Bali Brunch – Makuja saarihyppelyltä

Indonesialainen ruoka on aasialaisen keittiön ilotulitusta. Suomeen rantautunut Bali Brunch yhdistää surutta itämaiset maut suomalaisiin raaka-aineisiin.

Julkaistu

Teksti

Maarit Seeling

Kuvat

Sabrina Bqain

"On vaikeaa edes yrittää kuvata, millaista on ´tyypillinen´ indonesialainen ruoka. Maan jokaisella viidellä pääsaarella on omat erikoisuutensa. Äitini tulee Jaavalta. Pelkästään tällä yhdellä saarella on erilaisia alueita, joilla on omat herkkunsa. Yrttejä ja mausteita on joka lähtöön.

Aloittaessamme Bali tunnettiin Suomessa Indonesian saarista parhaiten, ja tarjosimme pop upina sunnuntaisin brunssia. Siitä nimi Bali Brunch. Teemme ruokaa niistä raaka-aineista, joita Suomesta saa. Keittiötämme voi kuvata indonesialaiseksi fuusiokeittiöksi. Olemme sovittaneet makuja niin, että ateriat maistuvat myös muille. Liian tulisuuden voi leikata pois jogurtilla.

Yksi erikoisuutemme on naudanliha rendang eli karamellisoitu kookosnautapihvi Länsi-Sumatralta. Chili, inkivääri, sitruunaruoho, valkosipuli ja lime ovat yleisiä mausteita. Leikittelemme aineksilla ja pyrimme luomaan uusia ruokalajeja.

Tulin Suomeen 15-vuotiaana perheeni mukana vuonna 2000. Päätin jäädä maahan, kun diplomaatti-isäni sai neljä vuotta myöhemmin uuden komennuksen. Pääsin ravintola-alalle töihin tienaamaan taskurahaa tiskaajana ja tarjoilijana. Jossain vaiheessa havahduin todellisuuteen ja tajusin tarvitsevani myös koulutusta. Hakeuduin Perhoon opiskelemaan. Valmistuin kokiksi vuonna 2010.

Olemme päätyneet yhteistyöhön samanhenkisten ihmisten kanssa. Kesprosta saamme käytännössä kaiken tarvitsemamme. Meitä arvostetaan, ei väliä, miten iso tai pieni asiakas olemme. Kespron kestävän kehityksen ohjelma teki vaikutuksen, sillä haluamme ottaa huomioon ympäristövaikutukset myös omissa toiminnoissamme.

Koen työni motivoivaksi ja inspiroivaksi. Asiakkaan kiitokset ja kehut saavat unohtamaan vaikeudet. Haluamme levittää hyvää energiaa ja olemme saaneet koottua huipputiimin tekemään työtä kanssamme.”

Kaikki lähti hauskanpidosta. Kiersimme eri tapahtumissa myymässä sellaista ruokaa, josta itse pidimme.
Sandrina Sinaga, Bali Brunch

Sandrina Sinaga

Kuka?

Sandrina Sinaga, yksi indonesialaiseen ruokaan erikoistuneen ravintolaketju Bali Brunchin viidestä vetäjästä ja perustajasta.

Mitä?

Ketjun ensimmäinen oma ravintola avasi ovensa vuonna 2012.

Missä?

Ketjulla on ravintolat Helsingin Redin ja Kampin kauppakeskuksissa, Espoon Leppävaaran Sellon tuntumassa sekä Hollannin Amsterdamissa. Kampin ravintola avattiin uusissa tiloissa maaliskuussa 2023.Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä