Restaurant & Bar Fusion – Kattaus täydentää aterian

Kattaus voi herättää tai latistaa ruokahalun. Siksi ei ole yhdentekevää, millaiselta lautaselta ateria ­tarjotaan. Ravintolan henkeen ja tunnelmaan personoidut astiat viimeistelevät herkutteluhetken.

Julkaistu

Päivitetty

Teksti

Maarit Seeling

Kuvat

Sami Heiskanen

Helsingin Kampin ostoskeskukseen, Tennispalatsin kulmalle avattiin viime vuoden lopulla Restaurant & Bar Fusion. Ravintolan lounaslistalla on kahdeksan päivittäistä vaihtoehtoa, joista löytyy sekä perinteistä suomalaista kotiruokaa että myös makuja maailmalta. Tarjolla on esimerkiksi intialainen voikana ja vietnamilainen bun cha. À la carte -listalta voi valita vaikkapa kivitatti-siitakerisottoa, sashimia, grillattua porsaan potkaa ja ostereita.

”Fusion panostaa raaka-aineiden laatuun, elämyksellisyyteen ja palveluun. Menumme on varsin laaja. Se vaikutti astioiden valintaan. Niiden pitää olla tietenkin laadukkaita, kestäviä ja hyvän näköisiä, mutta myös korostaa eri ruokalajien näyttävyyttä”, ravintoloitsija Mai Nguyen pohtii.

Fusionissa päädyttiin hankkimaan lounasta ja à la carte -tarjoilua varten eri astiat.

”Valitsimme laajalla skaalalla eri kokoisia, näköisiä ja tyylisiä astioita. Valintaan meni pari kuukautta. Meiltä oli mukana projektissa itseni lisäksi keittiöpäällikkö ja ravintolan suunnittelija. Miksasimme astiavalikoimaa omien tarpeittemme mukaan”, Nguyen muistelee.

Halusimme ravintolan värimaailman jatkuvan lautasissa. Kaunis lautanen kehystää ruokaa ja tuo sen esille.
Mai Nguyen, Restaurant & Bar Fusion

ML 2 23 76 Kattaus-täydentää-aterian 6 Mai Nguyen halusi valita laadukkaat astiat ravintolaan huolella.

Kampin seitsemäs ihme

Fusionin sisustus on saanut inspiraationsa muinaisesta Babylonin kaupungista ja sen riippuvista puutarhoista. Puutarhat olivat yksi entisaikojen seitsemästä ihmeestä.

Yli 200-paikkaisen ravintolan seiniä koristavat runsaat viherkasvit, joita roikkuu myös katon amppeleissa. Ruskean ja tummanvihreän eri sävyt luovat tilaan lämpimän ja luonnonläheisen ilmeen.

”Halusimme ravintolan värimaailman jatkuvan lautasissa. Kaunis lautanen kehystää ruokaa ja tuo sen esille.”

ML 2 23 76 Kattaus-täydentää-aterian 5

Vietnamilaistaustaiseen yrittäjäperheeseen Suomessa syntynyt Nguyen perusti ensimmäisen ravintolansa jo alle kaksikymppisenä, vuonna 2010. Nykyisin hän pyörittää myös Helsingin yliopiston kulmilla sijaitsevaa luolaravintola Cavernaa. Kespro on Nguyenille tuttu kumppani jo entuudestaan.

”Iltakäyttöön ja à la carte -tarjontaan valitsimme norjalaisen Figgjon valmistamat posliinilautaset ja tarjoiluastiat, jotka räätälöitiin varta vasten tarpeidemme ja mieltymystemme mukaisiksi. Lisäsimme astioihin sisustukseen sopivan deep forest -sävyn”, Nguyen selvittää.

Iso plussa hänen mukaansa on, että Figgjo antaa pyöreille lautasilleen viiden vuoden reunasärötakuun. Räätälöinnin minimitilaus on 48 kappaletta/tuote. Suunnittelusta ei veloiteta erikseen.

Värivalikoima on laaja. Valittavissa on peräti 130 keramiikkavärin lisäksi kulta ja platina. Värien lisäksi astioihin voi painattaa esimerkiksi logon tai kuviointeja.

”Ammattikäytössä astiat joutuvat kestämään kovaa kulutusta. Niiltä vaaditaan tiettyä näyttävyyttä, ja hankintoihin satsataan. Silti hinta ei saa nousta niin korkeaksi, että ravintoloitsijan sydän särkyy joka kerta, kun lautanen hajoaa.”

ML 2 23 76 Kattaus-täydentää-aterian 3 Astioihin lisättiin sisustukseen sopiva deep forest -sävy.

Yhteyshenkilö tuntee asiakkaan tarpeet

Fusion hankki ison osan astioistaan Kespron kautta. Nguyen kertoo haluavansa tehdä hankintansa mahdollisimman pitkälti yhdeltä luukulta, siksi iso toimija on osoittautunut hyväksi valinnaksi. Nguyen sanoo yhteistyön olleen joustavaa. Omien yhteyshenkilöiden ansiosta tietää kenelle soittaa, jos pitää reagoida nopeasti.

”Asiointia nopeuttaa, kun ei tarvitse aloittaa tarinaa joka kerta uudelleen. Astia-asioissa yhdyshenkilömme on Sanna Niittymäki. Hän osaa ehdottaa myös vaihtoehtoja, jos haluammekin jotain uutta. Tyylimme ja tapamme toimia on hänelle entuudestaan tuttu.”

Ravintola-astiat suunnitellaan kestämään aikaa. Jatkuvuus on ravintoloille tärkeää, sillä kestäviäkin astiastoja joudutaan välillä täydentämään.

Fusionin astiaprojektiryhmä kävi Astiatukku Kespron Showroomissa neljästä viiteen kertaa katsomassa valikoimaa. Kespro tarjosi mahdollisuutta ottaa vaihtoehtoja mukaan ja testata niitä käytännössä. Se auttoi päätöksenteossa.

”Teimme ravintolassa ruokaa ja katsoimme, miltä ateriat näyttävät lautasilla. Todellisuus yllätti välillä. Jotkut astiat näyttivät tosi kivoilta ilman ruokaa. Käytännössä ratkaisut eivät silti aina toimineet. Vastaavasti toiset astiat, joita pidimme alkuun ehkä liian simppeleinä, näyttivätkin ruoan kanssa tosi hyviltä. Onneksi saimme koekäyttää vaihtoehtoja, ja tehdä lopulliset valinnat vasta sen jälkeen.”

ML 2 23 76 Kattaus-täydentää-aterian 2 Fusionin sisustus on saanut inspiraationsa muinaisesta Babylonin kaupungista ja sen riippuvista puutarhoista.

Nguyenin mielestä ammattiastioihin kannattaa satsata.

”Ammattiastiat on suunniteltu kestämään kovaa kulutusta, toisin kuin halpahalliversiot – eihän valmistaja muuten antaisi niille vuosien reunasärötakuuta. Astioita käsitellään kiireessä. Ne ovat tiskissä, tarjoilijat ja kokki käsittelevät niitä, samoin asiakkaat. Kulutus on ihan toisenlaista kuin kotona. Takuu tuo ravintoloitsijalle mielenrauhaa. Sekin on rahan arvoista.”

Ravintolakäytössä astiat ovat kovassa kulutuksessa. Ajan mittaan edullisemmat astiat tulevat kalliimmaksi kuin HoReCa-käyttöön suunnitellut.
Sanna Niittymäki, Astiatukku Kespro

ML 2 23 76 Kattaus-täydentää-aterian 4 Ravintolan värimaailmaan kuuluvat myös ruskean eri sävyt.

Satsaaminen maksaa itsensä takaisin

”Ravintolakäytössä astiat ovat kovassa kulutuksessa. Ajan mittaan edullisemmat astiat tulevat kalliimmaksi kuin HoReCa-käyttöön suunnitellut”, Kespron astiamyynnin avainasiakaspäällikkö Sanna Niittymäki toteaa.

Satsaaminen kannattaa, jos lautasilta halutaan kestävyyttä. Säästöjä tulee jo siitä, kun astioita ei tarvitse hankkia jatkuvasti lisää rikkoutuneiden tilalle.

”Käytössä eron huomaa nopeasti. Ammattikäyttöön tarkoitetut astiat on suunniteltu kestämään kovempaakin käsittelyä. Räätälöinti tarjoaa lisäksi mahdollisuuden johonkin ihan omaan, mitä naapuriravintolalla ei ole”, Niittymäki listaa.

Niittymäki kannustaa tulemaan rohkeasti paikan päälle Kespron Astiatukun Showroomiin tutustumaan tarjontaan – toki ajanvarauksen kautta.

Astiakuvastossa esiteltävä varastovalikoima on laaja. Tavarantoimittajien tilausvalikoiman kautta Kespro tarjoaa vieläkin kattavamman valikoiman erityisesti posliinituotteita, joihin voi tutustua Showroomissa.

”Asiantuntevat astiamyyjät auttavat valinnoissa ja ideoinnissa, olipa kyseessä uuden ravintolan avaus tai astioiden ja keittiötarvikkeiden päivitys. Tapaamisessa käymme läpi asiakkaan tarpeet, ja haemme asiakkaan liiketoimintaan parhaimmat astiaratkaisut”, Niittymäki kannustaa.

ML 2 23 76 Kattaus-täydentää-aterian 7 Astiatukun Sanna Niittymäki opastaa mielellään asiakasta juuri omiin tarpeisiin sopivien astioiden valinnassa. Astiatukku Kespro Showroom palvelee ajanvarauksella. Tervetuloa inspiroitumaan!

Astiatukku Kespro logo 1500x500

Astiat ja astiastot ammattikeittiöille Astiatukku Kesprolta

Astiatukku Kespro tarjoaa monipuolisen ja laajan, tuhansien tuotteiden valikoiman ravintoloille ja ammattikeittiöille. Meiltä saat kattavat ratkaisut niin salin kuin keittiönkin puolelle. Kespron astiamyyjät auttavat mielellään valitsemaan astiat juuri sinun liiketoimintaasi sopiviksi. Lisäksi Astiatukku Kespro Showroom palvelee Helsingin Tukkutorilla tarjoten inspiroivan tilan astiahankintojen suunnitteluun.


Jaa astiakuvasi sosiaalisessa mediassa

Hankitko Astiatukku Kesprolta astioita, ravintolan työvaatteita tai muita ammattikeittiötarvikkeita? Jaa tunnelmia Instagramissa merkitsemällä julkaisuun @kesprosuomi – jaamme mielellämme inspiraatiota myös eteenpäin!


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä