Suomi kilpailee Bocuse d’Or -finaalissa 23.1. – teemana pohjoisen talven valonsäteet

Maailman arvostetuimman kokkikilpailu Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 22.-23.1.2023. Suomen joukkueen tavoite on olla kolmen parhaan joukossa. Suomi on ollut kahdesti kilpailussa neljäs.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Bocuse d'Or Academy Finland

Bocuse d’Or -kauden 2022-2023 finaali järjestetään sunnuntaina 22. ja maanantaina 23. tammikuuta 2023 Lyonissa, Suomen joukkue kilpailee maanantaina. Palkintosijaa Suomelle hakee Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela, 25, assistenttinaan Aino Kasanen, 22, ja valmentajanaan Kalle Tanner. Suomen joukkueen harjoittelumahdollisuudet ja kilpailun näkyvyyden kuluvalla kaudella takaa K-ryhmän keräämä laaja kumppaniverkosto.

35 vuotta järjestettyä Bocuse d’Oria pidetään maailman vaativimpana kokkikilpailuna. Kilpailun finaaliin pääsee yli sadasta maasta 24 maanosakarsintojen kautta. Joukkue aloittaa 5 tuntia 30 minuuttia kestävän suorituksensa maanantaina 23.1. klo 11.10 Suomen aikaa. Ensimmäiset kilpailuannokset valmistuvat 16.10 ja toinen tehtävä klo 16.40. Kilpailuja voi seurata striimattuna osoitteessa www.bocusedor.com

Ensimmäisenä valmistuvassa tehtävässä tehdään 15 kolmen ruokalajin menua, jonka pääraaka-aineena on kurpitsa ja kohderyhmänä lapset. Suomen joukkue hyödyntää menussaan pääraaka-aineen värikkyyttä ja muotoja, ja kohderyhmä huomioidaan annosten leikkisillä elementeillä. Menun nimi on Leikki.

bocuse keskofi neliökuva joukkue 2023

Toisena kilpailutehtävänä joukkueet valmistavat tarjoiluvadilla esiteltävän 15 hengelle valmistetun kilpailuruoan, jonka pääraaka-aineena on merikrotti, kampasimpukat ja sinisimpukat. Vatitehtävässä esitellään samalla oman maan ruokakulttuuria ja raaka-aineita ja sen nimi on Loimu. Vadin on tehtävää varten suunnitellut muotoilija Laura Meriluoto ja vadin osat on valmistanut joukko suomalaisia käsityöläisiä.

Suomen kilpailuteemana on tänä vuonna Lumo, joka kertoo kansainväliselle tuomaristolle ja yleisölle pohjoisen talven murtavien ensimmäisten valonsäteiden tarinan. Teema näkyy Suomen ilmeessä niin kilpailuannoksissa, muotoilussa kuin menukorteissa. Lumon tarinaa kerrotaan kilpailuissa joukkueen esittelyvideossa, menukortin teksteissä sekä Suomen tuomarin Eero Vottosen puheessa, joka esittelee Loimu-tehtävän muille tuomareille.

Kilpailua voi seurata suorana osoitteessa www.bocusedor.com sekä Bocuse d’Orin somekanavilla. www.nordicfoodlive.no striimaa kilpailun ilmaiseksi kahden päivän ajan keskittyen erityisesti pohjoismaisten joukkueiden kilpailutehtäviin.

Lue lisää kurpitsatehtävästä:
https://bocusedor.fi/bocuse-dor-2023-kolmen-ruokalajin-kurpitsamenu-lapsille/

Lue lisää merikrottitehtävästä:
https://bocusedor.fi/merikrottia-vadilta-suomen-raaka-aineet-valokeilassa/

Yhteistyössä

K-ryhmä on Bocuse d'Or -kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa. Haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja -matkailua Suomeen sekä lisätä suomalaista ruoanlaiton arvostusta ravintoloissa. Lisäksi haluamme nostaa ruokamaailman parissa työskentelevien ihmisten ylpeyttä omasta työstään – ja samalla lisätä ravintola-alan työpaikkojen haluttavuutta.

K-ryhmän kanssa Suomen Bocuse d’Or -menestyksen mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmann's. Lisäksi kumppaneinamme ovat E.Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Famifarm-Järvikylä, Olvi, Santa Maria Finland sekä Medanta.

Suomen osallistumisesta kansainvälisesti arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä