Kokkikilpailu Bocuse d’Orin finaalissa valmistetaan kolmen ruokalajin kurpitsamenu lapsille

Maailman arvostetuimman kokkikilpailu Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 22.-23.1.2023. Finaalin kilpailutehtävät on julkistettu. K-ryhmä on Suomen Bocuse d’Or-joukkueen pääyhteistyökumppani, joka tukee joukkueen harjoittelua.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Santeri Stenvall

Bocuse d’Or finaalia on tituleerattu maailman vaikeimmiksi kisoiksi, kun 24 eri puolilta maailmaa valittua joukkuetta tekee viiden ja puolen tunnin kilpailusuorituksen, jonka aikana valmistuu kaksi eri kilpailutehtävää, jotka on molemmat nyt julkistettu. Suomen joukkue on harjoitellut pitkin syksyä eri aikoina paljastettuja kilpailutehtäviä varten, mutta joukkueen tarkka menun koostumus on finaaliin asti tarkoin varjeltu salaisuus.

Ensimmäisenä valmistuvassa tehtävässä valmistetaan 15 kappaletta kolmen ruokalajin menua, jonka pääraaka-aineena on kurpitsa ja kohderyhmänä lapset. Alkuruoan on oltava kylmä, pääruoka on lämmin ja siinä on kurpitsan lisäksi pakollisena raaka-aineena kananmuna. Jälkiruoassa korostuu ravintolamaisuus, ja siinäkin pakollinen raaka-aine on kurpitsa.

Haastetta tuomareille

Vaikka menu valmistetaan lapsikohderyhmälle, kilpailutehtävän arvioi kansainvälinen, ammattikokeista koostuva tuomaristo. Kilpailevien maiden kokkituomariston lisäksi ”Feed the Kids” -nimisen tehtävän arvioi lapsista koostuva varjotuomaristo, jonka suosikki palkitaan maininnalla ”Coup de Cœur des Enfants” (”Lasten suosikki”).

Ammattituomaristo arvioi ruoan normaalien kokkikisastandardien mukaan, ja sen lisäksi antaa 20 pistettä annoksen hauskuudesta, yllätyksellisyydestä, tekstuureista ja muista ominaisuuksista, jotka voisivat miellyttää lapsia.

”Kolmen ruokalajin kurpitsamenu suunnittelu on ollut täysin uudenlainen kisatehtävä. Jo edellisessä finaalissa valmistettiin kolmen ruokalajin menu tomaatista, mutta lapsille suunnattu menu on Bocuse d’Orissa aivan uusi haaste. Se varmasti haastaa myös tuomarit: menun arvioijat ovat aikuisia alan ammattilaisia, joiden täytyisi asettua lasten asemaan ja pisteyttää annokset osaksi sen mukaan, mistä he ajattelevat lasten innostuvan”, pohtii Suomen edustaja Johan Kurkela.

8507158-3

Merikrottia ja suomalaista ruokakulttuuria

Toisena kilpailutehtävänä joukkueet valmistavat tarjoiluvadilla esiteltävän 15 hengelle valmistetun kilpailuruoan, jonka pääraaka-aineena on merikrotti, kampasimpukat ja sinisimpukat. Tämä kilpailutehtävä julkistettiin jo syyskuussa.

Merikrotti nostetaan vadille kahtena kokonaisena palana, jotka leikataan ja annostellaan tuomariston lautasille. Lisäksi vadilla nähdään kampasimpukkaa ja kaksi kasviksiin perustuvaa lisuketta. Sinisimpukoista ja kullekin maalle tyypillisistä palkokasveista tehdään lisuke, joka tarjoillaan erillisestä astiasta. Lue lisää merikrotti-tehtävästä täältä.

Bocuse d’Or- kauden 2022-2023 finaali järjestetään sunnuntaina 22. ja maanantaina 23. tammikuuta 2023 Lyonissa. Palkintosijaa Suomelle jahtaa Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela assistenttinaan Aino Kasanen ja valmentajanaan Kalle Tanner. Suomen joukkueen harjoittelumahdollisuudet ja kilpailun näkyvyyden takaa K-ryhmän keräämä laaja kumppaniverkosto.

Bocuse d’Or -finaali käydään 22.-23.1.2023 Lyonissa. Kilpailua voi seurata striimin välityksellä osoitteessa www.bocusedor.com

Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2022-2023 mahdollistavat K-ryhmän tukemana Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmans. Lisäksi kumppaneina toimivat E. Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Järvikylä, Olvi Vichy, Santa Maria. Joukkueen vaatettaa Medanta. Bocuse d’Or Academy Finland ry:n kumppaneina toimivat lisäksi Haaga-Helia ja Perho Liiketalousopisto.

keskofi bocuse 8506888web

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä