Mehevöitä liha yrttiöljyllä

Suomen Bocuse d'Or -edustaja Johan Kurkela mehevöittää lihan injektoimalla siihen havuilla maustettua rypsiöljyä.

Julkaistu

Mausteöljyllä injektointi

Mausteöljyllä injektointi on takuuvarma ja nopea tapa mehevöittää ja maustaa vähärasvainen liha, kuten riista. Lihan kypsennyksen jälkeen katajan- ja kuusenhavuilla maustettu, huoneenlämpöinen rypsiöljy piikitetään suoraan lihaskudokseen.

"Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että viisi millilitraa eli ruiskullinen mausteöljyä riittää mehevöittämään 800 grammaa kypsää lihaa. Öljyä pistetään lihaan noin 20 eri kohtaan, jotta maustuminen on tasaista", Johan Kurkela kertoo.

Vetäytymisen aikana liha mehevöityy ja maustuu.

"Injektoimalla maku ja mehevyys saadaan kohdistettua juuri sinne, minne sitä halutaan ja tarvitaan. Marinointiin verrattuna öljyä tarvitaan pieniä määriä ja kerran uutettu mausteöljy säilyy pitkiäkin aikoja käyttövalmiina", Kurkela jatkaa.

Piikki lihassa

Injektioruiskuja voi ostaa apteekeista. Ruiskujen osto saattaa kuitenkin edellyttää selitystä siitä, mihin tarkoitukseen niitä aikoo käyttää. Järeämpiä, ruoanvalmistukseen tarkoitettuja ruiskuja on saatavilla netissä. Isompien neulojen avulla suklaalla voi täyttää kakkuja, pistää hillosilmän munkkeihin tai ruiskuttaa mausteöljyä kokonaisena kypsennettävään kesäkurpitsaan.

Tee näin: lihan mehevöittäminen

Ostoslistalle:

  • 600 g kypsennettyä lihaa
  • 5 ml rypsiöljyä

Valmista näin:

  1. Kypsennä liha haluttuun kypsyyteen. Injektoi öljy useisiin eri kohtiin.
  2. Anna lihan vetäytyä ennen tarjoilua.
  3. Viimeistele! Kypsennetyt lihat kannattaa viimeistellä pienellä määrällä sormisuolaa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä