Bocuse d’Or vie Suomen osaamista ja makuja maailmalle - finaalissa kokataan merikrottia

Maailman arvostetuimman kokkikilpailun, Bocuse d'Orin, finaali järjestetään Lyonissa 22.-23.1.2023. Kilpailutehtävänä on yhdistää oman maan parhaat raaka-aineet merikrottiin. Suomen tavoite on olla kolmen parhaan joukossa.

Julkaistu

Teksti

Bocuse d'Or Finland Academy ry

Kuvat

Bocuse d'Or Finland Academy ry

Bocuse d’Or on yksi maailman arvostetuimmista ja vaativimmista kokkikilpailuista. Suomen osallistuminen Bocuse d’Or -kokkikilpailuihin nostaa esiin suomalaista ruokakulttuuria ja keittiöosaamista maailmalla.

Palkintosijaa tulevissa finaaleissa jahtaa Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela assistenttinaan Aino Kasanen ja valmentajanaan Kalle Tanner. Suomen joukkueen harjoittelumahdollisuudet ja kilpailun näkyvyyden takaa K-ryhmän keräämä laaja kumppaniverkosto.

"Bocuse d’Or -kilpailu nauttii vankkaa arvostusta sekä ravintola-alan, elintarvikealan että ruoasta kiinnostuneiden ihmisten parissa. Kilpailua on onnistuneesti käytetty nostamaan esiin huippuammattilaisia ja kiihdyttämään ruokamatkailua muun muassa Tanskassa ja Norjassa", Aki Wahlman, Bocuse d’Or Academy Finland ry:n puheenjohtaja, kertoo.

"Teemme tätä työtä yhdistyksessä kumppaniemme kanssa, koska uskomme, että oikein hyödynnetty kansainvälinen Bocuse d’Or -menestys luo suuria ilmiöitä. Yhden kokin voittoisa kilpailumatka tuo potin koko Suomelle maan ruokakulttuurin ja ruokaosaamisen tunnettuuden nousuna."

Suomen joukkue harjoittelee täysipäiväisesti kilpailuihin tarkoitusta varten suunnitellussa harjoituskeittiössä Haaga-Helian restonomikampuksella. Kilpailuannokset julkistetaan kilpailupäivänä tammikuussa.

Kespro Bocuse d Or 2022 2023 8507373web

Merikrottia vadilta tarjoiltuna – Suomen raaka-aineet valokeilassa

Kilpailuissa tehdään kaksi eri tehtävää, joista ensimmäinen paljastettiin kilpailijoille syyskuun lopussa. Ensimmäisessä tehtävässä pakollisina raaka-aineina ovat merikrotti sekä kampasimpukka ja sinisimpukka. Kilpailuruoka tehdään 15 hengelle ja se tarjotaan kilpailua varten suunnitellulta suurelta ja näyttävältä tarjoiluvadilta. Suomen vadin suunnittelee muotoilija Laura Meriluoto.

Merikrotti nostetaan vadille kahtena kokonaisena palana, jotka leikataan ja annostellaan tuomariston lautasille. Lisäksi vadilla nähdään kampasimpukkaa ja kaksi kasviksiin perustuvaa lisuketta. Sinisimpukoista ja kullekin maalle tyypillisistä palkokasveista tehdään lisuke, joka tarjoillaan erillisestä astiasta.

Merikrotti-tehtävä nostaa Bocuse d’Or -kisaajien maiden raaka-aineet ja niiden tarinat esiin. Tehtävässä vaaditaan käyttämään omia paikallisia, ruokakulttuurille tyypillisiä raaka-aineita ja tulkitsemaan oman maan perinteisiä reseptejä.

Lisäksi näistä on osattava kertoa sekä tekstillä että suullisesti 20 maasta saapuvalle kansainväliselle tuomaristolle, joista suurimmalle osalle ruokakulttuurimme on tuntematon. Suullinen tehtävä lankeaa Suomen tuomarin, Eero Vottosen harteille, jolla on kaksi minuuttia aikaa selvittää suomalainen traditio, joka on Kurkelan ja tiimin näkemyksen pohjalla.

Kespro Bocuse d Or 2022 2023 kala 8507453web

Yhteistyössä


K-ryhmä on Bocuse d'Or -kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa. Haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja -matkailua Suomeen sekä lisätä suomalaista ruoanlaiton arvostusta ravintoloissa. Lisäksi haluamme nostaa ruokamaailman parissa työskentelevien ihmisten ylpeyttä omasta työstään – ja samalla lisätä ravintola-alan työpaikkojen haluttavuutta.

K-ryhmän kanssa Suomen Bocuse d’Or -menestyksen mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmann's. Lisäksi kumppaneinamme ovat E.Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Famifarm-Järvikylä, Olvi, Santa Maria Finland sekä Medanta.

Suomen osallistumisesta kansainvälisesti arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä