El Fantissa uskotaan hyviin raaka-aineisiin ja selkeisiin makuihin

Helsingissä Senaatintorin kupeessa sijaitseva El Fant houkuttelee hyvällä kahvilla ja ruoalla, kansainvälisellä miljööllä ja kaupungin parhaaksi tituleeratulla sunnuntaibrunssilla.

Julkaistu

Teksti

Sari Lapinleimu

Kuvat

Klaus Elfving

Miljöö.

Helmikuussa 2016 avattu El Fant palvelee Elefanttikorttelissa, Helsingin kauneimmalla ja historiallisesti arvokkaimmalla alueella. Kaupunginmuseon yhteydessä toimiva, korttelin mukaan nimensä saanut kahvila-viinibaari-lounasravintola tekee kunniaa tilalle, jota vielä muutama vuosi sitten käytettiin varastona. Mutkattoman tyylikäs miljöö houkuttelee asiakkaita turisteista lapsiperheisiin ja ikäihmisiin; keskustan alueen toimitiloihin tarjotaan myös cateringpalveluita. Kesällä käytössä on viihtyisä sisäpihan terassi – helmi, jonka olemassaolosta useimmat asiakkaat eivät vielä tiedä.  Katumaisema, ravintola El Fant sijaitsee Elefantti-korttelissa Helsingin Senaatintorin kupeessa

Yrittäjät.

Aleksi Kuusijärvi ja hänen puolisonsa Sanni Sointula pyörittävät El Fantin lisäksi Kalliossa sijaitsevaa kahvila Sävyä. Torikorttelin kahvilatoiminnan he saivat itselleen konseptikilpailun perusteella. Aleksi voitti vuonna 2017 Brewers Cupin eli suodatinkahvin valmistuksen Suomen mestaruuden. Sanni oli valittu vuotta aikaisemmin Cup Tasters -kisassa Suomen parhaaksi kahvimaistajaksi. Vaikka yrittäjät suhtautuvat kahviin intohimoisesti, siitä ei tehdä erityistä numeroa. Jokaisen asiakkaan halutaan tuntevan itsensä tervetulleeksi kahvitietämyksestään tai -harrastuneisuudestaan riippumatta.

Ruoka.

El Fantissa uskotaan hyviin raaka-aineisiin ja selkeisiin makuihin sekä itse valmistettuihin ruokiin ja leivonnaisiin. Kasvis- ja kalapainotteinen lounaslista vaihtelee viikottain. Banaani- ja saaristolaisleipää sekä El Fantin omaan juureen leivottua hapanjuurileipää saa jatkuvasti. Suosittu sunnuntaibrunssi tarjoillaan pöytiin. Se muodostuu useista pienistä ruoka-annoksista, jälkiruoista sekä talon suodatinkahvista ja teestä. Pöytiintarjoilulla brunssiin halutaan tuoda aavistus fine diningia ja tarjota asiakkaille mahdollisuus keskittyä ystävien kanssa seurustelemiseen.

Juomat.

El Fantin käyttämät kahvilaadut kuuluvat maailman parhaimpaan viiteen prosenttiin. Valmis kahvijuoma nautitaan Figgjon kupeista. Good Life Coffeen paahtamia kahveja maistellaan ja reseptiikkaa säädetään pitkin päivää. Kahvi elää todella paljon vielä paahtamisen jälkeen. Kahvimyllyn terät ovat yön jäljiltä viileämmät kuin esimerkiksi lounasruuhkan aikaan. Ilmanpaine vaihtelee sateen alkaessa ja loppuessa. Ja niin edelleen, Aleksi Kuusijärvi perustelee. Suppeahkossa, vanhaan maailmaan painottuvassa viinivalikoimassa on jo nyt useita luomuviinejä. Kevään aikana tarjonta rajataan pelkkiin luomu- ja natural-viineihin.

 El Fantin tuorepuuroannos sinisessä kulhossa

Tutustu myös muihin Kespron asiakkaisiin:

Aurora Estate - boutique-hotelli Kolarissa >>

Suomenlinnan Bastion Bistro >>

Iso paja valitsi Figgjon astiat >>

Cafe Roasberg erottuu yksityiskohdilla >>

Bella Loviisa -ravintola vaihtui pihviravintolasta vegaaniravintolaksi >>

Makers Kahvilan raakakakut ja vegaaniruoka houkuttelee >>

Salaattiasema sopii kasvissyöjille, vegaaneille ja sekaaneille >>

Kahvila-konditoria Caffitella hakee kasvua pikaruokaravintolalla >>

Espoo Catering kantaa vastuuta >>

Luhta Tower Cafe on monipuolinen maisemaravintola >>

Ravintola Emo valitsi Figgjon astiat >>

Treffi Pub & Bistro on enemmän kuin lähiöravintola >>

Tenho Restobar on kortteliravintola Helsingin Kalliossa >>

Rafael's Steakhouse luottaa puuhiiliuuniin >>

Ismetin bisnes >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä