Klassikot kesälistalle: Gin & Tonic ja Mule

Nopeasti valmistettavat klassikkodrinkit ovat helppoutensa lisäksi varioitavissa monilla eri mauilla.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Kesän drinkkilistalla, uudempien trendikkäiden juomien rinnalla, kannattaa muistaa myös vanhat tutut klassikot. Aina suosiossa pysyvät, helposti ja nopeasti valmistettavat Gin & Tonic sekä Mule-drinkit ovat myös vaivattomasti varioitavissa eri makuvivahtein, kun käytetään maustettuja väkeviä alkoholeja tai miksereitä.

Gin & Tonic, klassikkojen klassikko

Vankkumaton ikisuosikki, Gin & Tonic, on yksinkertainen ja helppo valmistaa kahdesta juomaraaka-aineesta, ginistä ja tonic-vedestä. Helppouden lisäksi sen suosio piilee maussa, joka on sekä raikas että vivahteikas. Tonic-vesi on juomassa tärkeässä roolissa makuvivahteiden tuojana. Laadukkaissa tonic-vesissä kiniinin tuoma kitkeryys ja sokerin makeus ovat sopivassa tasapainossa.

Uusia makuelämyksiä perinteiseen Gin & Toniciin saa käyttämällä maustettuja ginejä tai tonic-vesiä. Erilaisten tonic-vesien valikoima onkin kasvanut viime vuosina reippaasti. Tonic-veden perusainesten, kiniinin ja sokerin, määrän vaihtelut tuovat eroja, mutta vaihtelua saadaan myös muilla mausteilla, kuten sitrushedelmillä. Punainen greippi on yksi tämän hetken trendikkäimmistä mauista tonic-vesissä ja sitä kautta juomasekoituksissa.

Ota käyttöön Juomatukku Kespron drinkkivinkit!

Juomatukku drinkkivinkki 2023-0621 1500x1000

Pink Cooler

Valmista näin

 1. Laita reilusti jäitä highball-lasiin.
 2. Kaada lasiin gin ja pidennä juoma mixerillä.
 3. Sekoita juoma lusikalla ja koristele verigreippi siivulla.

Juomatukku drinkkivinkki 2023-0491 1500x1000

Aromatic Grapefruit G&T

Valmista näin

 1. Laita lasiin reilusti jäitä.
 2. Kaada lasiin gin, greipin mehu ja tonic.
 3. Sekoita kevyesti ja koristele greipin viipaleella.

Mule-drinkki syntyi Yhdysvalloissa

Perinteisen mule-drinkin synty sijoittuu 1930-luvun Yhdysvaltoihin. Syntytarina on sekoitus sattumaa, onnea, markkinointia ja ripaus Madison Avenueta.

Lyhyesti kerrottuna juoma sai alkunsa, kun myyntioikeudet vodkaan ostaneella juomayhtiöllä oli vaikeuksia saada tavaraa liikkumaan ja amerikkalaiset kokeilemaan uutta tuotetta. Sama ongelma vaivasi myös inkiväärioluen valmistajaa.

Eräänä iltapäivänä yhtiöiden edustajat ja ystävykset, John G. Martin ja John A. Morgan, saivat Madison Avenuella – drinkin äärellä, kuinkas muutenkaan –idean yhdistää nämä kaksi juomaa. Sekoitus kaadettiin Morganin tyttöystävän kuparituotteita valmistavan yrityksen mukiin, josta mule tänäkin päivänä tarjoillaan. Legenda oli syntynyt.

Nappaa ideat Mule-versioistamme juomalistallesi!

Juomatukku drinkkivinkki 2023-024 1500x1000

Kyiv Mule

Näin valmistat

 1. Täytä lasi tai kuparimuki jäämurskalla.
 2. Mittaa mukiin vodka ja limemehu, ja täytä muki inkiväärioluella.
 3. Sekoita juomaa kevyesti. Koristele cocktail limelohkolla ja mintun tupsulla.

Juomatukku drinkkivinkki 2023-1088 1500x1000

Blueberry Mule

Valmista näin

 1. Murskaa limelohkot lasissa.
 2. Laita lasiin jäitä ja kaada joukkoon mustikkavodka.
 3. Pidennä inkiväärioluella ja sekoita.Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä