Kespron markkinadata kertoo tiedot kevään sesonkituotteista

Kespron Content Manager Jouko Väntänen poimi Kespron markkinadatasta tietoja kevään sesonkituotteista. Tutustu, tilaa ja tee kannattavaa lisämyyntiä.

Julkaistu

Kespron Content Manager Jouko Väntänen poimi Kespron markkinadatasta tietoja kevään sesonkituotteista. Tutustu, tilaa ja tee kannattavaa lisämyyntiä.

Julkaistu

Olemme koonnet tälle palstalle asioita, jotka korostuvat ravintoloiden eri sesongeissa. Teemme datasta havainnollistavia poimintoja, joiden avulla ravintolat voivat varautua kasvavaan kysyntään tai itse luoda sitä.

Haluamme auttaa asiakkaitamme ideoimaan faktatiedon avulla omaan tarjontaansa sopivat ratkaisut, tekemään perusteltuja päätöksiä sekä kohdistamaan tarjonnan oikeaan ajankohtaan.

Rohkeasti parsaa

Parsakauden piikistä yli puolet tulee pääkaupunkiseudulta, mutta myös muualla Suomessa kannattaa hyödyntää tämän keväisen herkun tuoma lisämyyntimahdollisuus nostamalla parsat ruokalistalle erilaisten lisukkeiden ja laadukkaiden viinien kera.

Kespron data kertoo, tankoparsan kausivaihtelu

Munkit, muffinssit ja paistotuotteet

Ympärivuotisten herkkujen munkkien, donitsien ja muffinsien juhla-aikaa on varsinkin kevät useine juhlapäivineen sekä kesän lomasesonki. Myyntiä kannattaa vauhdittaa kuitenkin koko vuoden hyödyntämällä helppoja leivontapakasteita, joita Kesprossa on tarjolla sekä kypsinä että paistamista vaille valmiina tuotteina. Viimeistelemällä leivonnaiset itse erilaisilla kuorrutteilla, koristeilla ja hilloilla niistä saa helposti oman toimipisteen näköiset tarjottavat. Kannattaa muistaa myös Menu Nostatetun pulla-aihion monipuoliset käyttömahdollisuudet.

Kespron data kertoo,  munkit, muffinssit ja paistotuotteet, kausivaihtelu

Lammasta ja potkaa

Pääsiäisenä ravintoloissa syödään puolet koko vuoden lammasannoksista. Kespron lampaan- ja karitsanlihavalikoimasta suosituimpia ovat olleet lampaan ja karitsan paistit, sisäfileet ja kareet. Myös karitsan potkaa syödään runsaasti.

 Kespron data kertoo, lampaanlihan kausivahtelut

Kevään hitit

Googlen hakutilastojen mukaan haut vegaani-hakutermillä ovat olleet voimakkaassa kasvussa vuoden 2015 lopusta saakka ja ovat edelleen nousussa. Myös Kespron Ravintolailmiötutkimuksen mukaan jopa 50 % ravintola-alan ammattilaisista uskoo vegaani- sekä kasvistuotteiden kysynnän huomattavaan kasvuun. Tämä kasvava trendi kannattaa siis ottaa huomioon myös oman toimipisteen tarjonnassa.

Tulevan kesäkauden suunnitteluun kannattaa varautua mm. rennomman ja nopeamman syömisen lisääntymisenä. Kespron data kertoo, että esimerkiksi pizza- ja burger-aineksien myynti piikkaa voimakkaasti kesällä. Myös erilaisten juomien, kuten esimerkiksi erikoisoluiden menekki kasvaa merkittävästi kesällä. Myös alkoholittomien vaihtoehtojen suosio on ollut jatkuvassa kasvussa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä