Pakkaus on puoli ruokaa

Fredmanin Comple® -tuotesarja täydentyi viime syksynä kartonkisilla pikareilla, jotka soveltuvat vaikkapa jälkiruokien tai salaattien kuljetukseen.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Fredman Group / Maarit Seeling

Kuvat

Valmistaja

Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen muistuttaa, että Fredmanin vastuullisuusvision mukaan vuoteen 2030 mennessä sen kaikki tuotteet ovat kierrätettäviä ja valmistettu uusiutuvista raaka-aineista. Vastuullisuusvision mukaan tuotekehitys suunnataan uusiutuviin raaka-aineisiin ja kierrätettäviin loppumateriaaleihin. Parkkinen on mukana myös yhtiön markkinoinnissa ja tuotekehityksessä.

”Olo oli kuin lapsella karkkikaupassa, kun sain kartonkisen pikarin ensimmäistä kertaa käsiini. Uskon tähän tuotteeseen. Olen ihastunut pikarin ulkonäköön, kauniin vaaleanruskeaan väriin ja alalaidan koristekuvioon. Pakkauksen ulkonäöllä on merkitystä, noutoruoissa se on osa kattausta. Pakkaus on puoli ruokaa”, Parkkinen kuvailee.

Uusien Comple®-pikarien monikäyttöisyyttä ja ominaisuuksia on parannettu. Kartonkiset pikarit soveltuvat myös rasvaisten ja happamien ruoka-aineiden säilyttämiseen, ne voi pakastaa -20 asteessa ja niissä voi kuumentaa ruokaa sadassa asteessa tunnin ajan. Pikarit on pintakäsitelty niin, että esimerkiksi pakastetta sulattaessa kosteus ei pääse pakkaukseen, vaan se joko haihtuu lämmittäessä tai sitoutuu ruokaan.

”Idea on vähän sama kuin maitotölkissä, ja kuten tiedämme, tölkki kestää hyvin kosteutta, eikä siitä irtoa minkäänlaista sivumakua itse tuotteeseen. Pinnoitus lisää normikartongin monikäyttöisyyttä, ja on tietysti tarkoin tutkittu, testattu ja varmuudella ympäristöystävällinen.”

MN0322 Fredman Premium 002 1500x1000 Kartonkisten Comple® -pikareiden ominaisuuksia ja monikäyttöisyyttä on parannettu. Tuotteet sopivat esimerkiksi rasvaisten ja happamien ruoka-aineiden säilyttämiseen, ne voi pakastaa ja kuumentaa. Kartonkipikarit sopivat vaikkapa jälkiruokien ja salaattien kuljettamiseen.

Vain raaka-aine muuttunut


Comple®-sarja on suunniteltu alun alkaen ammattikäyttöön. Konseptiin kuuluu pikareiden ja vuokien lisäksi muun muassa lämpölaatikoita, rasiansuljentalaitteita ja -kalvoja. Korona-aika kuitenkin muutti monen ravintolan toimintatapaa.

Aterioiden ulosmyynti lisääntyi huimasti, samoin kokkauspakettien. Tämä sai tuotekehityksen kiinnittämään entistä enemmän huomiota kotitalousasiakkaiden tarpeisiin.

”Kokkauspaketit sisältävät lukuisia muovirasioita, joissa sipulit, paprikat ja muut raaka-aineet ovat valmiiksi silputtuina ja käsiteltyinä. Muoviroskaa saattaa olla aterian jälkeen kotona monta pussillista. Muovin kierrättäminen ei ole aivan ongelmatonta, ja syntyi ajatus laajentaa fokustamme vähän pidemmälle. Kartonkipakkaukset on helpompi hävittää kuin muoviset”, Parkkinen kertoo.

Kartonkiperhe laajenee edelleen

Kartonkisten Comple®-pikareiden myynti on jo käynnistynyt, ja ensimmäiset näytteet toimitettu asiakkaille. Parkkinen sanoo odottavansa innolla ensimmäisiä asiakaspalautteita.

”Sarja on kuitenkin alkujaan suunniteltu nimenomaan HoReCa-sektorille. Perusominaisuuksien laadukkuus ja tuotteiden monikäyttöisyys on kaiken kehitystyömme lähtökohta.”

Jo 1970-luvulla tutuksi tullut Comple®-sarja tunnettiin alkujaankin kartonkisista Comple®-vuoista, jotka ovat suunniteltu aterioiden kuljettamiseen, kuumentamiseen, pakastamiseen ja säilyttämiseen turvallisesti. Kysynnän vuoksi tarjontaa laajennettiin myös muovisiin Comple®-vuokiin.

”Asiakkaat pyrkivät vähentämään omaa muovinkäyttöään ja miettivät kierrätyksen lisäämistä. Vuoden alussa tuli ruokahävikin rajoittamiseen uusia määräyksiä, joiden mukaan ravintoloiden tulee toimia. Jätteiden käsittelyä tiukennetaan varmasti myös jatkossa. Tämä kaikki on johtanut siihen, että muovituotteiden tilalle halutaan uusia vaihtoehtoja”, Parkkinen toteaa.

MN0322 Fredman Premium Ville Parkkinen 1500x1000 Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen muistuttaa, että sarja on suunniteltu HoReCa-alan tarpeisiin.

Fredman Group

Tänä vuonna juhlitaan perheyrityksen 25-vuotistaivalta. Vuonna 1997 Christian Fredman osti johtamansa Ahlström Kuluttajatuotteet Oy:n, mutta yhtiön juuret juontavat kuitenkin jo vuoteen 1937 Euran Paperi Oy:n.

Yhtiössä toteutettiin 2011 sukupolvenvaihdos, jolloin omistus siirtyi täysin Peter ja Clas Fredmanille. Perheen nimi otettiin yrityksen nimeksi vuonna 2016. Yhtiö toimii kahtena liiketoimintayksikkönä. Fredman Finland keskittyy kotimaan liiketoiminnan lisäksi palvelemaan kansainvälisiä kuluttajatuoteasiakkaita. Fredman International palvelee ammattikeittiöasiakkaita globaalisti.

Fredmanin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja tehdas Rauman Lapissa. Sen tuotannosta menee vientiin noin kymmenen prosenttia. Yrityksen tärkeimmät vientimaat ovat Sveitsi, Yhdysvallat, Britannia ja Viro.

  • Liikevaihto: 30,1 milj. euroa (2020)
  • Henkilöstö: 81 (2020)
  • Toimiala: elintarviketeollisuus
  • Tuotteet: non food -pakkaukset

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä