden ja myös muun henkilökunnan oppia tekemään tulosbudjetti ja osallistua Kespron Budjetointipäivään", Pursianen kannustaa foodservice-alan toimijoita ja ravintoloiden esihenkilöitä.

Hyvä persoona vetämässä koulutusta. Loistava työkalu budjetoinnin tekemistä varten.
Kespron budjetointikoulutuksen osallistuja

Kespron Budjetointipäivä on saanut loistavan hyvää palautetta

Tähän asti Kespron Budjetointipäivä on saanut osallistujilta ja järjestäjiltä loistavan hyvää palautetta. Osallistujat ovat oppineet käyttämään budjetointityökalua ja saaneet tehtyä toimipaikalleen mahdollisimman realistisen tulosbudjetin, jota on tarvittaessa helppo päivittää.

"On niin suuri ilo olla näissä päivissä mukana. Toivottavasti nähdään seuraavillakin Kespron Budjetointipäivillä", Pursiainen kiittelee.

Alkuperäinen kirjoitus on julkaistu Malifood Oy:n blogissa 13.10.2022.Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä