Kuokkalan kartano on valmiina kesään

Kuokkalan kartanon ravintola Jyväskylässä elää vahvasti sesongissa. Kun ruokalista vaihtuu puolentoista-kahden kuukauden välein, kesäsesongin annoksia ei tarvitse miettiä kovin aikaisessa vaiheessa.

Julkaistu

Teksti

Anna-Kaisa Asuja

Kesä on Kuokkalan kartanolle ehdottoman tärkeä sesonki, ja siihen valmistautuminen alkaa hyvissä ajoin. Vaikka edellinen kesä oli vilkas, Kuokkalan kartanossa tehdään koko vuosi kovasti töitä, jotta ravintola pysyisi ihmisten mielessä. Kesää valmistellaan pitkin talvea esimerkiksi pitämällä hyvää huolta talven mittaan käyvistä asiakkaista.

Kuokkalan kartano3

Hyvä palvelu petaa kesää

Keittiömestari Sami Sorvojan tavoitteena on luoda Kuokkalan kartanon ravintolaan sellainen kulttuuri, että sinne tultaisiin nimenomaan ravintolan takia, ei niinkään listan tai listalla olevan yksittäisen annoksen vuoksi.

Toki listakin on tärkeä. Sitä vaalitaan kulttuuriympäristöön sopivalla pieteetillä. Lista vaihtuu puolentoista-kahden kuukauden välein. Sama sykli pätee myös kesällä. Listan suhteellisen tiuha uudistuminen takaa myös sen, että lista on aina kiinni sesongissa, ja annoksissa päästään hyödyntämään kauden parhaimmat, yllättävätkin raaka-aineet. 

”Tavoite on myös kesällä päivittää yksittäisiä annoksia sesongin mukaan. Jos alkukesästä parasta on esimerkiksi mansikka, loppukesästä se on vadelma”, Sorvoja kertoo.

Kuokkalan kartanon kesää täyttävät myös erilaiset juhlat. Yhdelle hääparille tapahtumapaikka myytiin nimenomaan ruoan avulla.  

Sijainti on kesävieraille täydellinen

Kolmen toimintavuoden aikana paikalliset ovat löytäneet hyvin ravintolan ja sen palvelut. Siinä on vielä tekemistä, että turistitkin löytävät sankoin joukoin paikalle.

Kuokkalan kartano1

Turistien houkuttelemiseksi kartanolla on hyvät puitteet. Näyttävä jugendrakennus sijaitsee kesään sopivasti Päijänteen järvimaisemissa lähellä Jyväskylän keskustaa. Paikan yli satavuotiaaseen historiaan mahtuu monta tarinaa, joista ravintola on nyt uusin luku.

”Kuokkalan kartano on jo itsessään destinaatio, joka kannattaa kokea”, Sorvoja kertoo.  

Tarjoa enteitä kesän makumaailmasta

Lähiruokaan luottavassa ravintolassa kesä halutaan pitää ihmisten mielissä hienovaraisesti myös pitkin talvea.

”Kasvukauden aikana kerätään talteen kaikenlaista. Meillä on pakkasessa esimerkiksi raakoja mustaherukoita, jotka odottavat annoksiin pääsyä.” 

MN 2 24 Historian havinaa ja persoonallista otetta 5

Sorvoja tykkää muutenkin muistutella kesästä myös sydäntalvella.”Tulee kesä-heinäkuun vaihde mieleen, kun syö mesiangervojäätelöä.” Tavoitteena on, että makumuisto ja muistijälki kantavat kesään asti, ja saavat asiakkaan palamaan uudestaan ja uudestaan.



Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä