Bocuse d'Or -huippukokkien vinkit samppanjan ja ruoan yhdistämiseen

Kuten kaikkien viinien kohdalla, samppanjankin aromit paranevat entisestään hyvin valittujen ruokien keralla. Samppanjan hienot kuplat lisäävät makuyhdistelmiin keveyttä ja herkistävät aistimaan ruoan makuja ja rakenteita.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Moët & Chandon

Kuvat

Moët & Chandon

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, joka järjestetään Ranskan Lyonissa kahden vuoden välein. K-ryhmän keräämä laaja kumppaniverkosto tukee Suomen Bocuse d'Or -kisaajia matkalla gastronomisen maailman huipulle. Osana kumppaniverkostoa Moët & Chandon on Suomen Bocuse d’Or -joukkueen virallinen kumppani. Yhteistyö on luontevaa, sillä Moët & Chandon on pioneeri samppanjan ja ruoan yhdistämisessä.

Samppanjan ja ruoan onnistunut liitto on "spontaani elämys, joka perustuu pikemminkin tunteisiin kuin tietoon”, Moët & Chandonin kellarimestari Benoît Gouez sanoo. Mutta vuosien kokemus yhdistämisestä tuo mukanaan myös väistämättä tietoa.

Benoît Gouez ja Moët & Chandonin pääkokki Marco Fadiga ovat kehittäneet usean vuoden ajan omaa lähestymistapaansa ruokien ja samppanjan yhdistämiseen. Monien kokeilujen tuloksena on syntynyt kuusi yksinkertaista periaatetta, joita soveltamalla samppanjan saa yhdistettyä lähestulkoon kaikkiin tilaisuuksiin ja kaikenlaisille aterioille.

Bocuse d-Or 2022-2023 Moet Kurkela kattaus pysty Suomen Bocuse d'Or -edustaja 2022-2023 Johan Kurkela yhdisti samppanjan ja ruoan kauden kattaukseen.

Näin yhdistät samppanjan ja ruoan Bocuse d'Or -huippukokin tapaan

Moët & Chandonin periaatteita noudattaen niin maajoukkuetason huippukokit kuin harrastajakulinaristitkin voivat saada ruoan ja viinin loistamaan yhdessä!

Vinkki kuluttaja-asiakkaille! Johan Kurkela, Suomen Bocuse d’Or edustaja, suunnitteli kolmen ruokalajin menun maailman rakastetuimmalle samppanjalle Moët & Chandon Imperial Brutille. Tutustu menuun Viinipostin sivuilla!

1. Vuoropuhelu

Samppanjan ja aterian välisen vuorovaikutuksen pitää tuoda esiin parhaat puolet molemmissa. Kyse on harmonisesta kumppanuudesta, jossa värit, maut ja tekstuurit kohtaavat.

2. Kromaattisuus

Ensivaikutelma on visuaalinen. Ruoan värien pitäisi sointua viinin aromipalettiin, mutta ei välttämättä toistaa viinin väriä. Värin sovittaminen samppanjan aromaattisiin vivahteisiin luo harmonioita.

3. Yksinkertaisuus

Pidä maut minimissä, niin ne tulevat paremmin esille. Kolme on maaginen numero: yksi pääainesosa, yksi täydentävä ainesosa, yksi kontrastia luova elementti.

4. Suolaisuus

Moët & Chandon -samppanjoissa on neljä viidestä perusmausta. Mutta suola puuttuu, ja siksi se on sisällytettävä tarjoiluun täyden makuelämyksen saavuttamiseksi.

5. Kypsyys

Samppanja ja kuivaksi kypsytetty ruoka eivät yhdisty hyvin. Kohtuullinen kypsennys pitää ainekset mehukkaina. Kevyesti kypsennetyt, jopa raa'at ja graavatut ainekset taipuvat kauniisti makupareiksi kuplivan samppanjan kanssa.

6. Rakenne

Ruoan tekstuuri on iso osa samppanjakokemusta. Yhdistämällä kuplat al dente -kypsään, rapeaan tai jopa mausteiseen ruokaan luot leikkisän kokemuksen. Kuumien ja kylmien ainesosien kontrasti tuottaa myös samantyyppisen tuloksen.


Yhteistyössä

K-ryhmä on Bocuse d'Or -kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa. Haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja -matkailua Suomeen sekä lisätä suomalaista ruoanlaiton arvostusta ravintoloissa. Lisäksi haluamme nostaa ruokamaailman parissa työskentelevien ihmisten ylpeyttä omasta työstään – ja samalla lisätä ravintola-alan työpaikkojen haluttavuutta.

K-ryhmän kanssa Suomen Bocuse d’Or -menestyksen mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmann's. Lisäksi kumppaneinamme ovat E.Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Famifarm-Järvikylä, Olvi, Santa Maria Finland sekä Medanta.

Suomen osallistumisesta kansainvälisesti arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä