Onko kuluttajilla odotuksia take awayn vastuullisuutta kohtaan?

Kespron blogissa Hannu Korhonen: ”Vastuullisuus säilynee myös lock downin aikana yhtenä merkittävimpänä asiakaskokemusta rakentavana tekijänä. Ravintoloiden vastuullisuus vaikuttaa ravintolan valintaan 69 prosentilla suomalaisista.”

Julkaistu

Teksti

Hannu Korhonen

Poikkeusolot luovat jälleen Suomeen erilaisen ravintolaruoan myyntiympäristön – take awayn. Helppous, nopeus ja raaka-aineiden hävikin hallinta nousevat keskiöön ravintoloiden ja kahviloiden toiminnassa.

Ravintoloiden tilanne on haastava, mutta positiivista on se, että kuluttajien kiinnostus take awayta kohtaan on kuitenkin korkealla. Kuluttajista 69 prosenttia on kiinnostunut kohtuuhintaisen arkiruoan tilaamisesta ruokalähettipalvelujen kautta. Kuluttajista jopa 59 prosenttia on kiinnostuneita tilaamaan kotiin fine dining -ruokaa, joka viimeistellään itse.

Samaan aikaan ravintolakokemuksen vastuullisuus nostaa päätään kuluttajien odotuksissa. Suomalaisista 69 prosentilla vastuullisuus vaikuttaa ravintolan valintaan. Ravintola-asiakkaista 55 prosenttia on myös valmiita maksamaan vastuullisesta annoksesta enemmän. Kuluttajista 60 prosenttia on kiinnostunut tyylikkäistä ja ekologisista annospakkauksista kotiinkuljetetussa ruoassa.

Oheiset luvut ovat peräisin Kespron kevään 2021 Maailma kattilassa – vastuullisia valintoja -lanseerausjulkaisun kuluttajatutkimuksesta sekä Kespron Maailman ravintolatrendit -tutkimuksesta. Luvut osoittavat, että kun sekä kiinnostus take awayta ja vastuullisuutta kohtaan nousee, voittajamalli on tarjota kuluttajille yhä vastuullisempi take away -kokemus.

Tutkimuksemme mukaan vastuullisuus korostuu sekä 18-24-vuotiaiden että yli 65-vuotiaiden ryhmässä. Heille vastuullisuuskulma on kaikkein tärkein kriteeri ravintolaa valitessa. Ostovoimaisilla ruuhkavuosiaan eläville 35-44-vuotiaille vastuullisuus merkitsee vähemmän. Tämä antaa osviittaa siitä, minkälaisissa ravintolakonsepteissa vastuullisuusnäkökulmat take awayn tarjoamisessa korostuvat erityisesti – jos ravintola vain tuntee asiakkaansa.

Vastuullisuus säilynee myös lockdownin aikana yhtenä merkittävimpänä asiakaskokemusta rakentavana tekijänä. Ravintolan kannattaakin varmistaa, että vastuullisuustarina näkyy ruokalistalla, kotiinkuljetuksen tilauskanavissa ja että se on löydettävissä ravintolan nettisivuilla.

Vastuullisuusaspekteja on haastavinta muistaa huomioida nykyisenkaltaisessa tiukassa tilanteessa – mutta Kespron ratkaisuilla lupaamme tehdä siitä ravintoloille mahdollisimman helppoa. Tehdään yhdessä take away -ruokailusta vastuullista ja kannattavaa!

hannu korhonen 150x150jpg

Hannu Korhonen
Markkinointijohtaja
Kespro

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä