Laadukas pizza syntyy huolella valmistetusta pohjasta ja tarkoin valituista täytteistä

Suomalaiset villinnyt pizzabuumi voi hyvin ja jatkaa kiihtymistään. Olipa pizzan tyyli mikä tahansa, keskiössä ovat laadukkaat raaka-aineet, jotka takaavat herkullisen lopputuloksen.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro & Adobe Stock

Alkuperäinen julkaisu 16.08.2022.

Pizza valikoituu usein ravintolan listalta asiakkaan lautaselle. Laadukkaan pizzan valmistukseen perehdytään nyt huolella myös kotikeittiössä ja yhä useampien kesämökkien terasseilta löytyy pizzauuneja.

Pizza napolilaiseen vai roomalaiseen tyyliin?

Napolilainen pizza

Uuden buumin rantauduttua Suomeen muutamia vuosia sitten, ovat napolilaistyyppiset pizzat olleet se ”kuumin juttu”. Huolella valmistettu, sopivan sitkoisen pohjan omaava ja laadukkaista täytteistä tunnettu pizza on juuri sitä, mitä usein tarkoitetaan puhuttaessa artesaanipizzoista.

Roomalainen pizza

Roomalaistyyppinen pizza voi olla monimuotoisempi. Pizza Romana on pyöreä sekä ohutpohjainen ja -reunainen. Pizza al taglio taas on levy- tai palapizza, jonka pohja on paksumpi. Täytteiden kirjo roomalaistyyppisissä pizzoissa on runsaampaa ja valmistus eroa napolilaisesta matalammalla paistolämpötilalla ja pidemmällä paistoajalla.

Rosso vai blanco?

Perinteisen tomaattikastikepohjaisen pizzan lisäksi ravintolan listalle kannattaa sisällyttää muutama blanco-pizza. Vaaleaksi pizzakastikkeeksi soveltuvat hyvin säilyvä ranskankerma, mascarpone-juusto tai niiden sekoitus. Vaalean kastikkeen maustamiseen voi käyttää tuoreita yrttejä, valkosipulia tai harkinnan mukaan kuivamausteita. Muista siis sekä rosso että blanco!

pizzablanco 1500x1000

Laadukkaat täytteet premium-pizzoihin monipuolisesti Kespron valikoimasta

Yksi pizzojen parhaista puolista on monenmoiset mahdollisuudet. Perinteinen napolilainen pizza nojaa täytteiden niukkuuteen ja tarkoin valittuihin raaka-aineisiin. Toisaalta pizza voi olla täytteiltään todella runsas ja sisältää yllättäviäkin aineksia. Pääasia on täytteiden laadukkuus ja lopputuloksen herkullisuus. Nyrkkisääntönä täytteiden määrässä voi pitää kuitenkin ohjenuoraa ”vähemmän on enemmän”.

Oli pizza-filosofiasi mikä hyvänsä, Kespron valikoimasta löydät oikeat tuotteet ravintolasi premium-pizzan täytteeksi. Italialaiset klassikkoleikkeleet, mozzarellat ja muut juustot, kuoritut tomaatit, tuoreet hevi-tuotteet, savukalat ja säilykkeet, prego!

Tulinen hittituote, levittyvä makkara nduja

Italian saappaankärjessä sijaitsevan Spilingan kunnan ja lähiseutujen makkaraerikoisuus on DOP-alkuperämerkitty nduja. Mustan possun rasvaisimmista osista ja tulisesta pepperonichilitahnasta valmistettu salami on levittyvää kypsää makkaraa, jota lisätään pizzoihin ja pastoihin, mutta tarjotaan Calabriassa myös leivän kanssa sellaisenaan.

Nduja tuo upeaa hiipivää tulisuutta parhaisiin premiumpizzoihin ja -pastoihin. Monikäyttöinen pehmeä salami toimii maun antajana myös monissa muissa yhteyksissä: dippikastikkeissa, pata- ja äyriäisruoissa sekä antipastina esimerkiksi pitkään kypsytetyn juuston makuparina.

Kespron Madeo Ndujan valmistaa kansainvälisesti palkittu Madeon perheyritys kasvattamastaan alkuperäisestä calabrialaisesta mustan possun lihasta perinteisellä nduja-reseptillä. Madeo Nduja on gluteeniton, laktoositon ja maidoton.

Aidot italialaiset leikkeleet ja suomalaiset raakamakkarat kruunaavat pizzan

Italialaisten kumppanien ja tavarantoimittajien kanssa kokoamamme valikoiman avulla viet asiakkaasi aidolle makumatkalle. Tarjoamme Lihatukku Kesprosta valmiiksi viipaloidut, ilmakuivatut kinkut ja salamit kuten myös kokonaiset salamit, mikäli viipaloit mieluummin itse.

Ostoslistalle:

AdobeStock 175405514 Madeo

Oletko kokeillut raakamakkaroita pizzan täytteenä? Menu karitsasalsiccia tuo pizzaan mausteisen säväyksen, mehevöittävät ja mahdollistavat erottumisen tarjonnassa. Raakamakkarat ovat kotimaisen Reinin Lihan tuotantoa.


Tuoretta ja ensiluokkaista heviä

Hevituotteilla pizzanpäällisinä vain mielikuvitus on rajana. Säväyttääkö premium-pizzasi täytteenä varsiparsakaali tai munakoiso? Tai kuuluuko pizzaasi tuore ananas? Ehkä tarjoilet jotain erilaista ja ihastutat mehukkaalla päärynällä? Tuoreilla yrteillä tai salaateilla sujuu viimeistely, basilika on siihen varma klassinen vaihtoehto, erilaista vivahdetta saa esimerkiksi versosekoituksella.

Ostoslistalle:

premium pizza hevi 1500x1000

Muista myös

Pohjoismaisia makuja tarjoilet lohi- ja mätipizzalla. Täytteenä toimivat muun muassa Menu Kylmäsavustettu kirjolohifilee ja Menu Kirjolohen mäti.

Kespron valikoimista löydät myös ensiluokkaiset pizzajauhot ja pizzapullat, valmiit pizzakastikkeet, kuoritut tomaatit itse valmistettua kastiketta varten sekä mozzarella di Bufala, Fior di latte ja monet muut juustot asiakkaasi täydellistä pizza-elämystä varten.

Ostoslistalle:

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä