Juhlakauden kannattavin kalapöytä – hyödynnä raakakypsennys!

Kylmät alkuruoat ovat jouluisten buffetpöytien kestosuosikkeja, joiden mukaan asiakkaat monesti valitsevat ravintolan. Vaihtelua alkuruokiin saa erilaisilla raaka-aineilla ja niiden valmistusmenetelmillä, kuten raakakypsennyksellä.

Julkaistu

Loppuvuoden juhlakauden yksi odotetuimpia tarjoiluja on kalapöytä. Pienellä suunnittelulla arvokkaimpien tuotteiden menekki pidetään kohtuullisena: kun buffetlinjan alkuun sijoitetaan salaatit ja muut lisukkeet, lautanen ei täyty kalatuotteista.

  • Menu-tuotesarja tarjoaa laajan kalavalikoiman, joka kattaa niin klassiset kuin trendikkäät kalavaihtoehdot. Suomalaiseen juhlatarjoiluun löytyvät varmat valinnat graavi- ja savukaloista, ja moderneihin tarpeisiin ratkaisuksi sopivat esimerkiksi erilaiset terriinit.
  • Panosta myös kasvislisukkeisiin! Huolella valmistetut salaatit ja lisukkeet kannattaa sijoittaa buffetpöydässä linjaston alkupäähän. Näin lautanen täyttyy tuoreista kasviksista ja arvokkaampaa kalaa kuluu vähemmän.
  • Kruunaa vielä kalapöytä kastikkeilla. Vaihtoehdoiksi sopivat mainiosti hovimestarinkastike ja raikas salsa verde.
  • Tärkeintä juhlatarjoilua suunnitellessa on varmistaa, että tarjoilu on yhdenmukainen ja huomioi yleisimmät erikoisruokavaliot, jotta kaikki voivat nauttia herkuista.

Ajankohtaisia reseptivinkkejä juhlakaudelle!


Jääkellarin nierää

Nieriä valmistetaan jääkellarin liemessä, jolloin kala kypsyy tasaisesti. Mausta liemi valitsemillasi kuivayrteillä ja viipaloi tai paloittele nieriä haluamallasi tavalla.


Sokerisuolattua lohta kardemummalla

Klassinen sokerisuolattu lohi valmistuu kuutioidusta lohinopasta tunnissa! Mausta sokerisuolaseos esimerkiksi jauhetulla kardemummalla, jolloin siihen saadaan ripaus joulun makua.


Siikaceviche


Siikaceviche raikastaa täyteläisen ja vahvojen makujen juhlapöydän. Kuutioi nahattomat siikafileet valmiiksi ja kypsennä sitrus-oliiviöljyseoksella samana päivänä. Tuore ananas ja jalapeno täydentävät makua.


Tilli-sipulisilakat, piparjuurta ja graavattua keltuaista

Menu Tillisilakat koristellaan graavatulla keltuaisella ja tuoreella piparjuurella.


Pikkelöidyt keltajuuret ja merileväkaviaaria

Keltajuuret kypsyvät pikkeliliemessä, ja ne koristellaan rapsakalla merileväkaviaarilla sekä kevyesti sokeriliemessä käytetyillä tyrnimarjoilla. Keltajuuri toimii joko alkupalana tai pääruokien lisukkeena.





Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä