Tuoreimmat terveiset Vihannestukku Kesprosta: sesonkikasviksia ja ruokatrendejä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota vuonna 2021

Vuoden viimeiseen kirjoitukseen listasimme sesonkikasvisten lisäksi trendejä, joissa kaikissa korostuu tavalla tai toisella vege. Lue lisää ja inspiroidu kasvisten mahdollisuuksista voittavan ravintolatarjonnan toteuttamiseksi!

Julkaistu
Kespro
teksti

Vuoden viimeiseen kirjoitukseen listasimme sesonkikasvisten lisäksi trendejä, joissa kaikissa korostuu tavalla tai toisella vege. Lue lisää ja inspiroidu kasvisten mahdollisuuksista voittavan ravintolatarjonnan toteuttamiseksi!

Julkaistu
Kespro
teksti

Vihannestukku Kesprossa, yhdessä muiden Kesprolaisten kanssa, teemme joka päivä kaikkemme tukeaksemme asiakkaitamme heidän ravintolaliiketoiminnassaan. Näin vuoden 2020 loppupuolella voi varmasti kaikkien puolesta yhteisesti todeta, että takana ovat kaiken kaikkiaan aivan poikkeukselliset kuukaudet, joiden aikana tiiviin yhteistyön, joustavuuden ja avun tarve sekä merkitys ovat korostuneet huippuunsa.

ravintola keittiöhenkilökunta

Kesän 2020 alussa, Suomen ensimmäisen koronaviruksen aiheuttaman poikkeusajanjakson jälkeen, tarjosimme asiakkaillemme ideoita ja vinkkejä kannattavan tarjonnan suunnitteluun ja "uuteen alkuun", kun ajat olivat ravintoloiden kiinnioloajan jälkeen todella haastavia.

Syksyn alussa kasvatimme arvostettua ja jo entuudestaan laajaa Menu-kasvisvalikoimamme yhdeksällä uudella tuotteella, joista jokainen on omiaan kannattavan, tehokkaan ja kasvisrikkaan tarjonnan toteuttamisessa.

Menu-uutuudet-9kpl-syksy2020

Tuoreiden Menu-kasvisten valikoimaan tulivat muun muassa kaksi uutta wok-kasvissekoitusta, trendikkäitä kaalisekoituksia sekä raakoja mutta valmiiksi kuorittuja ja pilkottuja punajuurituotteita, jotka sopivat talvisesonkiin täydellisesti. Lue lisää uutuuksistamme artikkelista täältä.

Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen myötä take away -tarjonnan merkitys ravintolaliiketoiminnalle kasvoi huippuunsa ja tulee varmasti olemaan merkittävä myös jatkossa. Tästä artikkelista pääset lukemaan take away -ratkaisuja kahvila- ja ravintolaliiketoiminnan tarpeisiin.

take away pakkaus

Sesongissa joulukuussa

Vihannestukku Kesprossa valikoima elää aina vahvasti sesongeissa. Talviaikana, kun kotimaan kasvukausi on tauolla, kotimaisten varastokasvisten valikoimaa täydentävät tuontituotteet – aina mahdollisimman läheltä sieltä, missä kasvuolosuhteet ovat milloinkin parhaimmillaan.

Lisää tilauslistalle joulukuussa ainakin nämä sesonkikasvikset:

 • Punajuuri Suomi 1lk SAP: 20804751
 • Keltajuuri 1kg Suomi 1lk SAP: 21640992
 • Raitajuuri 1kg Suomi 1lk SAP: 21640991
 • Porkkana violetti 1kg Suomi 1lk SAP: 21658220
 • Porkkana keltainen 1kg Suomi 1lk SAP: 21658221
 • Ruusukaali 750g NL/GB 1lk SAP: 21186214
 • Kukkakaali Oranssi 3kpl 1lk FR/NL/BE SAP: 21653532
 • Kukkakaali violetti 3kpl 1lk FR/NL/BE SAP: 21653531
 • Romanesco kukkakaali 1lk FR/NL/BE SAP: 21654295
 • Jouluomena Jonaprince PL 75+ 1lk SAP: 21584322
 • Päärynä Xenia Hollanti 75/80mm 1lk SAP: 21726253
 • Persimon - Kaki Espanja 1lk SAP: 21725922
 • Viikuna IL/BR/PE/TR 1lk SAP: 21411688
 • Klementiini/Satsuma 1xx2 2kg ES/EG 1lk SAP: 21402029

Kaipaatko uusia inspiraatiota juureksien hyödyntämiseksi? Lue ideoita ja vinkkejä marraskuun artikkelista!

joulukuun sesonkihedelmät

Muista myös helppokäyttöiset ja laadukkaat Menu-juuressoseet, jotka sopivat niin keittoihin, kastikkeisiin, vuokaruokiin kuin leivontaan:

 • Menu Porkkanasose 1,5kg SAP: 21428262
 • Menu Punajuurisose 1,5kg SAP: 21428261 Katso resepti!
 • Menu Bataattisose 1,5kg SAP: 21428260
 • Menu Lanttusose 1.5 kg SAP: 21463879
 • Menu Maa-artisokkasose 1,5 kg SAP: 21463880

Alkuvuotta ajatellen kannattaa pitää mielessä myös keskitalven raikkaat ja mehukkaat sesonkisuosikit: appelsiinit, veriappelsiinit sekä muut sitrukset!

Poimintoja ruokatrendeistä, joihin ravintoloiden kannattaa tarttua vuonna 2021

kevätrullat

1. Ravintolaruokailun elämyksellisyys

Kespron teettämä Maailman ravintolatrendit -tutkimus julkaistiin marraskuun alussa. Tulokset vahvistivat viime vuosien aikana esiin noussutta ilmiötä ravintolaruokailun elämyksellisyydestä ja sen merkityksestä. Tutkimuksesta kävi ilmi, että ravintolaruokailulta odotetaan elämyksellisyyttä ja yllätyksellisyyttä jatkossa entistäkin vahvemmin kotona valmistettavien ja nautittavien ruokien vastapainoksi.

Ravintolassa halutaan nauttia autenttisia, raaka-aineita kunnioittavia ja elämyksellisiä ammattilaisen valmistamia annoksia, joiden valmistamiseen asiakas ei kotioloissa itse kykene tai viitsi.

Kunnioita raaka-aineita, suosi kokeilevia ja yllätyksellisiä valmistustapoja ja muista viimeistely!

Sesongin kasvisruoka-annos

2. Terveellisen ruoan ja kasvisruokailun suosion kasvu

Ravintolatrendejä kartoittaneen tutkimuksen mukaan 87 % suomalaisista olisi valmis lisäämään ruokavalioonsa enemmän monipuolista kasvisruokaa. Terveellisempien ruokavalintojen ja kasvisruokailun suosion kasvua povasi myös toukokuussa 2020 teetetty kuluttajien ruokavalintoja kartoittava tutkimus, jossa tulevaa vuotta ajatellen korostuivat punaisen lihan käytön vähentäminen, kalan syönnin lisääminen ja kasvisten lisääminen. Kyselyyn vastanneista jopa 42 prosenttia kertoi lisäävänsä vihannesten ja juuresten kulutustaan seuraavan vuoden aikana.

Ota siis viimeistään nyt uusi (tai entistäkin vahvempi) ote ruokalistasi kasvisannoksista. Hyödynnä sesonkikasviksia mahdollisimman monipuolisesti ja kokeilevasti. Inspiraatiota löydät niin Kespro.com-verkkosivustolta, Menu-lehdestä ja muista julkaisuistamme sekä sosiaalisesta mediasta.

Apua sesonkikasvisten valintaan, ideoita ja vinkkejä kasvisten käyttöön sekä muuta ajankohtaista kasviksiin liittyvää asiaa löydät kuukausittain Kespro.com-sivustolla julkaistavasta Tuoreimmat terveiset Vihannestukku Kesprosta -kirjoitussarjasta!

maa-artisokkasosekeitto

3. Maapalloystävällisyys ja vastuullisuus

Vastuullisuus on laaja käsite, joka kätkee sisäänsä niin ympäristöön, ilmastoon, sosiaaliseen vastuuseen, turvallisuuteen ja yhteiskuntaan liittyviä asioita. Kaukana on ajat, jolloin puheet vastuullisuudesta riittivät. Nyt kuluttajat odottavat todellisia tekoja ja läpinäkyvyyttä.

Kespron teettämän tutkimuksen mukaan...

 • 62 % suomalaisista olisi valmis maksamaan enemmän ravintolaruoasta, joka on tuotettu eettisesti ja ilmastoystävällisesti.
 • 88 % suomalaisista haluaisi ulkona syödessään suosia ravintoloita, jotka ottavat luonnon monimuotoisuuden huomioon.
 • 96 % suomalaisista on kiinnostunut lähellä tuotetuista raaka-aineista.

Vastuullisuuden vaikutus kulutuskäyttäytymiseen vahvistuu koko ajan tietoisuuden lisääntyessä. Voittajana alati kiristyvästä kilpailusta selviävät yritykset, joissa vastuullisuus on integroitu osaksi strategiaa ja arkea.

Ravintoloiden konkreettisten vastuullisuustekojen lista on pitkä, tässä siitä muutama poiminta:

 • Varmista, että raaka-aineiden, viinien ja muiden ravintolassa tarvittavien tuotteiden kuten astioiden ja taloustavaroiden hankintaketju on vastuullinen.
 • Kasvata sesonkikasvisten käyttöä ja kasvisruoka-annoksia osana tarjontaa – ja viesti siitä myös asiakkaillesi!
 • Hyödynnä mahdollisimman monipuolisesti kotimaisia raaka-aineita.
 • Pyri minimoimaan ruokahävikki.
 • Huolehdi asianmukaisesta kierrätyksestä.

Näiden hevivinkkien ja -ideoiden myötä toivotamme turvallista, tunnelmallista ja kasvisrikasta joulukuuta 2020!

Tuorein terveisin, Vihannestukku Kespron tiimi

Vihannestukku Kespro tukee ravintoloita kannattavien ja vastuullisten hedelmä- ja vihanneshankintojen tekemisessä sekä kasvisten aiempaa monipuolisemmassa hyödyntämisessä ympäri vuoden. Kespro.com-verkkosivuilla julkaistavassa Tuoreimmat terveiset Vihannestukku Kesprosta -kirjoitussarjassa kerrotaan kuukausittain satokauden parhaista tuotteista, sesongeista sekä valikoiman uutuuksista. Lisäksi saat kirjoituksista ajankohtaista inspiraatiota ja ideoita tarjontaan!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä