Saatavuustiedote

Alla löydät Kespron hankinnan tilannekatsauksen tuotteiden saatavuuksista tuotealueittain. Päivitämme tietoja kerran viikossa. Huomioithan että nämä ovat tämän hetken arvioita ja tilanne voi muuttua nopeastikin

Alla löydät Kespron hankinnan tilannekatsauksen tuotteiden saatavuuksista tuotealueittain. Päivitämme tietoja kerran viikossa. Huomioithan että nämä ovat tämän hetken arvioita ja tilanne voi muuttua nopeastikin

Päivitetty 5.7.2022

Lihat ja lihajaloste

Ei tiedotettavaa

Kalat ja äyriäiset

Ei tiedotettavaa

Hedelmät ja vihannekset

20149618 Menu valkosipulinkynsi kuorittu 1kg - saatavuushaasteita. Korvaavana tuotteena 21790854 Valkosipulinkynsi kuorittu Espanja 1kg.

Kotimainen perunatilanne

Uuniperunoiden kotimainen raaka-aine ennätti loppua ennen uuden sadon valmistumista. Varmistaaksemme uuniperunoiden saatavuutta välikauden aikana uuniperunaa joudutaan tuomaan Egyptistä. Tuontiperunaa käytetään kunnes kotimainen uusi sato valmistuu, näillä näkymin mahdollisesti elokuun puolen välin aikoihin.

  • 20400058 Uuniperuna pesty 180-230g Egypti 1lk

  • 20653705 Uuniperuna foliossa 180-230g Egypti 1lk

Menu-sarjan perunat (kuoritut, kypsät ja raa’at leikatut tuotteet) kärsivät kotimaisen raaka-aineen pulasta edelleen. Tästä johtuen raaka-aine-eriä tuodaan Saksasta, jotta voimme varmistaa tuotteiden saatavuuden ennen uuden kotimaan sadon valmistumista. Pääosa raaka-aineesta on nyt saksalaista.

Leivät & leivonnaiset

Toimituskatkoja on tiedossa Lantmännenin Petikon tehtaalla valmistetuissa tuotteissa. Syynä katkokselle ovat pidempään kestänyt haastava maailmantilanne ja tuotannon resurssiongelmat. Katkos koskee kuutta Menu hampurilais- ja hot dog -sämpylää, jotka tulevat poistumaan kesän ajaksi valikoimasta ja tilalle tulevat Vaasan vastaavat tuotteet. Näissä tuotteissa tulee olemaan automaattikäännöt päällä.

Maitotaloustuotteet ja kananmunat

ei tiedotettavaa

Valmisruoat

ei tiedotettavaa

Pakasteet

ei tiedotettavaa

Makeiset ja naposteltavat

ei tiedotettavaa

Maustaminen ja leivonta

Maissin, auringonkukkaöljyn ja sinapinsiemen saatavuus on heikentynyt Ukrainan ollessanormaalitilanteessanäiden raaka-aineiden merkittävä tuottaja globaalisti. Tämä tulee aiheuttamaan katkoja ja mahdollisesti myös tuotespeksien muutoksia näistä raaka-aineista valmistetuissa tuotteissa.

Kuivat elintarvikkeet ja säilykkeet

ei tiedotettavaa

Juomat

ei tiedotettavaa

Hygienia, siivous ja pehmopaperit

ei tiedotettava

Astiat ja kattaus, käyttötavara

ei tiedotettavaa

Raaka-ainemuutokset

Ukrainassa käytävä sota vaikeuttaa elintarvikkeiden tiettyjen raaka-aineiden saatavuutta. Saatavuusongelmista johtuen tuotteiden valmistusreseptejä saatetaan joutua muuttamaan nopealla aikataululla siten, että elintarvikkeelle merkitykseltään vähäinen raaka-aine voidaan korvata muulla raaka-aineella tai jättää kokonaan pois.

Ruokavirasto on julkaissut torstaina 24.3.2022 päätöksen tiettyjen elintarvikkeiden pakollisia pakkausmerkintöjä koskevista helpotuksista, jonka perusteella tuotteita voidaan myydä käyttäen jo olemassa olevia pakkausmateriaaleja ja vanhoilla pakkausmerkinnöillä, kun huomioidaan tietyt tuoteturvallisuuteen ja asiakasviestintään liittyvät asiat. Elintarvikkeen muuttunut, todellinen ravintoarvotieto pitää kertoa, jos korvaava raaka-aine muuttaa merkittävästi tuotteen ravintosisältöä, esimerkiksi rasvahappokoostumusta haitalliseen suuntaan. Ruokaviraston päätös on voimassa enintään 30.9.2022 saakka. Varastoon ja vähittäismyyntiin 30.9.2022 mennessä saatetut, päätöksen mukaiset elintarvikkeet saa myydä loppuun päätöksen edellyttämällä tavalla.

Tuotteen nimiSAP-numeroAinesosaluettelo pakkauksessa (normaali)Ainesosaluettelo (POIKKEUS) SUOMIAinesosaluettelo (POIKKEUS) RUOTSIRavintoarvot pakkauksessa (normaali)Ravintoarvot (POIKKEUS) SUOMIRavintoarvot (POIKKEUS) RUOTSI