Harri Seppälä: "Hyvä yhteishenki kantaa pitkälle"

Kouvolan noutotukussa jo yli 40 vuotta työskennellyt Harri Seppälä kehuu estoitta työpaikkansa yhteishenkeä. Työnkuva on ajan saatossa muuttunut raaka-aineiden käsittelijästä asiakaspalvelijaksi.

Julkaistu

Teksti

Maarit Seeling

Kuvat

Sanna Vornanen

Kerro työstäsi. Mitä siihen kuuluu?

Toimin tukkumyyjänä. Aloitan työpäivän kuudelta aamulla kuormien purulla. Työskentelen tuoretavara- ja pakastepuolella ja tarvittaessa tuuraan juomapuolta. Kun aikaisin aloittaa, niin pääsee ajoissa myös pois. Työpäiväni päättyy kello 14. Työaika on pysynyt kaikista muutoksista huolimatta kiitettävän säännöllisenä.

Mikä on olennaisin muutos työssäsi verrattuna urasi alkuun?

Muutoksia on ollut paljon. Ihan alussa työni oli puhdasta käsityötä. Nykyään kaikki tulee meille valmiiksi käsiteltyinä ja pakattuina. Toiminta oli ennen ehkä itsenäisempää, kun taas nykyään toimintaohjeet tulevat noutotukuille keskitetysti. Asiakaspalvelun merkitys on selvästi korostunut. Tukkupäällikön tittelikin on muuttunut asiakaspalvelupäälliköksi. Olemme kyllä saaneet työnantajalta ihan kiitettävästi koulutusta ja tukea uusiin tehtäviin.

Mikä on saanut pysymään näin pitkään saman työnantajan palveluksessa?

Työn mielekkyys on varmasti yksi selittävä tekijä. Vaikka olemme nykyään keskusyksikköjohtoisia, niin työ on luonteeltaan edelleen täällä tukussa aika itsenäistä. Koen, että pystyn vaikuttamaan työhöni ja lopputulokseen. Kaikki on viime kädessä kiinni asiakkaiden tarpeista. Valikoimanhallinta on yhä oleellisempi taito näissä hommissa.

Näkyvätkö julkisuuden ruokakeskustelut ja -trendit työssäsi?

Ehkä hetkellisinä piikkeinä tai notkahduksina, mutta ei varsinaisesti. Kouvolaa ympäröi maaseutu, ja täällä syödään lihaa. Lasken lihaksi myös lenkkimakkaran. Ruokailutottumukset eivät kovin helposti muutu. Hinnat sen sijaan vaikuttavat selvästi esimerkiksi kalan kysyntään. Isommissa kaupungeissa ja opiskelijapaikkakunnilla tilanne saattaa olla ihan toinen.

Millaisia onnistumisen elämyksiä työ sinulle tarjoaa?

Aika usein meiltä tullaan kysymään neuvoa. Asiakas ei itsekään tiedä, mitä haluaa ja tarvitsee. Me sitten puramme pakettia ja etsimme tilanteeseen sopivat tuotteet. Niiden löytäminen ja asiakkaan tyytyväisyys luovat onnistumisen iloa ja tyytyväisen olon.

Mikä on mielestäsi työssäsi parasta?

Asiakassuhteet. Kun näin pitkään on täällä ollut, niin niistä on muodostunut jopa ystävyyssuhteita. Saatamme tavata myös vapaa-aikana. Lisäksi meillä on todella hyvä tiimi ja yhteishenki täällä tukussa. Autamme toinen toisiamme.

Kuka?

Harri Seppälä, ikä ”rapiat 60”

Mikä?

Tuoretavaraosaston noutotukkumyyjä

Missä?

Työskennellyt Kespron noutotukussa Kouvolassa lokakuusta 1981 eli lähes 41 vuotta. Tunnettu erityisesti liha- ja kala-asiantuntijana. Aiemmin lihat paloiteltiin ja kalat käsiteltiin noutotukuissa käsityönä, mutta nykyään ne tulevat tukkuihin myyntivalmiina. Taidoista on kuitenkin edelleen hyötyä vapaa-ajalla metsästys- ja kalastusporukoissa. Harrastaa metsästystä, liikuntaa ja mökillä puuhastelua — kalastus jäänyt viime aikoina vähemmälle.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä