Inspiroiva Bocuse d'Or -päivä Lahden Foodsterissa

Tunnelma oli kohdillaan Kespron Lahden Foodsterissa, kun Bocuse d’Or -kumppaniverkosto sekä Kespron asiakkaat pääsivät inspiroitumaan maailman vaativimmassa kokkikilpailussa kisaavien Johan Kurkelan ja Aino Kasasen kanssa.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Bocuse d'Or on maailman vaativin kokkikilpailu, mutta mikä tekee annoksesta Bocuse d'Or -henkisen? Miten Bocuse d'Or -kilpailuun valmistaudutaan? Miten annoksia tuomaroidaan? Mitä hyötyä Bocuse d'Orista on yrittäjille Lahdessa, Savonlinnassa tai Kouvolassa?

Näistä aiheista inspiroiduttiin Lahden Foodsterissa, kun Kespro ja Bocuse d'Orin kumppaniverkosto järjesti yhdessä inspiroivan tilaisuuden täynnä kiinnostavaa asiaa Bocuse d'Or -kokkikilpailusta. Tilaisuuteen oli kutsuttu asiakkaita hyvän ruoan ääreen Kespron itäisen Suomen alueelta.

Keskustelua ja kannustusta saivat kahdessa eri tilaisuudessa aikaan Suomen Bocuse d'Or -edustajat Johan Kurkela ja Aino Kasanen, jotka valmistivat Kespron sidosryhmätilaisuudessa kolmen ruokalajin kilpailuhenkisen menun. Lahdessa keskityttiin sesongin parhaisiin raaka-aineisiin ja paikallisuuteen. Lisäksi perehdyttiin ravintolan kokonaisvaltaiseen tunnelman luomiseen ja viinivalintoihin.

Kespro Bocuse d-Or Lahti Foodsteri sali 2 2022

Miten annoksesta tulee Bocuse d'Or -henkinen?

Suomen Bocuse d'Or -kilpailun tukiverkoston tavoitteena on kasvattaa suomalaisen ruokakulttuurin kansainvälistä arvostusta sekä lisätä ravintola-alan työn kiinnostavuutta ja vetovoimaa. Samalla tavoitteena on myös vauhdittaa Suomeen kohdistuvaa ruokamatkailua.

Miten ravintolat Suomessa voivat siis inspiroitua kilpailusta ja ottaa vaikutteita omaan menuunsa? Suomen Bocuse d'Or 2022-2023 edustaja Johan Kurkelan mukaan tärkeää on lisätä suomalaisten raaka-aineiden arvostusta.

Välillä paras ratkaisu voi olla jopa itsestä kliseisiltä tuntuvien raaka-aineiden hyödyntäminen – vaikka raaka-aineet saattavat tuntua liian tavallisilta suomalaisten mielestä, ovat ne muille Bocuse d'Or -kilpailun edustajamaille eksoottisia uutuuuksia. Tärkeintä on korostaa kotimaisten raaka-aineiden tarinaa tuotantoprosessin alkumetreiltä ravintola-asiakkaan lautaselle asti.

Kespro Bocuse d-Or Lahti Foodsteri Kurkela 2022.jpg

Yhteys Bocuse d'Or -tyyliin löytyy, kun tutut maut tuodaan tähän päivään joko visuaalisesti tai uusia tekniikoita hyödyntämällä.
Johan Kurkela, Suomen Bocuse d'Or -edustaja

Bocuse d'Orin finaalissa käytettäviä raaka-aineita ei ole vielä paljastettu – joukkue odottaa kovasti niiden julkistamista, jotta harjoittelu voi alkaa toden teolla. Arvuuttelu pääraaka-aineesta on vilkasta: viimeksi käytössä oli liha, nyt kyseessä saattaa hyvin olla kala. Vaikka pääraaka-aine ei olekaan vielä tiedossa, Kurkela ja Kasanen ovat aloittaneet jo valmistautumisen hyvissä ajoin pohtimalla kokonaisuutta sekä visuaalisuuden, tekniikan että makujen kannalta.

Kespro Bocuse d-Or Lahti Foodsteri sali 2022.jpg

Bocuse d'Or kerää kiinnostusta

Mukana Bocuse d'Orin tunnettuutta kasvattamassa ja suomalaista ruokakultuuria edistämässä olivat Kespron Lahden Foodsterissa E. Ahlström, Hätälä Oy, Famifarm Oy eli Järvikylän yrtit, Metos Oy Ab, Moët & Chandon, Olvi Oyj ja Santa Maria.

"Bocuse d'Or näyttää kiinnostavan ja innostavan asiakkaitamme niin paljon, että haluamme toteuttaa tämän tyyppisen tapaamisen toistekin", tilaisuuden fasilitaattori, Kespron Food Solution Manager Maarit Mäkelä ja myyntipäällikkö Susanna Paavilainen totesivat.

Seuraavaksi Bocuse d'Or -hengessä inspiroidutaan Kespron Oulun noutotukun yhteydessä sijaitsevassa Foodsterissa marraskuussa 2022. Sitten ollaankin jo melkein matkalla tammikuun 2023 Lyonin finaalitaistoon!

Kespro Bocuse d-Or Lahti Foodsteri Kurkela keittio 2022.jpg

Yhteistyössä


K-ryhmä on Bocuse d'Or -kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa. Haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja -matkailua Suomeen sekä lisätä suomalaista ruoanlaiton arvostusta ravintoloissa. Lisäksi haluamme nostaa ruokamaailman parissa työskentelevien ihmisten ylpeyttä omasta työstään – ja samalla lisätä ravintola-alan työpaikkojen haluttavuutta.

K-ryhmän kanssa Suomen Bocuse d’Or -menestyksen mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmann's. Lisäksi kumppaneinamme ovat E.Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Famifarm-Järvikylä, Olvi, Santa Maria Finland sekä Medanta.

Suomen osallistumisesta kansainvälisesti arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä