Alkoholiton porter, kiitos!

Terveys- ja hyvinvointitrendi, tiedostava kuluttaminen sekä eurooppalaisten juomatapojen yleistyminen vaikuttavat etenkin nuorten juomavalintoihin.

Julkaistu

Teksti

Suvi Maukonen

Kuvat

Unsplash

1. Kuluttaja on entistä tarkempi siitä, millä hän vatsansa täyttää. Vaikka ravintolassa asioidessa annetaan itselle usein lupa herkutella, on terveellisten, alkoholittomien drinkkien sekä mietojen viinien ja alkoholittomien oluiden kasvava kysyntä siirtymässä kaupan puolelta myös ravintoloihin.

2. Aktiivista elämäntapaa viettäviä kosiskellaan tuotteilla, joissa yhdistyvät sokerittomuus, kalorittomuus ja alkoholittomuus, mutta joissa on kuitenkin aito oluen, viinin tai jopa alkoholin maku. Drinkeissä alkoholin korvaa alkoholiton tisle kuten Seedlip.

3. Alkoholittoman oluen nousu on ollut huimaa vuoden 2017 jälkeen. Yksi autoilijan alkoholiton lager ei enää riitä, vaan kuluttaja odottaa vaihtoehtoja. Alkoholiton versio löytyy jo lähes kaikilta valtaolutbrändeiltä, ja niin lageria, pilsiä, tummaa lageria, porteria, stoutia, alea, vehnää kuin hapanoluttakin valmistetaan alkoholittomina versioina.

4. Mietojen ja alkoholittomien viinien ja siidereiden kasvu on olutta maltillisempaa. Siiderit ja viinit kilpailevat paikasta ostoskorissa virvotusjuomien, vesien ja energiajuomien kanssa. Pullotettujen juomien rooli arjessa kasvaa. Ravintoloissa kysyntä näkyy etenkin noutoruoan ja kuljetuspalveluiden suosion lisääntyessä.

Alkoholittomien oluiden ostaminen kasvaa vauhdikkaimmin 18–35-vuotiaiden keskuudessa.

60 %

Kesä-heinäkuussa alkoholittomien oluiden myynti kiihtyi K-ruokakaupoissa jo 
60 prosenttiin vuoteen 2019 verrattuna.

100 %

K-ruokakauppojen alkoholiton olutvalikoima on tuplaantunut vuoden 2020 aikana. Sadasta alkoholittomasta vaihtoehdosta puolet on tuotteita, joita ei ollut markkinoilla kesällä 2019.

50 %

K-ruokakaupoissa alkoholittomien oluiden kysyntä lähti voimakkaaseen kasvuun vuonna 2017, ja vuoden 2020 myynnistä odotetaan kolminkertaista vuoteen 2017 verrattuna. Elokuuhun mennessä vuoden 2020 kasvu alkoholittomien oluiden osalta on ollut noin 50 prosenttia.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä