Tuoreimmat terveiset Vihannestukku Kesprosta, elokuu 2020

Ajankohtaista juuri nyt: kotimaisen kesäsadon loppuhuipennus + 3 sesonkitärppiä alkusyksyn tilauslistalle!

Julkaistu

Ajankohtaista juuri nyt: kotimaisen kesäsadon loppuhuipennus + 3 sesonkitärppiä alkusyksyn tilauslistalle!

Julkaistu

Makua, väriä ja vitamiineja täynnä olevia kotimaisia kesäsadon kasviksia kannattaa hyödyntää mahdollisimman monipuolisesti alkusyksystä, kun niiden saatavuus on vielä hyvällä tasolla. Myöhempää syksyä ja viileämpiä säitä kohti mentäessä usean tuotteen alkuperämaa siirtyy jälleen talvikaudeksi kohti etelää: ensin Hollantiin, Saksaan tai Puolaan, jonka jälkeen osan tuotteista kohdalla Espanjaan ja Italiaan tai jopa niitäkin pidemmälle lämpimään.

Sesongissa elokuussa

 • Rapea romainesalaatti Suomi 1lk SAP: 21712814
 • Kantarelli Viro 3kg 1lk SAP: 21711538
 • Tuore Lapin hilla 300g Suomi SAP: 21712944
 • Kukkakaali violetti 1lk Suomi SAP: 21653530
 • Kukkakaali oranssi Suomi 1lk SAP: 21713236
 • Lehtikaali 500g Suomi 1lk SAP: 21294830
 • Lehtikaali punainen 500g Suomi 1lk SAP: 21709671
 • Fenkoli Italia/Ruotsi 1lk SAP: 20856501
 • Varsiparsakaali 250g Suomi SAP: 21468975
 • Varsiparsakaali Violetti 250g Suomi SAP: 21642847

Varsiparsakaali violetti Varsiparsakaalia saa kotimaisena vihreänä ja violettina. Hyödynnä sesonki nyt!

Pidä mielessä myös sesongin ihanimmat marjat sekä kuumimmillaan olevan rapujuhlakauden oleellisimmat:

 • Mustikka 300g Ruotsi SAP: 21640972 (6.8.2020 alkaen)
 • Lakka 250g Ruotsi SAP: 21641051 (13.8.2020 alkaen)
 • Puolukka 500g SAP: 21642854 (saatavuusarvio: elokuun loppupuolelta alkaen)
 • Kruunutilli 250g Suomi 1lk SAP: 21556170
 • Sitruuna Eureka 75-100 ZA 1lk SAP: 20969091

Lue tästä vinkit ja tarjoa asiakkaillesi sesongin mukainen ja huipputrendikäs rapumenu!

rapumenu-kattaus

Kotimaiset sesonkikasvistärpit alkusyksyn tilauslistalle:

Suippokaali

Kaalilajikkeista kiistatta suloisin suippokaali on maukas ja lempeän rapea kaali, jonka loppukesästä noin syys–lokakuulle kestävästä sesongista kannattaa ottaa kaikki irti.

Suippokaalimix

Silppua sellaisenaan salaatteihin rapeutta ja makua tuomaan, paista kevyesti, marinoi tai lisää ruokiin valmistuksen loppuvaiheessa. Voit hyvin myös paahtaa halkaistut suippokaalit uunissa tai grillata ne kevyesti esikypsennettynä. Näin valmistettuna ja parmesanraastehunnun kera viimeisteltynä suippokaali maistuu sesongin lisukkeena tai alkupalana.

Tilauslistalle: Suippokaali mix pun/vihreä Suomi 1lk SAP: 21472037

Kotimaisen suippokaalin sesonki kestää noin elokuun aliusta syys–lokakuulle, saatavasta sadosta riippuen. Vuonna 2020 ensimmäiset saadaan varastoon lauantaina 8. elokuuta.

Värikkäät kukkakaalit, romanesco sekä muut kotimaiset sesongissa olevat kaalit hurmaavat alkusyksyn tarjonnassa – lue lisää tästä!

KOTIMAISET OMENAT

Kotimaiset omenat

Pian (arviolta noin elokuun puolesta välistä alkaen) niitä taas saa: kotimaisia, ihanan makeita ja aromikkaita omenoita! Tarjoa omenoita syyssesonkiin sopivaksi jälkiruoaksi sellaisenaan, valmista uuniomenoita tai paista omppumuru – takuuvarma suosikkiherkku, johon kauraseoksen joukossa uutta makua antavat ripaukset kardemummaa ja suolaa.

Omenaa kannattaa lisätä sesongin aikana myös salaatteihin ja lämpimiin ruokiin. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi ruokaisa kvinoasalaatti, johon makua ja suutuntumaa tuovat omenan lisäksi tuore basilika, rucola sekä paahdetut hasselpähkinät.

Omena on omiaan myös lisukkeeksi tarjottujen uunissa paahdettujen perunoiden tai muiden kasvisten joukossa... varsinkin kun maku viimeistellään murennetulla fetalla tai vuohenmaitojuustolla!

Tilauslistalle: Kotimaiset omenat

Tilaa: Omena Kespro Suomi 12kg SAP: 21712836 tai tarkista vaihtuvat lajikkeet sekä niiden saatavuus ja tilaustiedot Vihannestukun viikkovalikoima -listauksesta (, jonka löydät Kespronetistä Vihannestukku-osiosta), omalta myyjältäsi tai Kespron asiakaspalvelusta!

Kotimaisten omenien sesonki kestää loppukesästä alkutalveen, sadosta ja lajikkeesta riippuen. Niiden ohella valikoimastamme löytyy ympärivuotisesti useita ulkolaisia omenalajikkeita.

Omenoiden lajikkeita on kotimaassa useita ja niiden saatavuus vaihtelee sesongin aikana useasti.

Muista myös pestyt ja paloitellut käyttövalmiit Menu-omenat:

PUNASALAATTI ELI PUNASIKURI

Sävyltään upean punainen, rakenteeltaan rapea, maultaan luonteikas, aromaattinen ja aavistuksen karvas punasalaatti eli punasikuri jää usein muiden salaattilajikkeiden varjoon – suotta, sillä ominaisuuksiensa puolesta se ansaitsisi ruokalistalta paikan jos toisenkin!

Punasikuri eli punasalaatti

Särmikkään luonteensa ansiosta punasalaatti sopii erinomaisesti esimerkiksi risotto- ja pastaruokiin, joissa täyteläisen pehmeät maut kesyttävät miedon kitkeryyden, samalla muodostaen kielenvievän makukokonaisuuden.

Punasikuri-pasta-annos

Kauniin sävyistä punasalaattia kannattaa hyödyntää myös salaateissa varsinkin silloin, kun se on ensin kevyesti paahdettu, paistettu tai öljypohjaisella kastikkeella marinoitu.

Punasikuri-pastasalaatti

Maukkaat ja pehmeät juustot kuten gorgonzola, buffalomozzarella tai brie, oliivit sekä tuhdit lihat toimivat punasalaatin makupareina, joten sitä kannattaa kokeilla niitä sisältävissä annoksissa sekä antipasto-ja tapas-tarjonnassa.

Tilauslistalle: Punasalaatti Suomi 1lk SAP: 20010034

Kotimainen punasalaatti on sesongissa vuosittain noin heinä–syyskuun ajan. Talvikaudella punasalaatin alkuperämaa siirtyy Italiaan, ja sitä voi tilata seuraavin tiedoin: Punasalaatti IT/SE 1lk SAP: 20949165.

Tässä tämänkertaiset Tuoreimmat Terveiset Vihannestukku Kesprosta. Syyskuussa luvassa on ainakin odotettuja valikoimauutuuksia sekä ideoita syyskauden tarjontaan.

Kasvisrikkain terveisin,

Vihannestukku Kespron tiimi

Vihannestukku Kespro tukee ravintoloita kannattavien ja vastuullisten hedelmä- ja vihanneshankintojen tekemisessä sekä kasvisten aiempaa monipuolisemmassa hyödyntämisessä ympäri vuoden. Kespro.com-verkkosivuilla julkaistavassa Tuoreimmat terveiset Vihannestukusta -kirjoitussarjassa kerrotaan kuukausittain satokauden parhaista tuotteista, sesongeista sekä valikoiman uutuuksista. Lisäksi saat kirjoituksista ajankohtaista inspiraatiota ja ideoita tarjontaan!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä