Ideoita ja parhaita raaka-aineita pizzatarjonnan uudistamiseen

Pizzaa syödään Suomessa enemmän kuin koskaan ja tarjonnan skaala on laajentunut valtavasti, joten kuluttajilla on varaa mistä valita. Kokosimme yhteen inspiroivia ideoita ja parhaat ainekset, joilla valmistat ravintolasi filosofiaan sopivat pizzat.

Julkaistu

Suomessa myytiin pitkään enemmän amerikkalaistyylisiä pizzoja, joissa alustana toimineen pizzapohjan päälle koottiin mahdollisimman paljon täytettä. Tilanne on kuitenkin muuttunut siten, että nykyään italialaistyyppisten pizzerioiden määrä on kasvanut hurjasti ja täytteiden lisäksi pizzan pohjaan on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota.

Kokosimme tähän artikkeliin ideoita pizzalistalistallesi sekä parhaita raaka-aineita erilaisten, ravintolasi filosofiaan sopivien, pizzojen valmistamiseen.

Ideoita pizzalistalle

Pizza Quattro Romana

Pizza Quattro Romana

Aidon Roomalaisen pizzapohjan päälle valikoituneet huippuraaka-aineet takaavat makumatkan pizzan kotimaahan. Maista aidon Calabrialaisen Ndujan tulinen potku yhdessä pehmeän bufala-mozzarellan kanssa, fantastico!

Tuotteet Kesprosta

Pizza Floregano

Tuo uutta maistuvaa visuaalisuutta pizzoihisi Floreganolla.

Pizza Floregano

Kesäinen, marjaisa pizza on trendikkäin elämys nautittavaksi terassilla viinilasillisen kera. Oreganon makuinen syötävä Floregano-kukka antaa pizzalle visuaalista ulottuvuutta, sekä trendikästä makua.

Tuotteet Kesprosta

Pizza Nordic Dreams

Pizza Nordic Dreams

Pizzassa yhdistyvät pohjolan kirkkaiden vesien ja tunturien villit maut. Lämminsavustetun riistan voimakkuus sopii saumattomasti kylmäsavustetun lohen suolaisuuteen. Kaunis, herkullinen mäti viimeistelee pohjoisen unelman.

Tuotteet Kesprosta

Parasta jauhoa pizzataikinaan

Pizzataikina on erittäin tärkeä osa onnistunutta pizzaelämystä. Oleellista on käyttää laadukkaita raaka-aineita, erityisesti jauhoa. Useimmissa pizzerioissa käytetään hienointa 00-karkeuksista durum-vehnäjauhoa, jonka proteiinipitoisuus on 10–13 prosenttia. Hiivana voidaan käyttää joko kuiva- tai tuorehiivaa, ja kohottavatpa jotkut taikinansa joko kokonaan tai osittain taikinajuuren avulla.

Caputo 00-jauho on pehmeä vehnäjauho. Se on tarkoitettu perinteisen napolilaisen pizzan valmistukseen. Jauho antaa taikinaan uniikin, tyypillisen, hieman happaman maun. Lisäksi sen korkea gluteenipitoisuus takaa taikinan elastisuuden, kestävyyden ja pehmeyden. Numeroinnissa 00 kuvaa jauhon tuhkapitoisuutta. 00-jauhossa ei ole kuoriosia, vaan se on pelkkää valkoista jyvän ydintä. 00-jauho jaotellaan kahteen eri kategoriaan: karkeaan tai erittäin hienojakoiseen. Sekoittamalla kahta erilaista 00-jauhoa, saat omaan tarpeeseesi sopivimman pizzataikinan.

Kuluttajien valinnat pizzapohjaksi

 1. Perinteinen pizzapohja 42 %
 2. Artesaanipohja 24 %
 3. Ruispizzapohja 15 %
 4. Pannupizzapohja 7 %
 5. Gluteeniton pizzapohja 6 %
 6. Levypizzapohja 2 %
 7. Calzone 1 %

Kespron asiakasyhteisötutkimus 1/2020 N=650

Pizzajauhot Kesprosta

pizzapohjat

pizzapohjia

Pizzapohjat Kesprosta

Maailman paras pizzakastike?

Näin sen tekee italialainen pizzamestari! Huippuluokan kokonaisia San Marzano -tölkkitomaatteja perinteiseen napolilaiseen tyyliin käsin soseutettuna, laadukasta oliiviöljyä, merisuolaa, tuoretta basilikaa ja valkosipulia. Sekoitetaan käsin ja siinä se kaikessa yksinkertaisuudessaan on! Keittäminen kielletty, koska se pilaa kastikkeen raikkauden ja aromaattisuuden, capisci!

Kuluttajien valinnat pizzakastikkeeksi

 1. Perinteinen tomaattikastike 69 %
 2. Pestokastike 5 %
 3. Makeantulinen paprikakastike 5 %
 4. Tuorejuusto 4 %
 5. Salsakastike 4 %
 6. BBQ-kastike 4 %
 7. Vegaaninen yrttilevite 2 %
 8. Caesarkastike 2 %
 9. Hummus 1 %

Kespron asiakasyhteisötutkimus 1/2020 N=650

Pizzakastikkeet Kesprosta

Pizza Burrata

Pizzajuuston valinta

Juusto on taikinan ja täytteiden ohella tärkeä osa pizzaa. Mieto mozzarella sopii lähes pizzaan kuin pizzaan, mutta myös voimakkaampia vaihtoehtoja löytyy runsain mitoin. Juusto kannattaa valita muiden täytteiden mukaan, jotta maut sointuvat parhaalla tavalla yhteen.

Kuluttajien valinnat pizzajuustoksi

 1. Mozzarella juustoraaste 45 %
 2. Sinihomejuusto 35 %
 3. Mozzarella-edam juustoraaste 25 %
 4. Emmentaljuustoraaste 21 %
 5. Parmesanjuusto 21 %
 6. Vuohenjuusto 16 %
 7. Fetajuusto 14 %
 8. Cheddarjuustoraaste 14 %
 9. Jokin muu 7 %

Kespron asiakasyhteisötutkimus 1/2020 N=649

Pizzajuustot Kesprosta

Burrata - juustounelma nyytissä

Burrata on alunperin valmistettu Apulian tasangoilla laiduntavien puhvelien tailehmien tuoreesta maidosta, josta syntyy juustolle pehmeä ja kermainen rakenne.

Burrata soveltuu erinomaisesti salaatteihin ja antipasteihin tomaatin ja basilikan kera, mutta juusto on parhaimmillaan juuri uunista tulleen pizzan päällä rucolapedillä, rouhitulla pippurilla ja oliiviöljyllä höystettynä.

Pizza Romana kolmella eri täytteellä

Pizzatäytteet

Tuotteet Kesprosta

Täytteet viimeisenä pizzan päälle

Kun käytät pizzassa huippulaatuisia raaka-aineita, varmista että asiakkaasi saa ne eteensä parhaassa mahdollisessa muodossaan. Levitä kastike pizzapohjan päälle ja lisää juustoraaste. Paista pizza kypsäksi ja lisää vasta sitten lämpöherkät raaka-aineet rucolapedille pizzan päälle. Näin varmistat, että tuotteet eivät kärsi kuuman juuston päällä, mutta lämpenevät sen verran, että herkulliset aromit pääsevät houkuttelevasti esiin.

Pizzan viimeistelyyn

Muista viimeistellä pizzasi aidolla italialaisella Olitalia Gourmet Pizzolivm Ekstra-neitsytoliiviöljyllä, jonka Italialaiset pizzamestarit ovat kehittäneet useasta kylmäpuristetusta oliiviöljystä. Kansainvälinen Pizza association on valinnut tämän öljyn maailman parhaaksi pizzaöljyksi.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä