Kotimaisten uuden sadon kasvisten saatavuus kasvaa kovaa vauhtia kesäkuun alusta alkaen

Alkukesästä tilauslistalle kannattaa lisätä ainakin kotimaisia nippukasviksia kuten sipuleita, naurista ja porkkanaa.

Julkaistu

Kesäkuussa kotimainen satokausi antaa parastaan, kun varhaisperunat, varhaiskaali ja uuden sadon sipulit saapuvat valikoimaan. Kesäkuussa sesongissa ovat myös kivelliset hedelmät, kuten persikka, nektariini ja aprikoosi. Kesän kotimaisen koko sadon tarjontaa odotellessa löydät Vihannestukku Kespron laajasta valikoimasta maukkaat vihannekset, hedelmät ja marjat, jotka tuodaan aina mahdollisimman läheltä ja sieltä missä satokausi on parhaimmillaan.

Sesongissa kesäkuussa:

  • Naurisnippu pakattu Suomi 1lk SAP:21294827
  • Porkkananippu pakattu Suomi 1lk 15 kg SAP:21294828
  • Punasipulinippu pakattu Suomi 1lk 15 kg SAP:21294829
  • Sipulinippu pakattu Suomi 1lk 15 kg SAP:21059315
  • Valkosipulinippu pakattu Suomi 1 lk SAP:21706846
  • Varhaisperuna multainen 15 kg Suomi 1lk SAP:20958594
  • Varhaisperuna pesty 2x5kg SE 1lk SAP:20741930
  • Varhaiskaali Suomi 1lk 10 kg SAP:20850282
  • Romainesalaatti Ruotsi 1 lk SAP:20917733
  • Aprikoosi 500g Espanja 1lk SAP:21292027
  • Persikka 1kg C keltalih. Espanja 1lk SAP:20859883
  • Nektariini 1kg C/B keltalih. ES/IT 1lk SAP:20859879
  • Kirsikka California 28+ Espanja 1 lk SAP:21379206

Kesäkuun aikana kotimaisten tuotteiden valikoima kasvaa viikko viikolta. Tarkista ajantasainen valikoimalistaus Kespronet-tilauskanavasta, asiakaspalvelusta tai omalta myyjältäsi!

Tuotepäällikkö Katariina Hämäläisen vinkki kesäravintoloille: "Valikoimaan palaava tuoretuote McCain ranskanperuna 11mm 5kg BE SAP:21670613 on kätevä tuote ravintoloille ja ruokarekoille, joilla on pakastetilaa käytössä vain vähän tai ei ollenkaan. Tuote säilyy viileäkaapissa viimeiseen käyttöpäivään saakka."

Persikka

Nektariini ja persikka ovat kesällä parhaimmillaan

Persikan ja nektariinin hedelmäliha on mehukas ja aromaattinen. Nämä makeat hedelmät ovat ihania sellaisenaan, ja mutta sopivat hyvin niin suolaisiin kuin makeisiin herkkuihin. Lisää kevyesti grillatut hedelmät kesäiseen salaattiin tuomaan makeutta. Nämä hedelmät taipuvat myös salsaksi – korvaa osa tomaateista nektariineilla tai persikoilla, ja saat raikkaan ja kesäisen lisukkeen grillatulle lihalle tai kalalle.

  • Persikka 1kg C keltalih. Espanja 1lk 20859883
  • Nektariini 1kg C/B keltalih. ES/IT 1lk 20859879
  • Aprikoosi 500g Espanja 1lk 21292027

Valkosipulinippu

Tuore valkosipulinippu on täynnä makua

Tuoreen valkosipulin maku on tutun voimakas, mutta valkosipuliin verrattuna aromikkaampi ja pehmeämpi. Tuoreen valkosipulin varsi kannattaa myös ehdottomasti käyttää, sillä se maistuu valkosipulilta kauttaaltaan. Käytä muiden nippusipulien tarvoin sellaisenaan raakana, tai halkaise valkosipuli ja paista nopeasti grillissä. Valele halkaistut sipulit öljyllä ja hunajalla, ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kokeile tuoretta valkosipulia myös fermentoituna.

  • Valkosipulinippu pakattu Suomi 1 lk SAP:21706846

makeasipuli

Makea sipuli hurmaa lempeydellään

Makea sipuli on nimensä mukaisesti pehmeäarominen ja mieto. Makean sipuli sopii hyvin käytettäväksi raakana esimerkiksi salaateissa, tai hampurilaisten ja tacojen täytteenä. Se on omiaan sipulikeitoissa ja karamellisoidun sipulin valmistuksessa. Keltasipulin voi hyvin korvata makealla sipulilla, mikäli on miedomman sipulin ystävä.

  • Makea Sipuli 60-80mm Espanja 2lk SAP:21778422
  • Makea Sipuli 60-90mm 1kg ES 2lk SAP:21778423

mini suippokaali2

Mieto mini suippokaalia toimii hyvin salaatin korvikkeena

Mini suippokaali on rapealehtinen, löyhästi kerivä suippomainen kaali. Salaattia muistuttavan makunsa ja rakenteensa ansiosta mini suippokaali sopii erinomaisesti käytettäväksi salaateissa. Sekoittamalla puolet mini suippokaalia ja puolet salaattia, saat maukkaan ja ravintorikkaan salaatin - mini suippokaali on nimittäin ravitsevampaa kuin monet salaatit. Suippokaali soveltuu hyvin tarjoiltavaksi myös lämpimänä. Kypsennä halkaistu kaali pannulla ja tarjoile voinokareen ja mustapippurin kanssa. Maukkaat marinadit ja kastikkeet tekevät kaaleista myös grillikauden halutuimpia kasvisruokia. Kokeile grillattua suippokaalia fetajuuston kanssa tai sellaisenaan kylmällä jogurttipohjaisella kastikkeella höystettynä. Voit myös maustaa suippokaalin esimerkiksi sinapilla, sitruunalla, öljyllä ja kapriksilla, kääräistä folioon ja grillata lisukkeeksi.

  • Mini Suippokaali 2kpl Espanja/Ruotsi 1lk SAP:21778928

Maukkaat marinadit ja kastikkeet tekevät kaaleista myös grillikauden halutuimpia kasvisruokia.

laventeli

Kukat tekevät kesän

Luo kukilla kesäinen tunnelma ravintolaan. Laventelit, silkkitassut ja muut ihastuttavat kesäkukat löydät Kespron tilauskanavasta.

Tuorein terveisin,

Vihannestukku Kespron tiimi

Vihannestukku Kespro tukee ravintoloita kannattavien ja vastuullisten hedelmä- ja vihanneshankintojen tekemisessä sekä kasvisten aiempaa monipuolisemmassa hyödyntämisessä ympäri vuoden. Kespro.com-verkkosivuilla julkaistavassa Tuoreimmat terveiset Vihannestukusta -kirjoitussarjassa kerrotaan kuukausittain satokauden parhaista tuotteista, sesongeista sekä valikoiman uutuuksista. Lisäksi saat kirjoituksista ajankohtaista inspiraatiota ja ideoita tarjontaan!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä