Maukkaita makuja – kevään uutuudet Kesprolta!

Kespron lanseeraamien uutuustuotteiden avulla on helppoa suunnitella uusia maukkaita makuja tulevan kesän ruokalistoille! Inspiroidu vinkeistä ja ota oma siivusi vilkkaasta kesäkaupasta.

Kuinka paksu on siivusi ensi kesän ulkona syömisen virroista? Kespron kevään uutuudet tarjoavat ratkaisun liiketoimintasi kannattavuuden kehittämiseksi. Ammattitaitosi ja Kespron 44 uuden tuotteen avulla teet suomalaisista klassikoista ja kansainvälisistä trendeistä kokonaan uudenlaisia makuelämyksiä. Yhdistele, pakkaa mukaan, hanki edullisesti – makua kannattaa aina kehittää!

Vinkit

Uudista lounaslista

Kespron tutkimuksen (K-Kylä-tutkimus 5/2020) mukaan asiakkaat haluavat syödä ravintolalounaalla yhä useammin siipikarja-, kala- tai kasvisruokia. Kuluttajat etsivät ravintoloista säännöllisesti myös makuja, joita kotikeittiössä ei tarjota tai viitsitä tehdä. Lounasruoan maustaminen ravintoloissa on jatkuvan kehityksen kohteena. Millaisella makupaletilla hurmaat tämän päivän lounasruokailijan?

Take away -vinkki! Suunnittele huolella, pakkaatko ranskankermakastikkeen ja juuston erikseen vai teetkö eloten ihan valmiiksi.

Resepti: Elote

Meksikolainen maissiruoka elote tarjoaa ratkaisuja trendikkäimpien raaka-aineiden tuunaamiseen makuhifistelijöille. Ruokalaji on helppo valmistaa ja tarjoilla suurillekin ruokailijamäärille. Elote soveltuu myös take away -myyntiin.

Take away -vinkki! Chorizolla maustetut pataruoat soveltuvat erittäin hyvin take away -myyntiin.

Resepti: Chorizo-broileripata

Yhdeksi ratkaisuksi tarjoamme ripauksen espanjalaisia makuja. Espanjasta lähtöisin olevia chorizo-makkaroita on satoja erilaisia. Yleisesti chorizot ovat mausteisia sianlihamakkaroita, joilla saa syvennettyä makua ja rakennetta esimerkiksi erilaisiin pataruokiin, pastoihin ja keittoihin.

Huomioi lounastarjonnassa erityisruokavaliot

Eritysruokavaliota noudattavat asiakkaat ovat hyvin perillä heille soveltuvista ruoka-aineista ja niiden valmistustavoista. Myös erikoisruokavaliota noudattavat lounasruokailijat arvostavat laadukkaita raaka-aineita, taiten ja luotettavasti valmistettuja annoksia sekä hyvää makua. He ovat yleensä aktiivisia kokemusten jakajia sosiaalisessa mediassa ja heidän jaetut ruokailukokemukset saavat yleensä laajan huomioarvon. Seurueen ruokapaikan valintaan vaikuttaa merkittävästi erityisruokavaliota noudattava henkilön mieltymykset. Kokemus ravintolan ruoasta ja palvelusta ratkaisee, saapuuko seurue uudelleen asiakkaaksi.

Vinkki!

Keittiömestarin tehtävä on etsiä uusia makuja, raaka-aineita ja ruokalajeja listoille, jotta ruokalista pysyy ruokailijalle mielenkiintoisena. Menu-tuotesarjan neljällä uudella pursotettavalla tuorejuustotahnalla muuntelet uunikalojen, -kanojen ja -lihojen makua.

Vinkki! Muista puristaa sifonin kahvaa erittäin hellästi ja etsi se kohta, jolloin kastike tulee sopivalla voimalla sifonista.

Uudista illallislista kesän kastikkeilla

Kesällä ravintoloiden ruokalistalla lämpimät kastikkeet ovat keskeisessä osassa ruokailukokemusta annokseen sopivan viinin kera. Paraskin pihvi jää keskinkertaiseksi, mikäli kastike ei ole herkullisen makuinen ja oikean lämpöinen. Pihviannoksen onnistumisen tavoitteeksi voisikin määritellä sen, kun asiakas on pyyhkinyt viimeisetkin kastikepisarat leipäpalalla lautaselta suuhunsa.

Useat ravintolat hyödyntävät kastikehauteita ravintolan kiirepiikeissä. Kuten tiedämme, kastikehauteessa punaviinikastikkeen voi pitää lasipullossa kun taas valkoviini- ja tomaattikastikkeen sopivassa gn-astiassa, joissa sauvasekoittimella voi suorittaa viimeistelyn. Ruokasifonit soveltuvat hyvin lämpimien kastikkeiden esillelaittoon ja lämpöhaudesäilytykseen. Menu Hollandaisekastikkeen voi lämmittää ja laittaa sifoniin. Menu Bernaisekastikkeen voi muokata foyotkastikkeeksi lisäämällä siihen kokoonkeitettyä demi glacea. Sifoniin ei kannata laittaa rakuunaa tai muita partikkeleita, joten keitä rakuunan maku demi glaceen ja viimeiste kastike lautasella tuoreella rakuunalla.

Kespron laajasta lihavalikoimasta ratkaisut kesän kuumimpaan pihvisesonkiin raakana tai kypsänä, kokonaisena tai paloiteltuna. Menu-tuotesarjan uutuudet bearnaise- ja hollandaisekastikkeet soveltuvat erityisesti rosee kypsennetyille lihoille. Ne soveltuvat myös pitkään haudutettujen lihojen kanssa tarjoiltavaksi, kunhan muistaa raikkauden lisäkkeitä valittaessa.

Uudista kahvilan vitriini

Kahviloiden kakkuvalikoimassa on hyvä huomioida erityisruokavalioille soveltuvia vaihtoehtoja. Uudet suomalaiset herkulliset gluteenittomat kakut ovat myös laktoosittomia. Näyttävyyttä ja houkuttelevuutta voi lisätä tarjoamalla kakkupalojen kanssa sesongin raaka-aineita eri muodoissa.

Vinkki!

Onko voileipäkakku seuraava vitriinin vetonaula? Parhaita makuja etsiessä vastaukset saattavat löytyä menneestä. Isoäitien klassikko, voileipäkakut, saavat tämän päivän nuoremmatkin kokit inspiroitumaan.

Uudista pikaruoka- ja fast casual -tarjonta

Perinteisesti artesaanipizzat tarjoillaan tomaattikastikkeella ja hillityllä määrällä laadukkaita täytteitä. Riittääkö tämä nykyajan uutta etsivälle kuluttajalle? Miten säilyttää pizzan perinteiset maut ja tuoda siihen jotain kuluttajaa kutkuttavaa ja uutta? Ratkaisu tähän kuluttajahaasteeseen voisi olla kokeilemalla ja tarjoilemalla uusia pizzakastikemakuja ja uudenlaista visuaalisuutta pizzoihin.

Vaaleaksi pizzakastikkeeksi soveltuvat ranskankerma, mascarpone-juusto tai niiden sekoitus joko sellaisenaan tai maustettuina. Erityisesti ranskankermalla on hyvä säilyvyys. Vaalean kastikkeen maustamiseen voit käyttää esimerkiksi tuoreita yrttejä, valkosipulia tai oman harkinnan mukaan kuivamausteita. Näin pizzalistan monipuolistaminen muutamalla blanco-pizzalla ei aiheuta sen suurempia hävikinhallintahaasteita, kun kokonaistarjonnan pidät rajallisena. Miettiessä pizzalistojen uudistamista ei siis kannata ohittaa blancoa eikä unohtaa rossoa.

Vinkki! Salsa verdellä voi maustaa myös kasviksia, ja se soveltuu erinomaisesti myös take away -myyntiin.

Resepti: Kanatacojen täyte

Tuulahdus meksikolaisia makuja! Meksikolainen ruoka trendaa maailmalla ja samoja viitteitä on nähty jo jonkin aikaa Suomen ravintolakentässä. Meksikolaisesta ruoasta puhuttaessa kyse ei ole texmexistä. Autenttisessa meksikolaisessa keittiössä on lukuisia mielenkiintoisia ruokalajeja, joista tacot ovat yksi ilmenemismuoto.

Perinteisien tacojen valmistamiseen käytetään pehmeitä maissi- tai vehnätortillalettuihin. Tänä päivänä meksikolaisessa ruoassa ei ole itseisarvona pelkkä tulisuus vaan makujen raikkaus ja tasapaino, jota haetaan erilaisten kastikkeiden avulla. Salsa verde on yksi monista meksikolaisen keittiön peruskastikkeista. Kastike sopii erinomaisesti maunantajaksi niin liha-, kana- kuin kalatacoihinkin. Tacojen makumaailman voit rakentaa omaan liikeideaan sopivaksi. Mikäli haluat häivähdyksen crosskitcheniä, lisää cheddarjuustokastiketta tacojen täytteisiin.

Take away

Kespron tehtävänä on etsiä, löytää ja tarjota parhaat ja vastuullisimmat take away -ratkaisut ammattilaiskeittiöiden vaihteleviin ja vaativiin tarpeisiin. Helppous ja nopea syöminen ovat nykyään arkipäivää, arjen luksusta. Aina ei ole aikaa pysähtyä nautiskelemaan ravintolaan, ja joissain tilanteissa ruoka halutaan nauttia muualla. Take away -astiat, ekologiset kertakäyttöastiat ja vastuullisuusvinkit löydät uusimmasta take away -kuvastostamme.