Sesongissa nyt: Ota kaikki irti kotimaisista marjoista, sienistä ja vihanneksista!

Vihannekset, marjat ja sienet ovat edullisia, terveellisiä ja monipuolisia raaka-aineita. Hyödynnä kotimaan sesonki ja täytä lautaset näillä värikkäillä herkuilla.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

AdobeStock

Sesongin tuotteiden käyttäminen on monellakin tavalla fiksua: Saatavuus on hyvä ja tuotteiden laatu on korkeimmillaan. Lähellä tuotettujen vihannesten ja marjojen logistiikkakustannukset pysyvät kurissa ja näin niiden hiilijalanjälki on maltillinen. Puhtaasti kotimaiset marjat ja vihannekset ovat terveellisiä ja maistuvia – vain mielikuvitus on rajana niiden hyödyntämisessä kauden listalla!

Kotimaiset marjat ovat todellista superfoodia

Terveellisyys on nyt maailmanlaajuinen trendi, johon kotimaiset marjat sopivat täydellisesti. Marjat ovat ravintotiheitä, eli niissä on runsaasti ravintoaineita suhteessa energiamäärään. Marjoja tarjoamalla tarjoat annoksen flavonoideja, hyviä rasvoja, kuitua, polyfenoleita ja antioksidantteja.

Kotimaisuus takaa lisäksi sen, että marja on kasvanut puhtaassa ilmastossa ja maaperässä. Edes pakastaminen ei tuhoa marjojen ravintoarvoja, joten satokauden jälkeenkin on perusteltua pitää marjat mukana tarjonnan suunnittelussa.

Juuri nyt marjavalikoima on mahtava! Lisää listalle ainakin kotimainen mustikka, vadelma tai lakka. Kokeile myös kirpeämpiä herukoita, joiden maku pehmenee lämmittäessä. Lisää siis herukoita ennakkoluulottomasti lämpimiin annoksiin vaikkapa lihan makupariksi, jälkiruokiin, juomasekoituksiin ja leivontaan.


eaters-collective-ddZYOtZUnBk-unsplash Sienet tuovat ruokaan makua ja tekstuuria. Lisäksi ne sopivat moniin erikoisruokavalioihin.

Sienet sopivat monenlaisiin ruokavalioihin

Sienet ovat mainio proteiininlähde kasvissyöjille, mutta myös maistuva vaihtoehto lihansyöjille. Niiden umaminen, lihaisia maku ja rakenne ovat yllättävän lähellä lihaa.

Ravintolan näkökulmasta ne ovat myös erikoisruokavalioiden kannalta monipuolinen raaka-aine, sillä ne ovat luontaisesti kolesteroliton, gluteeniton ja laktoositon, laktovegetaarinen, vegaaninen sekä lakto-ovo-vegetaarinen vaihtoehto ruokapöytään.

Tarjoa esimerkiksi Portobello-pihvejä tai ruokaisaa pastaa herkkusienillä!


Avomaan vihannesten sesonki on nyt

Avomaan herkut ovat nyt parhaimmillaan, hyödynnä runsas valikoima ravintorikkaita, värikkäitä, terveellisiä ja hyvän hintapisteen vihanneksia loppukesän listalla.

Erityisen suosittuja vihanneksia juuri nyt ovat erilaiset kaalit. Kaalit ovat vähän kuin kasvikunnan kana – ne sopivat lähes mihin tahansa ja muuntuvat maustamista ja valmistustapaa vaihtelemalla niin kotoisiin kuin eksoottisiin ruokalajeihin. Klassikoista, kuten coleslawsta, puhumattakaan. Ruokatrendit osoittavat, että nousussa ovat nyt kyssäkaali ja erilaiset kukkivat kaalit. Kokeile myös juuriselleriä vaikkapa burgeripihveiksi!

Erilaiset grillaustavat, kuten suoraan hiilillä hiillostetut vihannekset, trendaavat nyt maailman ravintoloissa. Maissi taipuu myös vegaanisiksi ”ribseiksi” tai sosiaalisen median palvelu Tiktokissa viraaliksi levinneeseen ”cowboy caviar” -kasvisdippiin, joka koostuu käytännössä erilaisista pavuista, tomaatista, maissista, korianterista ja kirpakasta italialasityyppisestä kastikkeesta.

Tulevina viikkoina saamme koko ajan lisää avomaan tuotteita valikoimiin sitä mukaa kun sato kypsyy. Katso päivän ajantasainen tilanne Vihannestukku Kesprosta. Muista myös valmiiksi esikäsitellyt, pilkotut ja suikaloidut tuotteet helpottamaan päivittäistä kiirettä keittiössä!


salaattibuffadan-gold-4 jhDO54BYg-unsplash Värikkäillä vihanneksilla luot houkuttelevan salaattipöydän.


Kiinnostuitko? Tutustu Vihannestukku Kespron laajaan valikoimaan ja mikäli oma suosikkisi puuttuu, ota meihin yhteyttä. Pyrimme täyttämään kaikki asiakastoiveet – rakkaudesta lajiin!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä