Aamiaisesta illan drinkkiin

Långvikin kokous- ja kylpylähotellin ravintola ei ole vain ravintola, vaan osa kokonaisuutta. Metsän keskellä olevassa Långvikissa on melkein koko ravintola-ala saman katon alla.

Julkaistu

Teksti

Jenni Kleemola

Kuvat

Vesa Tyni

Kun ajatellaan hotellin ravintolaa, ajatellaan usein kivijalassa nököttävää ravintolaa. Se on usein oma erillinen yksikkönsä hotellin muusta arjesta, ja hotelliasiakas käy ehkä siellä, ehkä ei.

”Meidän tapauksemme on sillä tavalla erilainen, että Långvik on kokonaisuus”, sanoo Långvikin kokous- ja kylpylähotellin Operations Manager Antti Lepäntalo.

Kirkkonummella sijaitsevaan Långvikiin tulee arkisin pääsääntöisesti yritysasiakkaita. Viikonloppuisin sinne hakeutuvat aikuiset pariskunnat rentoutumaan – retriittin, Lepäntalo kuvailee.

ML 3 21 Asiakascase Langvik 003 Petteri Linna viimeistelee väliruokana tarjoiltavaa tryffelirisottoa.

Siinä retriitissä on tärkeää palvelukokonaisuus: nautitaan kylpylän poreista, nukutaan hyvin ja otetaan rennosti. Kokonaisuudessa hyvällä asiakaspalvelulla on iso rooli, mutta niin on myös ruoalla.

Keittiöpäällikkö Petteri Linna ei halua typistää Långvikin keittiötä yhteen sanaan. ”Jos lokeroitua pitää, olemme skandinaavinen bistro. Mutta täysin emme lokeroidu mihinkään.”

Se näkyy vaikkapa maistelumenussa, jota myydään paljon viikonloppuisin ja joka on läpileikkaus ruokalistasta. Komponenteissa on niin muikunmätiä ja misoa kuin tryffeliä ja puikulaperunaa. ”Meillä on selkeä mutta vaikeasti tunnistettava linja: laadukasta, hyvistä raaka-aineista itse tehtyä.”

ML 3 21 Asiakascase Langvik 004

Siinä missä Långvik on kokonaisuus, myös siellä syötävä ruoka on kokonaisuus. ”Ruokatuotteen osalta kokonaisuus tarkoittaa, että koko polun pitää olla samassa linjassa aamupalalta illalliselle ja hotellihuoneen minibaariin”, Linna toteaa.

Kun asiakas saapuu, hän ottaa ehkä hyvän cocktailin aulabaarissa. Kylpylässä takkatulen äärellä saattaa maistua pikkupurtava. Hotellihuoneessa vaatteita vaihtaessa voi silmäillä, mitä huonepalvelusta saa. Illalla ravintolassa avataan à la carte -lista ja hyvä viinipullo.

”Oli se sitten sämpylä aulasta yöllä tai kuuden ruokalajin tastingmenu, niin kokonaisuudessa kaiken pitää olla high-end-tuotteita”, Lepäntalo sanoo.

ML 3 21 Asiakascase Langvik 005 Keittiömestari Jarkko Nissisen mukaan tastingmenuta on ilo tehdä.

Kaikki löytyy Kesprosta

Vuoden alussa Kesprosta tuli Långvikin päätavarantoimittaja. Yhteistyö näkyy oikeastaan jokaisella saralla hotellissa. ”Kesprosta tulee niin paperit siivouspuolelle kuin raaka-aineet keittiöön ja viinit ravintolaan”, Linna sanoo.

Ostojen keskittäminen on Långvikille tärkeää – se tekee ostoprosessista selkeämpää ja tuo tehokkuutta tekemiseen. Kespron valikoima mahdollistaa tämän. ”Kespron päästä on löytynyt joustoa ja ongelmanratkaisua, kun olemme joutuneet avaamaan ja sulkemaan”, Linna sanoo.

Yhteistyön syntyyn vaikutti se, että Kespron arvot ja vastuullisuus kiinnostivat. Linna toteaa, että Långvikissa ajatellaan monista asioista samalla tavalla kuin Kesprossa. Arjen esimerkiksi vastuullisuudesta Linna nostaa sen, että tavarat eivät saavu pahvilaatikoissa vaan muovisissa laatikoissa, jotka voidaan käyttää uudelleen. ”Yritämme vähentää jätettä ja kertakäyttöisyyttä.”

Ammattitaitoa uudelle kokkien polvelle

Normaaliolosuhteissa Långvikin ravintolassa on töissä noin kolmekymmentä ihmistä. ”Meillä on kokeneita kokkeja. Intohimo tekemiseen ja ruoanlaittoon on suuri”, Linna sanoo.

Se ei ole itsestäänselvyys. ”Olemme metsän siimeksessä. Kirkkonummen keskustaan on noin kuusitoista kilometriä. Hyvien asiakaspalvelijoiden ja keittiöammattilaisten löytäminen on Helsingissäkin vaikeaa. Olemme luoneet tietyn tasoisen menestystarinan luonnon siimeksessä, ja se on vaatinut Petteriltä paljon”, Lepäntalo sanoo.

ML 3 21 Asiakascase Langvik 009 Skagen, Långvikin versio klassikosta.

Koska sijainti on ollut henkilökunnan hankinnassa haaste, keittiössä on lähdetty sille linjalle, että pomot antavat omasta ammattitaidostaan paljon. Moni nuori ammattilainen lähiseudulta on saanut oppinsa Långvikin keittiössä.

Linna arvelee, että ruoanlaitollisten taitojen lisäksi Långvikista saa laajan kokemuksen, kun tehtävänä on kaikkea kokoustuotteista à la carteen. ”Meillä on koko ravintola-ala saman katon alla”, Linna sanoo.

Hän jatkaa, että vaikka ravintolatyö on usein pitkän päivän puurtamista, heillä pyritään siihen, että ihmisillä olisi tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä. ”Koen onnistumisena, että meillä työurat ovat olleet pidempiä kuin yleisesti ravintola-alalla, jossa työpaikka monesti vaihtuu vuoden tai kahden välein.”

ML 3 21 Asiakascase Langvik 008 Silakkaa, kurkkua ja valkosipulia.

Korona-aikana on näkynyt sama ilmiö kuin muuallakin: henkilöstöä on ajautunut pakon edessä alalta muihin hommiin.

”Reilun vuoden ajan on vaadittu pitkää pinnaa, suunnitelmia ja taas uusia suunnitelmia. Ollaan kiinni, ollaan auki, keksitään työntekijöille työtä, josta saada palkkaa. Kun ravintolan täytyy olla kiinni, voiko hotelli olla auki – ei metsän keskellä olevaan hotelliin tulla vain yöpymään, vaan elämystä varten. Nyt tarjoilemmekin maistelumenuta uudistettuihin huoneisiimme ja lohturuokaa mukaan, kaikki me tarvitsemme tällä hetkellä vähän lohtua”, Lepäntalo toteaa.

”Uskon kuitenkin tulevaisuuteen – että kesällä terassi täyttyy kotimaan matkailijoista kuten viime kesänäkin ja että viimeistään syksyllä on taas isojen tilaisuuksien aika, Linna kertoo.

ML 3 21 Asiakascase Langvik 007 Sitruunapiirakka, marenkia ja ananassorbettia.

Långvikin kokous- ja kylpylähotelli

ML 3 21 Asiakascase Langvik 010 Hyvän ruoan lisäksi Långvikissa on panostettu moderniin hybridikokoustekniikkaan ja uusittu huoneita. Långvikissa on myös hyvät mahdollisuudet esimerkiksi kokousten ja juhlien järjestämiseen.

  • 96 hotellihuonetta
  • Tyylikkäät ja monipuoliset 3 000 neliön kokous- ja juhlatilat
  • Ravintolassa reilu sata asiakaspaikkaa
  • Keittiöpäällikkö Petteri Linna
  • Keittiössä kokkeja on 15
  • långvik.fi
  • Tanskarlantie 9, 02420 Kirkkonummi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä