Bocuse d'Or – maailman arvostetuin kokkikilpailu

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, joka kokoaa yhteen alan parhaat tekijät. Kahden vuoden välein järjestettävä kilpailu huipentuu Ranskan Lyonissa 2023 käytävään finaalitaistoon, jossa myös Bocuse d'Or Finland -joukkue on mukana. K-ryhmä on kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa.

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, joka kokoaa yhteen alan parhaat tekijät. Kahden vuoden välein järjestettävä kilpailu huipentuu Ranskan Lyonissa 2023 käytävään finaalitaistoon, jossa myös Bocuse d'Or Finland -joukkue on mukana. K-ryhmä on kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa.

Bocuse d'Or Team Finland 2022–2023

Suomea Bocuse d'Or -kilpailussa kaudella 2022-2023 edustavat Johan Kurkela, assistentti Aino Kasanen sekä joukkueen valmentaja Kalle Tanner. Kilpailukauden aikana kilpailija, assistentti ja valmentaja hiovat suoritustaan täysipäiväisesti tuhansin toistoin huippu-urheilijoiden tapaan. Bocuse d'Or -kokkikilpailu ja siinä menestyminen edistävät suomalaista ruokakulttuuria sekä osoittavat suomalaisen ammattitaidon ja korkean osaamisen.

Tähtikokkien Bocuse d'Or Inspiraatiowebinaari


Mitä vaaditaan ruokamaailman huipulla menestymiseen ja miten siellä selviää? Suomen Bocuse d'Or -edustusjoukkue Johan Kurkela ja Aino Kasanen sekä tuomari Eero Vottonen keskustelevat Bocuse d'Or -kokkikilpailun vaikutuksista Suomen ruokakulttuuriin ja ravintola-alan urapolkuihin Kespron ja Bocuse d'Or Team Finland Partnerien 20.4.2022 järjestämässä webinaarissa. Katso tallenne ja varaudu inspiroitumaan, ohjelmassa on myös annosten kokkausta!

Suomi Lyoniin! Bocuse d'Or Europe 2022

Bocuse d’Or Euroopan kilpailu kisattiin Budapestissa 23.–24.3.2022. Johan Kurkela Bocuse d'Or -kilpailussa valmisti tiimeineen ennalta määrättyjen raaka-aineiden mukaisen kilpailuannoksen. Kilpailuun osallistuvien 19 joukkueen tehtävänä oli valmistaa kaksi huippugastronomista annosta 14 hengelle 5 tunnissa 35 minuutissa.

Vain 10 parasta Bocuse d'Or Budapest -joukkuetta valittiin Euroopan karsintojen jälkeen kohti finaalia, joka järjestetään Ranskan Lyonissa vuonna 2023. Kansainvälisessä finaalissa kohtaavat maailman parhaat kokit. Tässä kilpailussa ei tehdä kompromisseja, vain täydellinen onnistuminen riittää.


Johan Kurkela

Johan Kurkela on kokenut Bocuse d'Or -kilpailija – hän on edustanut Suomea aiemmin Bocuse d’Or joukkueessa Ismo Sipeläisen assistenttina kaudella 2018–2019. Johan on työskennellyt muun muassa Grönissä, Nudessa ja Olossa.


Aino Kasanen

Aino Kasanen on Suomen Bocuse d’Or -joukkueen assistentti ja Johan Kurkelan työpari kilpailukeittiössä. Aikaisemmin Kasanen on työskennellyt muun muassa Savoyssa ja Olo Groupissa.


Kalle Tanner

Suomen Bocuse d’Or -joukkueen valmentaja on Kalle Tanner. Aikaisemmin Tanner on ollut mukana kilpailutoiminnassa muun muassa apuvalmentajana. Tällä hetkellä Vuoden kokki -tittelin vuonna 2018 voittanut Kalle työskentelee keittiöpäällikkönä Egossa.

Tähtikokkien Bocuse d'Or

Maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa, Bocuse d'Orissa, mukana olleet Suomen tähtikokit istuvat ensimmäistä kertaa saman pöydän ääreen puhumaan ruoasta, Bocusesta sekä siitä, mitä huipulle pääsy tarkoittaa. Samaan aikaan Suomen edustusjoukkue valmistautuu tähän maailman vaativimpaan kilpailuun suunnitellen huikeita annoksia ja esillepanoja.

Tähtikokkien Bocuse d'Or TOP100-kokkausbiisit

Kovaa soiva musiikki on olennainen osa ammattikeittiöiden äänimaailmaa. Bocuse d'Or -kilpailun aikana eri maiden osallistujia kannustetaan vimmatusti: sali on täynnä musiikkia, liehuvia lippuja, huutoja, rummutusta sekä torvien törähtelyä. K-Ruoka ja Radio Rock ovat luoneet Tähtikokkien Bocuse d'Or TOP100-kokkausbiisilistan, johon Bocuse d'Or -kokkikilpailuun osallistuneet kokit valitsivat ne kappaleet, joilla he yltävät huippusuorituksiin. Tätä listaa kuunnellaan ravintoloiden keittiöissä kautta maan – myös Bocuse d'Or Suomi -joukkueen treenatessa!


Kokkaa kuin tähtikokki

Inspiroivia reseptejä Bocuse d'Or -tyyliin! Tietoisuuden lisääminen kilpailusta on tärkeää sekä kuluttajille että ravintola-alan ammattilaisille, jotta alan arvostus sekä houkuttelevuus kasvavat. Yhteistyön avulla kasvatetaan tietoa siitä, mitä ruokamaailmalla tapahtuu ja mitä alan johtavilla ammattilaisilla on kehitystyön alla. K-Ruoka on koonnut erityisesti kotikokeille, mutta myös ravintola-alan ammattilaisten käyttöön 6 haastavaa reseptiä, joiden avulla kokkaus onnistuu kuin tähtikokeilla.

Lue kilpailukauden tunnelmia

Historia: Suomen Bocuse d'Or -edustajat

Hieno matka Lyoniin – kausi 2020-2021

Bocuse d'Or Finland 2021: Eero VottonenMikko KaukonenAnni Peräkylä ja Heikki Liekola. Joukkueen kisakausi alkoi alkuvuodesta 2020, ja lopullinen finaali järjestettiin lopulta syyskuussa 2021 Ranskan Lyonissa. Ensimmäinen tehtävä oli valmistaa kolmen ruokalajin take away -menu: Bocuse d'Or Suomi -joukkueen luoman kokonaisuuden keskiössä oli suomalainen syksyn satokausi. Toinen tehtävä oli valmistaa näyttävä tarjoiluvatikokonaisuus, jonka teema ammensi inspiraationsa syksyisestä puutarhasta ja Suomen metsistä. Suomi taisteli kilpailussa kuudenneksi, voiton vei Ranska.


2021 – Mikko Kaukonen
2019 – Ismo Sipeläinen
2017 – Eero Vottonen
2015 – Matti Jämsén


2013 – Mika Palonen
2011 – Matti Jämsén
2009 – Filip Langhoff
2007 – välivuosi


2005 – Petteri Luoto
2003 – Henry Tikkanen
2001 – Petteri Luoto
1999 – Michael Björklund


1997 – Aki Wahlman
1995 – Antti Vahtera
1993 – Juha Niemiö
1991 – Eero Mäkelä

Seuraa matkaa huipulle

Seuraa ajankohtaisia tunnelmia matkalla kohti ruokamaailman huippua Instagram-tileillä @bocusedorfinland & @kesprosuomi, pääosassa ovat Suomen parhaat kokit. Jaa Bocuse d'Or -teemainen kuvasi aihetunnisteella #bocusedorfinland.


Yhteistyössä

K-ryhmä on Bocuse d'Or -kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa. Haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja -matkailua Suomeen sekä lisätä suomalaista ruoanlaiton arvostusta ravintoloissa. Lisäksi haluamme nostaa ruokamaailman parissa työskentelevien ihmisten ylpeyttä omasta työstään – ja samalla lisätä ravintola-alan työpaikkojen haluttavuutta.

K-ryhmän kanssa Suomen Bocuse d’Or -menestyksen mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmann's. Lisäksi kumppaneinamme ovat E.Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Famifarm-Järvikylä, Olvi, Santa Maria Finland sekä Medanta.

Suomen osallistumisesta kansainvälisesti arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry.


Kespro
K-ryhmä
K-Citymarket
Kariniemen

Medanta

Lue lisää Bocuse d'Or -inspiraatiota

Tule Kespron asiakkaaksi

Kespro on Kesko Oyj:n omistama tukku, jolla on Suomen laajin foodservice-alan tukkuvalikoima. Asiakkaitamme ovat mm. ravintolat, hotellit, kahvilat, liikenneasemat, julkishallinnon laitokset, K-ryhmän kaupat sekä jälleenmyyntiasiakkuudet. Asiakkaanamme voit tilata tuotteet toimitettuna Kespronet-verkkotukustamme. Lisäksi noutotukkumme palvelevat sinua ympäri Suomea. Keskon koko Suomen kattava logistiikka- ja jakeluverkosto toimittaa tilaamasi tuotteet perille toimitettuna.