Petri Karjalainen: "Aina löytyy ratkaisu"

Kespron noutotukussa Joensuussa myyjä Petri Karjalainen on tottunut muuttuviin tilanteisiin. Hänen tehtävänsä on varmistaa, että tilaukset sujuvat kuten pitää.

Julkaistu

Teksti

Anna-Kaisa Asuja

Kuvat

Riikka Hurri

Mitä työhösi kuuluu?

Olen noutotukun myyjä. Meillä on pieni mutta vahva kolmen hengen tiimi. Minulla on vastuullani liha, kala ja panimotuotteet. Tietysti jos joku on vahvuudesta joskus pois, autan kollegaa. Asiakas soittaa tilaukset meille, mitä ikinä sitten tarvitseekaan. Tarpeita voi olla samallekin päivälle. Myyjän tehtävä on hoitaa, että asiakkaat saavat oikeat tavarat ja tuotteet oikeilla päiväyksillä ja että asiat menevät kuten pitääkin.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Normipäivänä teen töitä kello 6–14. Aamut alkavat aamukeräilyillä. Ensimmäiseen kuormaan pitää saada lähtemään kaikki se, mitä ei illalla ole saatu kerättyä. Kun kuorma on valmis lähtemään eteenpäin, siirryn kylmiöön purkamaan tuotteita. Siitä se päivä lähtee. Päivän aikana tulee kaikkia muuttujia.

MN 1 24 Kesprolainen osaaja 1

Millaisia onnistumisenkokemuksia saat työstäsi?

Palkitsevinta on se, että saa hoidettua työt ja asiakas on tyytyväinen. Se on ihan peruspäivän tekemistä, mutta sieltä ne onnistumisentunteet tulevat ja motivaatio syntyy. Asiakkaat tulevat suoraan sanomaan, jos joku esittelemäni ruoka johonkin tiettyyn tilaisuuteen sattuu osumaan nappiin. Tulin Kesproon vuonna 2006. Sitä ennen työskentelin reilut viisi vuotta K-Citymarketissa. Sielläkin asiakas oli toki tärkeä, mutta toisin kuin vähittäiskaupassa, tukussa asiakkaan kanssa ollaan tiiviisti tekemisissä. Ollaan enemmän kasvotusten ja puhelimitse yhteydessä, ja yritetään pitää luottamussuhde puolin ja toisin.

Mikä tilanne työssä on jäänyt erityisesti mieleen?

Ehkä se, että olen keksinyt asiakkaalle jonkin hyvä tuotteen pizzalistalle, ja se lähteekin monistumaan niin, että yhtäkkiä kaikki käyttävätkin sitä samaa tuotetta. Ongelmatilanteissa asiakas odottaa, että asia ratkeaa tässä ja heti. Kuormien kulkemiseen vaikuttaa moni muuttuja. Tavara voi esimerkiksi hävitä matkalla. Muuttujat ovat yleensä itsestä riippumattomia, mutta asiakkaalla on tilanteissa elanto kyseessä. Usein asiat saadaankin ratkeamaan tyylikkäästi muutaman minuutin sisällä.

Petri Karjalainen

  • Kuka? Noutotukun myyjä Petri Karjalainen
  • Missä? Kespro Noutotukku Joensuu
  • Töistä palautuu ajamalla päivittäin 35 kilometriä maalta edestakaisin. ”Se on kuin kesämökille menisi.”
  • Harrastaa talvella hiihtämistä. Käy kerran vuodessa Norjassa kalassa. Tärkeintä ei ole saalis, vaan reissu ja kaverin kanssa oleminen.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä