Pastis – pariisilaistunnelmaa astioita myöten

Pastiksen herkullista maalaisranskalaista kokonaisuutta täydentävät huolella valitut astiat. Ravintolaan hankittiin persoonallisia ja tyyliin sopivia astioita alkuvuoden laajennusremontin yhteydessä Astiatukku Kespron valikoimista.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Pastis on ranskalaistyyppinen korttelibistro Helsingin Kaartinkaupungissa, joka tarjoilee klassikoita raikkaalla twistillä. Ikisuosikeista listalta löytyy etanoita, tartaria ja sinisimpukoita. Pääruokana voi herkutella muun muassa kokonaisena kypsennetyllä kalalla, kaninkoipiconfitilla ja entrecôtella. Pastiksen apulaiskeittiömestari Pinja Ohvo haluaa korostaa ravintolan rentoa fiilistä ja kotoisuutta. ”Meille voi tulla kahville, nauttimaan yhden annoksen tai illalliselle pidemmän kaavan mukaan”.

Pastis on kokenut isoja remontteja viimeisen vuoden aikana. Maaliskuun alussa ravintola avattiin laajennusremontin jälkeen, kun se kolminkertaisti tilansa. Sali suureni, ravintolaan saatiin uusi kabinetti ja keittiö uusittiin kokonaisuudessaan. Kesällä rankkasateiden yhteydessä vesivahinko yllätti ikävästi ja uusi remontti vei suuren osan kesäkaudesta. ”Syksyn ajan toiminta on jälleen rullannut mukavasti, kun asiakkaat ovat palanneet takaisin”, Ohvo iloitsee.

Astiatukku Kespro asiakasjuttu Pastis-9165 1500x1000 Pastiksen apulaiskeittiömestari Pinja Ohvo ja Astiatukku Kespron avainasiakaspäällikkö Sanna Niittymäki.

Astiatukku Kespro apuna astioiden valinnassa

Alkuvuoden laajennuksen yhteydessä Pastikseen uusittiin myös astioita. Ravintolan henkilökunta suunnitteli ja teki valintoja yhdessä Astiatukku Kespron avainasiakaspäällikkö Sanna Niittymäen kanssa. Uusien astioiden joukossa on myös Pastikselle räätälöityjä lautasia.

Astiastoon valikoitui lasien ja aterimien lisäksi eri sävyisiä ja mallisia lautasia. Näin astioissa on sopivasti valinnan varaa ja lautanen voidaan valita annoksen mukaan. Se, että lautanen korostaa ruokaa ja tuo annoksen parhaat puolet esille, on tärkeää ja merkittävä osa ruokailunautintoa.

Astiatukku Kespro asiakasjuttu Pastis-9056 1080x1350 Klassinen tartar-annos pääsee oikeuksiinsa Bonnan Retro-sarjan lautasella.

Simppeliä ja maalaisranskalaista

Astioiden tyyli Pastiksessa on bistroon sopivasti simppeli, ja mukana on ripaus maalaisranskalaista romantiikkaa. Valkoisten lautasten lisäksi käytössä on joitakin värillisiä ja kuviollisia lautasia, jotka sopivat täydellisesti tiettyjen annosten kanssa. ”Sekoitamme sopivan rennosti lautasmalleja. Kun on vähän tummempaa ja vaaleampaa värimaailmaa mistä valita, voi kokeilla millä lautasella mikäkin annos saadaan parhaiten esiin. Se on tosi tärkeätä”, sanoo Pastiksen ravintolapäällikkö Jenna Naukkarinen. ”Kun lautasvalinta on tehty onnistuneesti annoksen mukaan, asiakkaat ihastuvat”.

Astiatukku Kespro asiakasjuttu Pastis-9035 1080x1350 Bonnan Retro-sarjan kahvikuppi ja lautanen sopivat täydellisesti Pastiksen tyyliin.

Astiahankinnat on mietittävä järkevästi, jotta ne tukevat liiketoimintaa kannattavasti. ”Mielestäni lautasella ei voi olla vain yhtä käyttötarkoitusta, vaan käyttö tulee olla monipuolista. Astioita ei hankita seisomaan hyllyssä”, toteaa Jenna Naukkarinen. ”Hyvänä esimerkkinä meillä on Figgjon lautaset vaaleanpunaisella kuvioinnilla. Niitä käytetään alku- ja jälkiruoille ja joskus jopa keittolautasina”, Jenna jatkaa.

Astiatukku Kespro asiakasjuttu Pastis-9020 1080x1350 Figgjon Skygge-sarjan lautasia on kustomoitu Pastikselle vaaleanpunaisella väriviimeistelyllä.

Lautaset apuna myös työnkulussa

Uuden menun vaihtuessa annoksille tehdään lautasvalinnat, ja niiden esillelaitto mietitään huolellisesti. Annokselle valittu lautanen auttaa myös salihenkilökuntaa kiireisessä työssä. Jenna Naukkarinen antaa hyvän esimerkin ravintolan arjesta: ”Keittiöstä nousevan annoksen voi tunnistaa jo tyhjän lautasen perusteella. Tämä auttaa työnkulussa, ajoittamisessa ja toimii sanattomana viestintänä. Nämä ovat pieniä, mutta tosi tärkeä asioita, jotka ovat mahdollisia vain erilaisten astioiden avulla.”

Astiatukku Kespro asiakasjuttu Pastis-9231 1500x1000 Bonna Iris -lautassarjassa on kaunis ja hillitty kuviointi. Sarja on Astiatukku Kespron tilausvalikoimassa.

Räätälöityjä astioita

Osa astioista teetettiin Pastista varten norjalaisen Figgjon valikoimasta. Figgjo valmistaa korkealaatuisia ammattikäyttöön soveltuvia posliiniastioita, jotka ovat Suomessa saatavilla yksinoikeudella Kesprosta. ”Räätälöimällä tuotteita ravintola pystyy erottautumaan logopainatuksen tai väri- ja kuviointiviimeistelyjen avulla”, kertoo Astiatukku Kespron Sanna Niittymäki. ”Kustomoitujen astioiden tilaaminen on asiakkaalle vaivatonta. Värivalikoima on todella laaja ja minimitilausmääräkin on vain 48 kappaletta”, jatkaa Sanna.

Astiatukku Kespro asiakasjuttu Pastis 9234 1500x1000 Osa lautasista teetettiin logopainatuksella norjalaisen Figgjon valikoimasta.

Jenna Naukkarinen on tyytyväinen astioiden räätälöintiin. ”Meille teetettiin logolautaset ja juuri nämä vaaleanpunaisella sävyllä viimeistellyt lautaset”, hymyilee Jenna. ”Mallin ja värisävyn valinta oli helppoa ja mallikappaleiden näkeminen auttoi varmistamaan valinnan. Näillä astioilla pystymme erottautumaan ja saamaan tunnistettavuutta annoksille ja huomiota ravintolalle”.

Ovatko astiahankinnat ajankohtaisia?

Astiatukku Kesprosta saat tuotteet kattaukseen, esillelaittoon, ruoanvalmistukseen, keittiön pienelektroniikkaan, säilytykseen ja kuljetukseen. Astiamyyntiin erikoistuneet avainasiakaspäällikkömme ovat apunasi tuotteiden valinnassa. Astiatukku Kespro tarjoaa laajan valikoiman varastossa olevia tuotteita, jotka ovat tilattavissa asiakkaan normaalin tilausrytmin mukaisesti. Tuotteet toimitetaan kätevästi muun kuorman mukana. Lisäksi saatavilla on runsaasti tilaustuotteita eri astiabrändeiltä. Astiatukku Kesproon saat yhteyden Kespron yhteyshenkilösi kautta tai sähköpostilla kespro.asiakaspalvelu@kesko.fi.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä