Elintarvikepakkaus on brändin rakentamista: case Rebl Eats ja Fredman

Miten elintarvikepakkaus valjastetaan rakentamaan uudenlaista valmisruokabrändiä, joka haastaa alaa uudenlaiseen ajatteluun? Rebl Eats valitsi kolmioleivilleen Fredmanin valmistamat pakkaukset monella kriteerillä.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Fredman

Kuvat

Kespro, Rebl Eats

Kierrätettävä pakkausmateriaali, valmistusprosessin vastuullisuus, mahdollisuudet tuoda brändi-ilme osaksi pakkausta sekä sen tekniset ominaisuudet olivat kriteereitä, joiden pohjalta kotimainen Rebl Eats kartoitti kolmioleipiensä pakkauksia. Vertailussa oli mukana useita eurooppalaisia toimijoita.

Rastit sai ruutuun Fredmanin Rauman tehtaalla täysin uusiutuvalla energialla valmistettavat kartonkiset kolmioleipäkotelot. Valinta oli funktionaalinen sekä arvopohjainen.

Kespro Blogi Fredman Rebl Eats tuote Kolmioleivät pakataan ekologisiin, kartonkisiin koteloihin, jotka valmistetaan uusiutuvalla energialla Fredmanin Rauman tehtaalla. Fredmanin Rauman tehtaalla valmistettavissa elintarvikepakkauksissa ja muissa tuotteissa käytetään mahdollisimman ekologisia materiaaleja, kotimaista suosien.

Elintarvikepakkaus tukee vahvaa missiota

Rebl Eats on kansainvälistä huomiota saanut start-up, joka valmistaa kasvipohjaisia, terveellisiä ja mausta tinkimättömiä valmisruokia. Sen missiona on tehdä kasvisruoasta “no big deal” – vastaamalla kasvavaan kysyntään kansainvälisesti, mutta myös edistämällä muutosta kohti vastuullisempaa tapaa syödä.

Yksi Rebl Eatsin perustajista, sen brändistä ja markkinoinnista vastaava Lauri Paatela kertoo yrityksen haluavan tarjota kuluttajille vastuullisempia ruokatuotteita, joissa myös pakkausten vastuullisuus on huomioitu.

Kespro Blogi Fredman Lauri Paatela Rebl Eats Lauri Paatela, Head of Brand, Rebl Eats

Vastuullisuus näkyy pakkauksessa

Rebl Eatsin valmisruokakonseptien suosio nojaa makuun ja tuttuihin resepteihin. Kun makukokemus on erinomainen, proteiininlähde on toissijainen. Sillä, että ruuassa ei ole lihaa, ei ole enää väliä, kunhan maku ja ravintoarvot ovat kohdallaan, Paatela kertoo. Samaan tyyliin hän kuvailee pakkausten roolia:

“Meidän ei tarvitse erikseen kertoa, että kolmioleivän pakkaus on vastuullinen. Sen materiaalit ja muut pakkauksessa tehdyt valinnat kertovat vastuullisuudesta itsessään, tyylikkäästi. Perusteluita ei tarvita. Se on paljon tehokkaampaa ja aidompaa."

Kustomoitu, ekologinen pakkaus rakentaa vahvaa, luotettavaa ruokabrändiä

Fredman valmistaa elintarvikepakkauksia erilaisille ruokatuotteille brändin muiden tunnettujen kuluttajatuotteiden lisäksi. Osana yrityksen vastuullisuustyötä, tuotteissa käytetään mahdollisimman ekologisia materiaaleja, kotimaista suosien.

Fredmanin ja Rebl Eatsin arvomaailmat ovat yhteneväiset. Kolmioleipien ekologiset pakkaukset toistavat riisuttua, luonnonläheistä brändi-ilmettä, joka henkii vastuullisia valintoja.

“Brändi-ilme oli helppo saada pakkaukseen. Yhteinen visio syntyi nopeasti: halusimme minimoida kaiken pakkausmateriaalin, joten painatukset tehdään vain mustalla ja ylimääräisiä tarroja ei käytetä”, Paatela kuvailee pakkausten suunnittelua Fredmanin kanssa.

Sopimusvalmistuksena toteutettavat kolmioleipäkotelot auttavat Rebl Eatsiä rakentamaan luottamusta herättävää haastajabrändiä kilpaillulle valmisruokamarkkinalle. Läpinäkyvyys koko toimitusketjussa on varmistettu ja toimitusvarmuudesta ei ole huolta. Seuraava askel on varmempi ottaa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä