Huippuravintolan laatua halutaan myös kotikeittiöihin – Kespro kirittää kehitystä Bocuse d’Or -yhteistyöllä

Huippukokit innostavat suomalaisia kokkaamaan yhä laadukkaammin myös kotikeittiössään, selviää K-ryhmän tutkimuksista. Kun inspiraationa toimii ravintolaruoka, vaatimukset myös kauppojen valikoimille ja osaamiselle kasvavat.

Julkaistu

K-ryhmä on ruokakulttuurin edistämiseen keskittyvän ELO-säätiön uusi Bocuse d’Or -yhteistyökumppani. Pääyhteistyökumppanit Kespro ja K-Citymarket tukevat Suomen-osallistujien matkaa kohti tammikuussa 2021 Lyonissa järjestettävää loppukilpailua. Yhteistyöstä kerrottiin 11.2.2020 K-Kampuksella Kespron tuotekehityskeittiö Foodsterissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

”Usein uudet ruokailmiöt ovat saaneet alkunsa ravintoloista: ruokakulttuurin suurimmat innovaatiot ja mullistavat ideat syntyvät huipulla. Sieltä ne valuvat ravintoloista kauppojen kautta ennen pitkää kotikeittiöihin asti”, kertoo Kespron johtaja Mika Halmesmäki.

bocuse_yt2 ! Bocuse d'Or tiimi, ELO-säätiön toimitusjohtaja Bettina Lindfors ja Bocuse d'Or Academy Finlandin presidentti Matti Jämsen. Oikealla Kespron Mika Halmesmäki.

Mitä huippukokit edellä, sitä kotikokit perässä

Ruokailmiöt 2019 -tutkimus osoittaa, että 27 prosenttia suomalaisista haluaa jatkuvasti oppia uusia ruoanvalmistuksen tekniikoita. Lisäksi 13 prosenttia suomalaisista etsii ruoanlaittoonsa vaikutteita ravintolamaailman ammattilaisilta.

Myös ravintola-asiakkaina suomalaiset ovat aikaisempaa laatutietoisempia. Suomalaisten odotukset ravintoloille 2020 -tutkimuksen mukaan yhteensä 40 prosenttia suomalaisista on joko laatua arvostavia tai kokeilunhaluisia ulkona syöjiä. Ravintolan valintaan vaikuttavista tekijöistä kärjessä on hyvä hinta-laatusuhde, joka vaikuttaa paikan valintaan 83 prosentilla suomalaisista.

“Kuluttajien toive saada vastinetta rahalle tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ravintolaruoan raaka-aineiden tulee olla ensiluokkaisia, minkä lisäksi ammattilaisen kädenjäljen tulee näkyä ruoan valmistuksessa. Kokeilunhaluiset kuluttajat puolestaan odottavat ravintoloilta koko ajan uutta, joten ravintolakonseptit vaihtuvat nopeasti. Teemme töitä Kesprossa päivittäin auttaaksemme suomalaisia ravintoloita täyttämään asiakkaiden toiveet. Tavoitteenamme on kehittää yhdessä koko suomalaista ulkona syömisen kulttuuria ja siksi on luontevaa olla mukana myös Bocuse d’Or -kilpailussa”, kertoo Halmesmäki.

Hänen mukaansa kilpailun merkitys alan ammattilaisille on suuri, koska se tuo esiin ravintolakeittiöissä olevaa ammattitaitoa ja innovatiivisuutta.

bocuse_yt1 Suomen Bocuse d'Or tiimi. Valmentaja Heikki Liekola, kandidaatti Mikko Kaukonen ja assistentti Anni Peräkylä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä