PRO 2023 finalistit esittelyssä – Kesprolta PRO-tapahtumalle vahva tuki

PRO-palkinnot tuovat tunnustusta ravintola-alan parhaille, joita palkitaan 16 sarjassa. Samalla juhlistetaan alan kovaa osaamista ja kohennetaan koko alan arvostusta. Kespro, Reinin Liha ja Kalatukku E. Eriksson sponsoroivat yhteensä kolmea kilpailusarjaa.

Julkaistu

Päivitetty

Teksti

Kespro

Kuvat

PRO-palkinnot

PRO 2023 -tunnustuspalkinnot jaetaan Helsingissä Kaapelitehtaalla 18.1.2023. Paikalle kokoontuu finalistien lisäksi iso joukko alan toimijoita nauttimaan tunnelmasta ja kannustamaan omia suosikkejaan. Alan arvostus on kasvussa ja viime vuosina huippumenestystä on juhlittu PRO-gaalassa loppuunmyydyissä tapahtumissa.

Jo finaalipaikka eri kilpailusarjoissa finalistikandidaatille on upea saavutus ja keskimääräisesti tunnustuspalkinnot jakautuivat tasaisesti eri puolille Suomea. Finalistikandidaatit on valittu kilpailuun tulleiden ehdotusten perusteella.

pro logo 2023

Reinin Liha sponsoroi uutta Tulokas-sarjaa

Perinteisesti PRO-palkinnonovat ansainneet alalla jo pitkään työskennelleet huippujenhuiput. Joka vuosi ehdolle tulee myös osaamisensa lyhyessä ajassa osoittaneita nuorempia ammattilaisia. Uuden sarjan tavoitteena on kiinnittää huomiota siihen, miten hieno palveluala on: voit edetä nopeasti ja näyttää kyntesi vain muutamassa vuodessa, kun asenne on oikea ja nälkä kova.

Tulokas-sarjan finalisteiksi nostetut ovat osoittaneet poikkeuksellista ammattitaitoa jo lyhyemmässä ajassa. Sarjaan voi asettaa ehdokkaita kaikista alan erilaisista toimipisteistä ja -tehtävistä. Sarjan finalistit ovat:

tulokas pro2023

Santeri Menna, Tarjoilija, Ravintola Konstan Möljä, Helsinki

Menna on työskennellyt jo useita vuosia Konstan Möljässä, aluksi kesätöissä. Hänestä parasta tarjoilijan työssä on palvella eri maalaisia asiakkaita ja tutustuttaa heitä suomalaiseen ruokaan. Yksi tulikoe nuoren tarjoilijan uralla oli myöhään illalla ravintolaan saapunut seurue, jolta tuli kerralla 68 juomatilausta. Se oli pysäyttävää, mutta samalla Menna tajusi, että työ on jo juurtunut hänelle hyvin ja onnistuu myös pitkän, stressaavan päivän läpi.

Rasmus Roiko, Baarityöntekijä / tarjoilija, Food & Events Metro Areena, Restel, Espoo

Roiko on Metro Areenalla ja Helsingin Jäähallissa keikkaileva baarityöntekijä. Hänestä on lyhyessä ajassa tullut tapahtumabisneksen moniottelija: baarityön ja tarjoilun lisäksi hän osallistuu tapahtumien valmisteluun. Tärkeintä hänelle on asiakaspalvelu. Tavoitteena on, että jokainen asiakas lähtee tapahtumasta hyvillä mielin. Myös muiden työntekijöiden hyvinvointi on Roikolle tärkeää; hän haluaa, että jokaisella on kivaa töissä ja että kaikki tulevat mielellään uudestaan.

Anna Siitari, Barista, Kirjalan Kahvipaahtimo, Mikkeli

Sairaanhoitajan työt pari vuotta sitten baristan hommiin vaihtanut Siitari nauttii joka hetkestä perheyrityksen palveluksessa. Hän tekee kaikkea kahvin äärellä: tuotekehitystä, myyntiä, markkinointia, tastingeja. Jonain päivänä Siitari toivoo voivansa ottaa haltuun kahvin paahtamisen ja jossain vaiheessa koko yritystoiminnan. Siitari kertoo viihtyvänsä työssään ’pikkusta vaille sataprosenttisesti’. Parasta on kahvi, asiakkaat ja se, miten omaa osaamistaan pystyy jatkuvasti kehittämään.

Kespro sponsoroi Innovaatio-sarjaa

Innovaatio-sarjassa palkitaan toimialaa merkittävästi eteenpäin vievä innovaatio. Innovaatio voi olla uusi toimintatapa, selkeälinjainen uudistus, palvelu tai tuote, teknologia tai liikeidea. Se on jotakin uutta ja mullistavaa. Innovaatioiden takaa löytyy uudistumiseen myötämielisesti suhtautuva organisaatio, joka haluaa toiminnallaan uurtaa uusia, ennen kulkemattomia uria.

Innovaatio-sarjan finalisteiksi nostetut palvelut ja konseptit ovat muuttaneet toimialan tai yhteisön toimintatapoja tai kehittänyt mullistavan idean tai tuotteen, jolla luoda menestystä bisnekseen. Sarjan finalistit ovat:

innovaatio pro2023

Prego Booking, Muru-konserni

Prego Booking herättelee ravintola-alaa digitaaliseen murrokseen. Menestyvä liiketoiminta edellyttää yrityksen hallussa olevan datan maksimaalista hyödyntämistä. Prego luo uusia liiketoimintakanavia, auttaa hallitsemaan varauksia paremmin, parantaa asiakaspalvelun laatua sekä säästää aikaa. Se kehittyy pöytävarausjärjestelmästä täydeksi toiminnanohjausjärjestelmäksi. Pregon avulla on mahdollista maksimoida ravintolan kapasiteetti.

Kalamuru, Lagerblad Foods

Kalan käyttöä edistävä innovaatio mahdollistaa vähemmän käytettyjen kalojen kuten särkikalojen ja silakan hyödyntämisen. Helppokäyttöiselle ja hyvin skaalautuvalle tuotteelle on kysyntää etenkin suurtalouskeittiössä, mutta laajemminkin horeca-sektorilla. Voisiko paistetusta kalamurusta olla tonnikalan haastajaksi? Tuote on kehitetty yhteistyössä Palmian kanssa.

ATSO, Antell

Antellin tekoälysovellus ATSO suunnittelee yksilöllisesti vaihtelevia ruokalistoja, auttaa optimoimaan ravintolan toimintaa ja toimimaan vastuullisesti. Se laatii ravintolakohtaiset ruokalistat yhdistelemällä ennakkoluulottomasti Antellin reseptipankkia sekä analysoimalla dataa ruokalajien menekistä, annoskoosta ja erityisruokavalioista. ATSO ennustaa päivittäiset ruokailijamäärät ja auttaa siten vähentämään ruokahävikkiä.

Kalatukku E. Eriksson sponsoroi ravintolan keittiöpäällikkö tai -mestari -sarjaa

Keittiöpäällikkö tai -mestari on ravintolakeittiön suunnannäyttäjä. Hän johtaa henkilökuntaa ja keittiön toimintaa varmalla otteella tarjoten tekijöille mahdollisuuden kehittyä ja kasvaa. Keittiöpäällikkö tai -mestari on esikuvallinen suunnannäyttäjä, jolla on tietoa ja taitoa keskustella alan vaikuttajien kanssa muutoksista sekä niiden kohtaamisesta.

PRO-palkinnon arvoinen keittiöpäällikkö tai -mestari on kunnianhimoinen ammattilainen, joka janoaa tietoa ja ymmärrystä alan muutoksiin ja historiaan. Hän herättää kollegoissaan sekä alaisissaan arvostusta ja luottamusta luoden puitteet turvalliselle ja kehittävälle työyhteisölle. Sarjan finalistit ovat:

ravintolakeittiön päällikkö mestari pro2023

Mika Jokela, Keittiöpäällikkö, Finlandia-talo, Helsinki

Jokelaan henkilöityy Finlandia-talon ruoka. Hän vastaa kokonaisuudesta niin talon perusparannuksen aikana Pikku-Finlandiassa kuin taas sen jälkeen päätalossa. Fokus on jo tulevaisuudessa. Jokelan lupaus on tuottaa unohtumattomia ruokakokemuksia, jotka kohottavat tilaisuuden luonnetta. Hän nauttii niin taiteellisesta vapaudesta kuin onnistuneesta tiimityöstäkin. Kun tiiminrakennus on onnistunut, jäljelle jää hyvän fiiliksen ylläpito. Alalle kaivataan positiivista virettä, ei voivottelua!

Kevin Manu, Keittiöpäällikkö/osakas, Restaurant Boon Nam, Helsinki

Ravintola-alan uransa Irlannissa vuonna 2006 aloittanut Manu tuli Suomeen ja Farangiin vuonna 2013. Vuonna 2020 hän oli mukana avaamassa Boon Namia uuden tiimin kanssa. Tiimistä huolehtiminen onkin keittiöpäällikön ykkösasia. Yhdessä joukkue luo makuelämyksiä asiakkaille. Tutustuminen uusiin ruokakulttuureihin ja makuihin pitävät Manun vireessä.

Kim Mustonen, Keittiömestari, Pure & V, Nizza

33-vuotias Mustonen on kiertänyt maailman keittiöitä hengästyttävään tahtiin. Hän on päätynyt Nizzaan Helsingin, Lontoon, New Yorkin, Kööpenhaminan ja Tukholman tähtiravintoloiden kautta. Pure & V:ssä parasta on ainutlaatuisten Nordic-ruokaelämysten luominen. Mustonen luo menun ja pitää yllä päivittäistä laatua suoraan tuottajilta tai torilta noudettujen raaka-aineiden varassa. Vastuullisen ruuanlaiton ohessa Mustonen pitää tärkeimpänä muiden inspiroimista.

Lue tarkemmat kuvailut kaikista finalistista PRO-palkintojen sivuilta.

Kespro toivottaa kaikille finalisteille onnea! Jo finaaliin pääsy on erinomainen saavutus kovan vaatimustason kilpailussa.

propalkinnot 2023 isokuva

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä