Parsa-asiaa, ideoita pääsiäiseen ja 5+1 vinkkiä vapputarjoiluun

Parsaviikot, pääsiäinen ja vappu – kevään 2019 kovimmat myyntimahdollisuudet ovat käsillä. Poimi tästä Vihannestukun tuoreimmat ideat ja hevi-vinkit, joilla teet huhtikuun tarjonnasta kannattavan ja mieleenpainuvan!

10.4.2019

Julkaistu

Parsaviikot, pääsiäinen ja vappu – kevään 2019 kovimmat myyntimahdollisuudet ovat käsillä. Poimi tästä Vihannestukun tuoreimmat ideat ja hevi-vinkit, joilla teet huhtikuun tarjonnasta kannattavan ja mieleenpainuvan!

Tänä vuonna huhtikuu on ravintoloille todellinen mahdollisuus: Vuosittain keväisin ravintoloihin rantautuvien parsaviikkojen potentiaali on vahva, ja se kannattaa hyödyntää täysillä parsasesongin alusta loppuun saakka. Pian koittava pääsiäinen pyhineen houkuttelee uudistamaan tarjonnan raikkaaksi ja sesonkiin sopivaksi. Lisäksi pääsiäisen jälkeen kuun vaihteeseen arkipäiville osuvat vappuaatto ja vappupäivä mahdollistavat ylimääräisen myyntipiikin, kunhan suunnittelet aaton illallismenun ja vappupäivän brunssitarjonnan huolella.

Miten ravintolassasi on varauduttu tulevaan kuukauteen? Meiltä saat kevään parhaat satokausikasvikset, laatuluokitukseltaan ykkösluokkaista vihreää ja valkoista parsaa sekä valikoiman tutut ja uudet suosikit, joilla onnistut takuulla, vastuullisesti ja laadukkaasti. Tästä Tuoreimmat terveiset Vihannestukusta -kirjoituksestamme löydät raikkaita ideoita ja uusia ajatuksia, joiden avulla erotut ja teet huhtikuun tarjonnasta vetovoimaisemman kuin vuosiin!

Kannattavaa lisämyyntiä parsoista!

Parsan hienostunut maku on vuosittain yhtä odotettu – niin vahvasti se kielii keväästä ja päivä päivältä lähestyvästä kesästä. On jopa haaste löytää heitä, jotka voivat vastustaa parsa-annoksia ruokalistalla keväisin!

Niin vihreät kuin valkoiset parsat sopivat lähes loputtoman moneen, ja parsaa sisältävät annokset on helppo muokata tarvetta, tilannetta ja asiakastoiveita vastaaviksi. Parsojen ympärille on helppo rakentaa sesongin oma ruokalista – riippumatta siitä, tarjoatko lounasta, tapaksia, pizzaa vai ala carte -annoksia.

Vihreää parsaa saa valikoimastamme ympäri vuoden, mutta sekä vihreän että valkoisen parsan noin huhtikuun alusta kesään kestävä Euroopan satokausi takaa, että parsa – sen väristä riippumatta – maistuu vastustamattomalta, on laadultaan parasta ykkösluokkaa ja on erinomaisen saatavuuden johdosta järkevän hintaista.

Vihannestukku Kespron valikoimissa oleva valkoinen parsa on laatuluokitukseltaan extra white, AA (20-28mm) – parasta, mitä saa. Verraten muihin laatuihin, tämän laatu- ja kokoluokan parsan kuorimisesta ei aiheudu keittiössä niin paljoa vaivaa kuin pienemmän kokoluokan parsasta, ja ohuen kuoren ansiosta syntyvän hävikin määrä on minimaalinen. Linjakkaan ulkomuotonsa ja virheettömän valkoisen värinsä ansiosta se soveltuu erinomaisesti vaativampaankin ravintolakäyttöön.

valkoista parsaa ja lihaa

Käytä parsoja niiden sesonkiaikana monipuolisesti alkupaloissa, pääruuissa ja lisukkeissa – salaatteja ja leipiä sekä leivonnaisia unohtamatta. Muista, että kekseliäisyys sekä uudet makukokeilut ovat trendikkäitä, ja että hintapiste pysyy lounastarjontaankin sopivan maltillisena, kun annat parsoille viimeistelevän roolin osana annosta.

Lisää parsavinkkejä löydät täältä >>

Parhaat kasvikset pääsiäiseen ja kevääseen

Kevään satokausikasvisten valikoima laajenee viikko viikolta kevään edetessä. Tarjonnassa kannattaa suosia juuri nyt parasta satokauttaan antavia kevätkasviksia kuten näyttäviä fenkoleita, luonteikkaita retiisejä sekä valkoista ja vihreää parsaa, joita tukussa on nyt runsaasti.

salaattiannokset puupöydällä

Fenkoli on monelle uudempi tuttavuus. Siitä on helppo valmistaa vastustamattomia ja elämyksellisiä annoksia asiakkaille. Lohko reilusti tai pieneksi, paista, paahda tai keitä kermassa ja valkoviinissä tai tarjoa ohuen ohuiksi suikaleiksi viipaloituna raakana tai pikkelöitynä. Fenkolin raikkaan ja luonteikkaan maun kanssa tututkin suosikit saavat uutta virtaa. Kokeile pestoa, trendikästä harissaa, sumak-mausteseosta tai klassista sitruuna ja mustapippuri -makuyhdistelmää, ja uusi listasuosikki, tai useampi, on löytynyt!

Fenkolilla viettelet vaativammat nautiskelijat sekä kaikki he, joiden keskuudessa fenkoli osana annosta on ennen saanut aikaan vastustusta, kun tarjoilet ihastuttavan omaperäisen makumaailman hiiligrillin ritilällä sävytettynä, pecorinolastuilla ryhditettynä ja luomusitruunalla raikastettuna.

Luonteikkaan rapeista ja suloisista kolmivärisistä retiiseistä valmistat sesongin kauniimmat alkupalat, suosiotaan alati kasvattavat tapas- ja jaettavaksi tarkoitetut miniannokset sekä sidet, jotka toimivat ruokalistalla vaikka koko kesän. Testaa paistettua, grillattua tai savustettua retiisiä asiakkaidesi suosikkicremen tai mascarponen kanssa. Mikäli käytät nippuretiisejä, muista hyödyntää myös lehdet, jotka antavat makua esimerkiksi omatekemään pestoon, pastoihin tai yrttiöljyyn!

5 + 1 vinkkiä vetovoimaiseen ja kannattavaan vappuun!

Vuonna 2019 vappu osuu keskelle viikkoa, mikä tarjoaa ravintoloille otollisen mahdollisuuden kannattavaan myyntipiikkiin. Vappuaattona tiistaina monet ovat päivän töissä mutta vappupäivänä keskiviikkona 1.5. vapaalla. Illallinen keskellä arkea houkuttelee varmasti – puhumattakaan perinteitä kunnioittavasta brunssista Vappupäivänä. Poimi tästä vinkit, joilla onnistut!

vappubrunssikattaus

  1. Tarjoatpa vappuna illallista tai brunssia, käytä teemaan sopivia, trendikkäitä ja hintapisteeltään erinomaisia kevään sesonkikasviksia mahdollisimman monipuolisesti. Saat samalla kannattavamman katteen, houkuttelevaa väriä, visuaalisuutta ja vastuullisuutta annoksiin!

  2. Peruna on pop! Tarjoa illallisella maukkaita lajikkeita, jotka toimivat pyreenä, paahdettuna, paistettuna tai sellaisenaan. Kokeile esimerkiksi valikoimamme rosamundaa, viettelevän sävyistä blue congoa tai puikulaperunoita, jotka veitsikuorittuna säästävät työtä keittiössä. Vappubrunssilla ruokaisa perunasalaatti on must. Valmista oma suosikkikastikkeesi, misaa muut ainekset, sekoita ne kuorellisten kokonaisten tai puolikkaiden Menu pikkuperunoiden joukkoon ja valmista tuli! Muista myös kevään ensimmäiset uudet perunat, joiden makua on mahdoton vastustaa!

  3. Kevättä ja kesää kohden mentäessä raikkaiden salaattien suosio kasvaa, mutta kiireessä niiden valmistus pilkkomisineen, pesuineen ja linkouksineen saattaa tuntua työläältä. Voitat reilusti lisäaikaa ja vähennät syntyvän hävikin määrää, kun käytät valmiiksi pestyjä ja pilkottuja salaattipohjia. (Jos et vielä aikaisemmin ole todennut tätä käytännössä, nyt on aika!) Kokeile myös babypinaattia, krasseja ja yrttejä, joilla tuot väriä ja makua viher-, kvinoa- ja couscoussalaatteihin, lisukkeisiin, erilaisiin täytteisiin tai vaikka smoothieisiin!

  4. Tarjoa vappubrunssilla kasviksia ja hedelmiä sekä niillä rikastettuja leivoksia, tahnoja, kastikkeita tai muita annoksia mahdollisimman monipuolisesti. Kokeile banaanileipää, bataattivohveleita, punajuurihummusta tai trendikkäitä sieniä osana tarjontaa.

brunssikattaus

  1. Rakastetut hedelmäklassikot, omena- ja appelsiinilohkot, kuuluvat aamiaisen vakiotarjontaan, mutta tarjoa vappubrunssilla niiden ohella mehukkaita ja makeita meloni- ja ananaspaloja. Muista myös mansikat, vadelmat, versot ja kukat, joilla viimeistelet annokset mieleenpainuvan kauniiksi.

  2. 1 Jos perinteet kyllästyttää, kokeile maailmalta Suomeen rantautunutta High Tea -kattausta! Se on näyttävä, helposti tilanteeseen ja eri ruokavalioihin muokattavissa oleva ja trendikäs tapa erottua muista, saada kannattavaa kassavirtaa ja ansaita näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa!

Kasvisrikasta ja kannattavaa huhtikuuta!

Terveisin Vihannestukku Kespro

Toukokuussa luvassa on ideoita kevään ja alkukesän juhlakauden tarjontaan, kurkistus kotimaan pelloille sekä alkukesän satokausikasvisten valikoimaan!

Kespro Vihannestukku tukee ravintoloita kannattavien ja vastuullisten hedelmä- ja vihanneshankintojen tekemisessä sekä kasvisten aiempaa monipuolisemmassa hyödyntämisessä ympäri vuoden. Kespro.com-verkkosivuilla julkaistavassa Tuoreimmat terveiset Vihannestukusta -kirjoitussarjassa kerrotaan kuukausittain satokauden parhaista tuotteista, sesongeista sekä valikoiman uutuuksista. Lisäksi saat ideoita ja inspiraatiota tarjontaan!