Palvelua pilke silmäkulmassa

Ravintolat tarjoavat mahdollisuuden kokea elämyksiä. Yksi elämyskonsepti on yhdistää tarinoita tarjottaviin ruokiin, miljööseen sekä palveluun. Parhaimmillaan ravintolan palvelukonseptissa esiintyvät tarinat kumpuavat jostain syvältä, koetusta ja aidosta.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Adobe Stock

Kun tuotteet ja palvelut tarinallistetaan, henkilökunnan pitää osata käyttää niitä. Se vaatii pelisilmää. Tärkeää on tunnistaa jokaisen asiakasryhmän kohdalla millaisia ja missä muodossa olevia tarinoita he haluavat kokea.

Miten tarinat tuodaan osaksi ravintolakokemusta?

Ravintolan nettisivuilla voi olla pitkääkin tarinaa ruokafilosofiasta, palvelukonseptista, pientuottajista tai raaka-aineiden alkuperästä. Miten pitkään ja laajasti tarinoita kerrotaan ruokailutapahtuman yhteydessä, vaatii tilannetajua.

Tarinatuokio antaa lisäarvoa ja viihdyttää pariskuntaa, jolla keskustelunaiheet ovat jo vähissä tai ruokaan intohimoisesti suhtautuvia kulinaristeja. Mutta mikäli pöytäseurueella on käynnissä intensiivinen keskustelu, keskeytys ja pitkä ruokien esittely saatetaan kokea ärsyttäväksi häiriötekijäksi. Tällöin käytetään mahdollisimman lyhyttä kaavaa. Annokset esitellään, mikäli lautasella on jotakin, jonka raaka-aine ei ole itsestäänselvyys.

Kespro Palvelut AdobeStock 511602400


Tarjoa sopiva määrä tarinoita

Miksi ravintoloiden kannattaa tarjota tarinoita sopivassa suhteessa? Asiakkaille tarinat tuottavat elämyksien muodossa lisäarvoa, jota he entistä useammin tulevat ravintoloista hakemaan.

Tuotteiden ja palveluiden tarjoaminen osoittaa henkilökunnan ammattiylpeyttä ja intohimoista suhtautumista vieraanvaraisuuteen. Ravintolalle tarinallistaminen ei oikeastaan maksa mitään ylimääräistä. Toki kulttuurin luonti vaatii koko henkilökunnan tahtotilan, mutta samalla se luo hyvää työilmapiiriä ja henkilökunnan työpäiväkokemusta.

Kespro Palvelut AdobeStock 511613547

Valitse tarinallisuus liikeidean mukaan

Voiko tarinan liittää kaikkeen? Tarinoita löytyy lähes kaikenlaisten ravintoloiden ruokalistoilta, palvelukonseptista ja liikeideasta. Oli sitten kyseessä hampurilaisravintola, bistro tai fine dining -ravintola.

Tarinat ovat tulleet jäädäkseen, mutta niiden käytön kehittäminen osana palvelukonseptia on prosessi, jota henkilökunnan kanssa yhdessä pitää jatkuvasti kehittää ja sparrata. Näin on mahdollista löytää kuhunkin liikeideaan oikeanlaiset tarinat, jotka jalostuvat ammattilaisten käsissä ja sydämessä arvoksi. Arvoksi, joka näkyy myös ravintolan tuloslaskelmassa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä