Keliakia ja Free From

Kespron blogissa Anssi Nurminen: ”Keliakiaviikko nostaa esille Free From ajattelun painoarvoa. Ravintolan oman Free From -tuotteistuksen suunnittelu on ravintoloille yhä tärkeämpää.”

Julkaistu

Teksti

Anssi Nurminen

Ravintola-asiakkaiden ruokailutottumukset ovat monimuotoistuneet ja erilaistuneet viimeisten vuosien aikana. Tottumukset muuttuva yhä nopeammin, raaka-ainetiedon ja kokeilunhalun sekä ruoan terveellisyyden ja turvallisuudenkin vuoksi.

Yhä useampi asiakas ei löydä haluamaansa tai terveyssyistä tarvitsemaansa annosta perusmenusta, vaan toivoo ruokalistankin ohi juuri hänen ruokavalioonsa tai makumieltymyksiinsä sopivia aterioita ja ruokia. Asiakkaiden yksilöllisien ruokavalioiden sekä mieltymysten huomioimisesta on tullut ravintoloille yhä tärkeämpää.

Keliaakikoille gluteenin välttäminen on sairauden ainoa hoitokeino. Keliakiaviikko nostaakin esille myös ravintolassa tapahtuvan Free From ajattelun painoarvoa. Ravintolan oman Free From -tuotteistuksen ja vaihtoehtojen huolellinen suunnittelu on keskiössä, jotta ravintolan palveluja pystytään tarjoamaan myös keliaakikoille.

Erityisruokavalioiden huomioiminen vaihtelee suuresti ravintoloiden kesken. Lähtökohtaisesti kaikki erityisruokavaliot huomioidaan ravintolassa ja makumieltymyksiin pyritään vastaamaan mahdollisimman asiakaskohtaisesti. Huomiointi toteutuu joko etukäteen laaditun suunnitelman mukaan tai vastaa asiakkaan tilauksen yhteydessä. Etukäteissuunnittelu helpottaa yllättävissä tilanteissa ja samalla saadaan tyytyväisiä asiakkaita.

Ottamalla erityisruokavaliot ja ennakoitavat makumieltymykset huomioon ruokalistan suunnittelussa, annoksien räätälöinnissä sekä asiakkaan kanssa keskustellessa, parannat henkilökunnan osaamista ja asiakkaiden ruokailukokemusta ravintoloissa.

Suosittelenkin keräämään henkilökuntasi kanssa yhdessä vastauksia asiakkaiden toiveisiin, kysymyksiin erityisruokavalioiden suhteen ja keräämään talteen usein esiintyviä annostoiveita ja muutoksia ruokalistaan. Mitä enemmän sinulla on ennalta mietittyjä toimintamalleja, sitä enemmän erityistoiveet sisältyvät normaaliin toimintaan. Ja samalla saatatte yllättää ja ylittää asiakkaan odotukset.

Ihan kaikkea emme pysty ennakoimaan, mutta mitä enemmän teemme, yritämme ja palvelemme, sitä tyytyväisempiä asiakkaita meillä on. Erityisruokavaliot ovat mahdollisuus, johon moderni ja eteenpäin katsova ravintola tarttuu.

Tutustu päivitettyyn Kespron Free From -julkaisuun täältä, jossa myös paljon tietoa myös gluteenittomasta ruoasta ka tuotteista.

https://www.kespro.com/tuotekuvastot-ja-lehdet/free-from

anssi nurminen parta 150x150

Anssi Nurminen
Food Development Manager
Kespro

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä