Kesän 2019 kuumin tarjonta on kasvisrikas – poimi sesongin parhaat raaka-aineet ja ideat Vihannestukku Kesprosta

Yhteistä kesän 2019 himotuimmille annoksille ovat tuoreet maut, rento elämyksellisyys sekä sesongin kasvikset. Poimi tästä ideat ajankohtaiseen ja vastustamattomaan tarjontaan!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kesällä ravintolabisnes loistaa kilpaa auringon kanssa, kunhan tarjonta on suunniteltu huolella. Avainasemassa ovat tarjonnan tuoreus, kekseliäs sesonkikasvisten käyttö sekä makumaailmat, jotka samaan aikaan sekä yllättävät että tuntuvat tutuilta.

Tästä Tuoreimmat terveiset Vihannestukku Kesprosta -kirjoituksesta saat tietoa sesongin parhaista raaka-aineista ja valikoimamme uutuuksista. Lisäksi tarjolla on tuoreita ideoita kesäkuukausien tarjontaan.

Edellisessä kirjoituksessa syvennyimme alkukesän satokauteen sekä valikoimamme uutuuksiin, kuten trendikkäisiin gourmet-sieniin sekä monikäyttöisiin kesäkurpitsankukkiin. Mitkä kaikki ovat jo päätyneet omalle tilauslistallesi?

kesäkurpitsankukkaa kasvisannoksessa

Kesän himotuimmat annokset rakentuvat sesongin raaka-aineista

Kesällä kotimainen ja lähellä kasvanut uuden sadon parhaimmisto kannattaa hyödyntää tarjonnassa mahdollisimman laajalti. Tämä siksi, että tuotteet erottuvat joukosta elinvoimaisen maun, vastustamattoman värin, optimaalisen saatavuuden sekä lyömättömän tuoreutensa ansiosta.

Lisää tilauslistalle ainakin satokaudessa parhaillaan olevia nippunauriita, -sipuleita ja -porkkanoita, varhaiskaalia, avomaankurkkua sekä uusia perunoita. Niiden ohella kesän tarjonnassa kannattaa hyödyntää reilusti meheviä tomaatteja, munakoisoja sekä kesäkurpitsaa, sillä kesän kuukausien aikana niiden saatavuus on erinomainen, maku mahtava ja hintapiste kannattava.

Parasta mutta rajatumpaa satokauttaan alkukesän aikaan antavat sesonkisuosikit nokkonen, karhunlaukka ja raparperi. Juhannuksen jälkeen tilauslistalle kannattaa lisätä kotimaisia herneitä, varsiparsakaalia ja kruunutilliä.

kesäkuu sesonkikasvikset

Raivaa kesän ruokalistalta tilaa myös nektariineille, persikoille, vesimelonille sekä marjoille, sillä niiden makein ja viikko viikolta laajeneva sesonki on alkanut!

Kespronet-tilauskanavan Vihannestukku-osiosta saat ajantasaisesti päivittyvää tietoa valikoimasta sekä sesongin parhaat suositukset ajankohtaiseen tarjontaan.

Moderni ja monikäyttöinen salaattiuutuus – nyt valikoimassa!

Moderni, kestävä ja käyttövalmis Menu Triesten salaattisekoitus on ajankohtainen ratkaisu ravintolasi vaihteleviin salaattitarpeisiin. Näyttävä, frisee-, punasalaattia sekä lehtikaalta sisältävä sekoitus on omiaan lounaslinjastossa ja salaattiannosten pohjana. Rapean koostumuksensa ansiosta se sopii hyvin myös ruokaisampiin ja kastiketta sisältäviin salaatteihin.

Menu Triesten salaattisekoitus

Muista myös valikoimamme muut käyttövalmiit salaattiratkaisut, joiden avulla valmistat kesän parhaat salaatit – helposti, kustannustehokkaasti ja näyttävästi!

Kokeile esimerkiksi näitä:

Lopuksi: 5 tuoretta ideaa kesän ruokalistalle

Kasvisruokailun sekä kasvisrikkaiden, vastuullista lihaa tai kalaa sisältävien, muiden annosten suosio jatkaa nousuaan. Niiden etuihin kuuluvat näyttävyys, houkuttelevuus, tuoreus sekä vastuullisuus. Kesäaikana kasvisannosten suosiota siivittävät lisäksi korkeammalle kohoavat lämpölukemat, joiden ansiosta monen tekee mieli keventää ruokailua.

kasvisannos lautasella

Houkuttelevin, ja samalla kannattavin, kesätarjonta rakentuu, kun sesongin kasviksia on hyödynnetty annoksissa kekseliäästi ja reilusti. Poimi tästä ideat omaan ravintolaasi:

  1. Vihreän parsan satokausi jatkuu pitkälle kesään, mutta vaihtelua saat, kun vaihdat parsan varsiparsakaaliin. (Varsiparsakaalia saat valikoimastamme kotimaisena heinäkuun alusta alkaen!) Maku muuttuu sesonkiin sopivaksi, kun parsa tai varsiparsakaali saa sekä paistopinnan että makua grillistä, hiilloksesta tai pannulta. Tarjoa osana annosta tai sen pääraaka-aineena ja korosta hienostunutta makua sekä jollain raikkaalla että täyteläisen maukkaalla. Kokeile esimerkiksi sitruunaa tai limeä sekä sinihomejuustolla maustettua vaahdotettua mascarponea ja mustapippurirouheripausta.

parsaa ja muita kasviksia lautasannoksessa

  1. Kesä on kirsikoiden kulta-aikaa! Murra monen kumimaisista säilykekirsikoista vääristynyt mielikuva kirsikoista tarjoamalla tuoreita kirsikoita osana annoksia. Lisää tuoreita kirsikoita kesäkauden hienostuneimpiin salaattiannoksiin, pizzan tai bruschettan päälle sekä leivoksiin. Kokeile rohkeasti myös täysin uudenlaisia yhdistelmiä, kuten varhaisperunoista valmistettua perunasalaattia, johon makua tuovat kevyesti paistetut ja balsamicossa karamellisoidut kirsikat, basilika, babypinaatti, vuohenjuusto sekä paahdetut pähkinät.

  2. Avomaankurkku muuntuu trendikkääksi, kun pikkelöit sen inkiväärisessä riisiviinietikkaliemessä. Raikkaat inkiväärikurkut sopivat lisukkeeksi lähes mihin tahansa, mutta erityisesti ne sopivat kala-annosten ja kasvisten kaveriksi. Kokeile myös avomaankurkusta valmistettua tsatsikia!

Kannattavin tarjonta rakentuu, kun annosten pääpaino on sesonkikasviksilla. Tämä siksi, että niiden maku, rakenne, saatavuus, kotimaisuusaste sekä kannattava hintapiste ovat parhaimmillaan.

  1. Nektariini on monipuolinen hedelmä, jonka maku ja saatavuus ovat kesäkuukausien ajan huipussaan. Sesonkiaikana nektariini maistuu hyvin sellaisenaan, mutta kevyen paiston jälkeen siitä kuoriutuu kuin uusi hedelmä: maku pehmenee ja hienostuu. Mahtavia makuelämyksiä syntyy, kun tarjoat nektariinin kanssa mozzarellaa, basilikaa ja balsamicosiirappia, grillattua fetaa ja minttua tai parmankinkkua ja salviaa. Muista nektariini myös sesongin leivonnaisissa, drinkeissä ja jälkiruuissa!

Grillattuja halkaistuja nektariineja

  1. Varhaiskaalista saat kannattavaa myyntikatetta, kunhan annat sen loistaa kesälistan annoksissa uudessa valossa. Leikkaa kaali reiluiksi paloiksi tai pihvin muotoisiksi kiekoiksi, paahda rapeapintaiseksi uunissa tai grillissä, mausta tapenadella, pestolla tai harissalla ja tarjoile tuoreiden yrttien sekä hummuksen tai jukurttikastikkeen kanssa. Varhaiskaali sopii hyvin myös trendikkääseen kimchiin sekä kesätarjontaan sopiviin coleslaw-salaatteihin. Muista myös rakastetut kaaliklassikot, kääryleet ja laatikot, joiden makuja on tänä kesänä lupa tuunata!

Kasvisrikasta ja maistuvaa kesää 2019!

Tuorein terveisin, Vihannestukku Kespron tiimi

Vihannestukku Kespro tukee ravintoloita kannattavien ja vastuullisten hedelmä- ja vihanneshankintojen tekemisessä sekä kasvisten aiempaa monipuolisemmassa hyödyntämisessä ympäri vuoden. Kespro.com-verkkosivuilla julkaistavassa Tuoreimmat terveiset Vihannestukusta -kirjoitussarjassa kerrotaan kuukausittain satokauden parhaista tuotteista, sesongeista sekä valikoiman uutuuksista. Lisäksi saat ideoita ja inspiraatiota tarjontaan!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä