Kannustetaan suomalainen ravintola-alan osaaminen yhdessä voittoon

Osana K-ryhmän keräämää laajaa yritysten kumppaniverkostoa myös E.Ahlström on mukana edistämässä suomalaisten osaajien mahdollisuuksia näyttää taitojaan Bocuse d’Or -kilpailussa. Ravintola-ala on kumppaniverkostolle sydämen asia.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: E.Ahlström & Kespro

Kuvat

Bocuse d’Or Academy Finland ry

Bocuse d’Or Euroopan kilpailu kisataan Budapestissa 23.–24.3.2022. Bocuse d’Or Suomi -kokkimaajoukkue eli Johan Kurkela, Aino Kasanen ja Kalle Tanner ovat valmistautuneet koitokseen antaen kaikkensa.

Bocuse d’Or Academy Finland ry:n rahoituksen ja kilpailujoukkueen intensiivisen harjoittelun on mahdollistanut uudenlainen yhteistyökumppanuus K-ryhmän ja sen kokoaman laajan elintarviketeollisuuden yritysten kumppanuusverkoston kanssa, jossa myös E.Ahlström on mukana.

“On upeaa olla mukana tukemassa alan kilpailuja ja antaa intohimoisille ravintola-alan ammattilaisille ja tuleville kyvyille mahdollisuus kehittyä ja tulla paremmiksi. Olemme olleet Suomen Bocuse d’Or -edustajien tukena jo 25 vuotta eli lähes siitä asti, kun Suomesta edustaja kisoihin on lähetetty” E.Ahlströmin myyntijohtaja ja yrittäjä Teija Sääksmäki sanoo.

Kansainvälinen tuomaristo saa Budapestissa arvioitavakseen pakollisten raaka-aineiden ehdoilla Suomen erityislaatuisuutta korostavat kilpailuannokset. Maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa pelkkä annoksen ensiluokkainen maku ei riitä, vaan huippusuoritukseen vaaditaan loppuun asti hiottu mestariteos visuaalisia erityisvalintoja, tarinaa sekä ennen kaikkea astiavalintoja myöten. Myös ruoanvalmistukseen vaaditaan tässä kilpailussa erikoisvälineistöä ja vain parasta laatua.

Bocuse d'Or team 2022-2023 peruna

Laaja elintarviketeollisuuden yritysten kumppaniverkosto takaa resurssit


Tietoisuuden lisääminen kilpailusta on tärkeää sekä kuluttajille että ravintola-alan ammattilaisille, jotta alan arvostus sekä houkuttelevuus kasvavat. Yhteistyön avulla kasvatetaan tietoa siitä, mitä ruokamaailmalla tapahtuu ja mitä alan johtavilla ammattilaisilla on kehitystyön alla.

“Ja totta kai haluamme kehittää ruokamatkailua Suomeen samaan tapaan kuin Tanska, Norja ja Ruotsi ovat jo tehneet. Ruokakulttuurin ympärille on viimeistään nyt aika rakentaa ’pöhinää’ ja arvostusta, joka lisäävät kansainvälistä kiinnostusta ruokamatkailua kohtaan”, toteaa Sääksmäki.

Nelosella ja Ruudussa 14.3. alkanut Tähtikokkien Bocuse d'Or -sarja on avannut myös kuluttajille Suomen Bocuse d'Or -joukkueen harjoittelurutiineja sekä joukkueen odotuksia ja strategiaa tulevaan kilpailuun. Suomen aikaisemmat Bocude d'Or -edustajat kertovat sarjassa kokemuksistaan ja valmistavat entisiä kilpailuannoksiaan.

Yhteistyökumppaneiden tuki on näkynyt kuluvalla kilpailukaudella aktiivisesti lisäksi sosiaalisessa mediassa, kun eri toimijat ovat osoittaneet tukeaan Suomen Bocuse d’Or -kilpailijoille.

Kilpailutunnelmien ytimessä

On aika kääriä hihat ja auttaa yhdessä Bocuse d’Or Suomi -joukkue menestymään! Mitalisijoihin vaaditaan paljon, mutta mikään ei ole nyt mahdotonta. Vain 10 parasta joukkuetta jatkaa kilpailumatkaa Euroopan karsintojen jälkeen kohti finaalia, joka järjestetään Ranskan Lyonissa vuonna 2023. Suomi on usein jäänyt lähelle, mutta nyt haluamme kaikki murtaa mitalisijojen taian ja ottaa paikan podiumilla.

Yhteistyössä

K-ryhmä on Bocuse d'Or -kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa. Haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja -matkailua Suomeen sekä lisätä suomalaista ruoanlaiton arvostusta ravintoloissa. Lisäksi haluamme nostaa ruokamaailman parissa työskentelevien ihmisten ylpeyttä omasta työstään – ja samalla lisätä ravintola-alan työpaikkojen haluttavuutta.

K-ryhmän kanssa Suomen Bocuse d’Or -menestyksen mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmann's. Lisäksi kumppaneinamme ovat E.Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Famifarm-Järvikylä, Olvi, Santa Maria Finland sekä Medanta.

Suomen osallistumisesta kansainvälisesti arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä