Fazer Dumle-munkki on herkkusuun valinta

HelmiSimpukka-asemilta löytyy kahvin kaveriksi perinteisten vaihtoehtojen lisäksi uusia makuelämyksiä kokeilunhaluisille. Kampanjatuotteena on nyt uutuus Dumle-munkki, joka myy asemilla jo enemmän kuin suosikkimunkiksi vakiintunut Omar.

Julkaistu

Teksti

Meri Marttinen

Kuvat

Fazer: Katriina Kotiranta & Jaakko Kiuru

HelmiSimpukka-ravintolat ja liikenneasemat palvelevat asiakkaita ympäri Suomen tarjoten lounasta, à la cartea ja kahvilatuotteita. Asemia on yhteensä 130, joista 36 on isompia ravintola-asemia.

”Kaikilla asemillamme ei ole mahdollisuutta leipoa itse, joten tarvitsemme valikoimaamme helppoja munkkeja ja Dallaspullia. Erityisesti HelmiSimpukka Express -asemilla niiden menekki on suurta”, kertoo tuotekehityspäällikkö Katriina Kotiranta, joka vastaa HelmiSimpukka-asemien ruokatuotekehityksestä.

Neljän viikon jaksoissa esiteltävät kampanjatuotteet tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden kokeilla uutuusherkkuja huokeampaan hintaan.

”Meillä on aina neljän viikon kampanjajaksoissa tarjouksena kahvi ja jokin makea kahvileipä. Nyt alkuvuoden kampanjaan valitsimme heti uuden Dumle-munkin ja Berliininmunkin. Berliininmunkki sopii perinteisempään makuun, ja makeisbrändätty makumunkki ilahduttaa kokeilunhaluista. Erityisesti uusi Dumle-munkki on makeannälkään toimiva valinta”, Kotiranta sanoo.

Fazer Leipomot Shell munkit-3

Uutuuksia toivovat sekä henkilöstö että kokeilunhaluiset asiakkaat


”Halusin Dumle-munkin HelmiSimpukka-asemille kampanjatuotteeksi heti kun se oli mahdollista. Kun tulee tämän tyyppinen uutuus, laitamme sen kampanjatuotteeksi ennen kuin sitä ehditään edes toivoa myyntiin henkilökuntamme tai asiakkaidemme toiveesta. Nyt jokainen asema voi kokeilla tuotetta ja nähdä miten se menee kaupaksi – ja ottaa sen myös normaaliin valikoimaan kampanjan jälkeen niin halutessaan. Viime syksynä meillä oli kampanjassa myös Fazerin Pantteri-munkki”, Kotiranta kertoo.

HelmiSimpukan valikoimaan kuuluu vakituisesti oma, sokerikuorrutettu, paikan päällä paistettava munkkirinkilä, jolla on vakiintunut ostajakunta. Sen rinnalla myydyt uutuudet ovat pärjänneet hyvin, mutta eivät kuitenkaan ole syöneet perinteisten vakiintuneiden herkkujen myyntiä.

”HelmiSimpukan asemilla myyvät parhaiten perinteiset tuotteet, mutta haluamme tuoda valikoimaamme myös vaihtelua niille, jotka haluavat kokeilla uusia makuja – ettei valikoimamme jäisi vain perinteisempään munkkiin, korvapuustiin ja Dallaspullaan. Dumle-munkki näyttää liikkuvan vitriinistä tosi hyvin. Tällä hetkellä se näyttää myyvän meillä jopa paremmin kuin Omar-munkki. Eniten Dumle-munkkia ostetaan Shell Hämeenlinna Iittalassa.”

HelmiSimpukka-asemien henkilökunta on aina kiinnostunut ottamaan uutuustuotteita myyntiin ja pitää myös Dumle-munkista kovasti.

Fazer Leipomot Shell munkit-1

Munkit tuovat joustavuutta vitriinien täyttöön

Hävikinhallinnan kannalta munkit ovat helppoa vitriinin täytettä. Monet sulattavat esille munkkeja, jos näyttää siltä, että vitriini tyhjenee odotettua nopeammin.

”Helpot ja nopeasti sulatettavat tuotteet helpottavat elämää asemilla. Lisäksi kun käsillä on hyvä tuote, se säilyy mehevänä ja tuoreena sulatuksen jälkeen. Näin vitriinissä voi olla aina hyvää ja tuoretta tarjolla”, Kotiranta sanoo.

Tarjoiltavat vaihtelevat hieman HelmiSimpukka-asemien mukaan. Valikoimaa vaihdellaan aina asiakaskuntaa kuunnellen: Minkälainen munkki, munkkirinkilä, pulla, viineri, ja minkä verran mitäkin asetetaan esille.

HelmiSimpukan asiakkaiden toiveena ovat munkeista varsinkin normaali- tai isokokoiset munkit, jotka voittavat suosiollaan pienemmät. ”Kyselyä on tullut myös Dumlesta, että onhan se sellainen iso munkki”, Kotiranta sanoo.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä