Polarbröd leipoo omalla tuulivoimalla

Polarbrödin tuotevalikoiman sydän ja sielu on rieska, joka taipuu mitä moninaisempiin muotoihin. Polarbrödin juuret ovat luonnonkauniissa maisemissa Pohjois-Ruotsin Lapissa ja ensimmäinen leipä leivottiin jo vuonna 1879.

Julkaistu

Teksti

Nina Andersson

Kuvat

Polarbröd

Polarbrödin juuret ovat luonnonkauniissa maisemissa Pohjois-Ruotsin Lapissa. Ensimmäinen leipä leivottiin jo vuonna 1879, kun leipurimestari Johan Nilsson asettui perheineen Älvsbyhyn ja perusti sinne leipomon.

Tänään Polarbröd leipoo jo viidennessä polvessa. Johdossa ovat sisarukset Anna Borgeryd ja Karin Bodin, jotka ovat omistautuneet vastuullisuustyölle, jotta vielä seuraavatkin viisi sukupolvea voisivat jatkaa leipomista. Tavoite on, että vuoden 2022 loppuun mennessä on kaikki asetetut tavoitteet saavutettu. Jo nyt ollaan saavutettu energian käytössä täydellinen omavaraisuus omien tuulivoimaloiden ansiosta.

Vastuullisuustyön neljä kivijalkaa

Raaka-ainehankinnoissa Polarbröd työskentelee kestävämmän maatalouden puolesta luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Myös luonnonmukaisesti tuotetun viljan käyttöä lisätään.

Pakkausmateriaaleissa siirryttiin viime vuoden aikana käyttämään leipäpusseja, joiden materiaali on 86-prosenttisesti sokeriruokopohjaista eli uusiutuvaa ja pussit ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä.

Kuljetuksissa suositaan ensisijaisesti raideliikennettä ja rekka-autot kulkevat biopolttoaineella.

Energian käytössä ollaan omavaraisia, sillä vuonna 2015 vihittiin käyttöön neljä konsernin omaa tuulivoimalaa, joilla tuotetaan leipomoiden kaikki energia.

Rieskan monet muodot

Polarbrödin tuotevalikoiman sydän ja sielu on rieska, joka taipuu mitä moninaisempiin muotoihin. Hyvänä esimerkkinä tästä ovat mm. Taittorieska STREET uudenlaiseen street food -tuotteistukseen, Juhlarieska voileipäkakkuihin ja Klassikko Tunturirieska, josta on olemassa monta eri versiota. Polarbröd rieskawrap metsässä leikkulaudan päällä Rieska on aina muodissa ja uusin konsepti Wrapini esittelee maukkaan ja repeilemättä rullautuvan Polarbröd Tunturirieska ruisjuuren. Sen makumaailmassa yhdistyvät niin rukiin maku, aavistuksen hedelmäinen maltaan tuoksu kuin ruisjuuren kirpeyskin. Muiden Polarbröd-rieskojen tapaan tuote on omiaan monipuoliseen käyttöön, niin rullaamiseen, leikkaamiseen, taittamiseen kuin wrappaamiseenkin.

Tunturirieska ruisjuuren viehätys ei piile ainoastaan aromikkaassa maussa, vaan myös sen elastisuudessa. Ruisjuuren ansiosta rieskaa on todella helppo työstää, sillä pehmeys ja elastisuus takaavat, ettei rieska repeydy. Tuote säilyttää ryhdikkyytensä hyvin. Tunturirieska ruisjuurta kuvailee parhaiten sanoilla aromaattinen rukiinen maku, kevyesti hapokas, ilmava rakenne, kiva tekstuuri, pehmeä ja elastinen. Siis täydellinen rieskawrapeihin ja-rulliin.

Vegaaninen Wokki Wrapini

Polarbröd vegaanisia wrapineja tarjoilukulhossa Ohje on yhdelle wrapinille, mutta voidaan kertoa 10:llä.

Värikäs wrapini on ilo niin silmille kuin makunystyröillekin ja tämä resepti on vaihtoehto myös vegaaniseen ruokavalioon. Seesamiöljyssä kuullotetut kasvikset antavat keveyttä ja maapähkinävoi sekä auringonkukansiemenet puolestaan muhkeutta.

Ainekset
1 kpl Tunturirieska ruisjuuri
15 g paprika, suikale
15 g porkkana, suikale
15 g kesäkurpitsa, suikale
25 g pak choi, pitkittäin viipaloitu
2–3 romainesalaatti, pieniä lehtiä
35 g maapähkinävoi
8 g auringonkukansiemen, paahdettu
seesamiöljyä paistamiseen

Tee näin: Wokkaa kasvikset seesamiöljyssä pikaisesti, jotta ne säilyttävät rapeutensa. Anna niiden jäähtyä. Levitä maapähkinävoi koko leivälle. Aseta ensin kuivat salaatinlehdet, kasvikset ja paahdetut auringonkukansiemenet leivälle niin, että 2/3 peittyy. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Rullaa wrapiniksi.

Onnistunein lopputulos rieskojen kanssa saadaan, kun täytteen ainekset valutetaan hyvin ja ennen täytteiden asettelua kosteus eristetään joko salaatinlehdillä tai levitteellä.

Aina vastapaistettua, ei hävikkiä

PolarmetodenTM -menetelmän ansiosta kaikki leivät syväjäädytetään välittömästi uunista tulon jälkeen. Rieska sulaa nopeasti, sillä vain 7 minuutissa rieska on työstettävissä mitä erilaisimpiin tarjoiluihin. Hävikin minimoimiseksi pakkasesta voi siis ottaa sulamaan vain tarvittaman määrän. Jos menekki yllättää, vain muutamassa minuutissa uudet rieskat odottavat kekseliään kokin käsittelyä. Huomaa myös, että rieska, kuten kaikki muutkin Polarbrödin leipomotuotteet, säilyy sulatuksen jälkeen omassa pussissaan vähintään 5 vrk.

Tutustu täältä Polarbrödin HoReCa-valikoimaan >>

Polarbröd Leivottu omalla tuulivoimalla logo

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä