Kokkaa kuin Bocuse d'Or -tähdet

Merikrotti, kampa- ja sinisimpukka inspiroivat kokkaamaan Bocuse d’Or -hengessä. Samoista raaka-aineista myös Johan Kurkela valmistaa tammikuussa kilpailuannoksensa Lyonissa järjestettävässä finaalissa.

Julkaistu

Kokkien maailmanmestaruuskilpailujen finaali järjestetään Lyonissa Ranskassa 22.–23.1. Kilpailutehtävänä on yhdistää oman maan parhaat raaka-aineet merikrottiin sekä tulkita niiden kautta perinteisiä ruokareseptejämme. K-ryhmä on kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa.

Kilpailutehtävän raaka-aineista on mahdollista valmistaa elämyksellisiä talvikauden kala-äyriäisannoksia hieman kilpailun finalisteja yksinkertaisemminkin. Lautasella pariloidut kampa- ja sinisimpukat saavat seurakseen muhennettua pinaattia sekä kukkakaalia kahdella tapaa: pyreenä ja friteerattuna. Annos viimeistellään valkoviinikastikkeella, joka on maustettu yrtti- ja sahramiöljyllä.

Kastike lusikoidaan asiakkaalle näyttävästi salin puolella pienestä kattilasta. Tai vaihtoehtoisesti se kaadetaan lautaselle kastike­kannusta. Näin keskiössä on henkilökohtainen palvelu keittiöstä aina ravintola-­asiakkaan pöytään asti.

Meressä viljeltyä

Kampasimpukka on parhaimmillaan yksinkertaisesti kuumalla pannulla pariloituna. Simpukoiden kuivaus ja kuuma parila ovat valmistuksen onnistumisen avaimet. Viljeltyjen kampasimpukoiden suurimpia tuottajamaita ovat Japani, Kiina, Chile ja Peru. Simpukanviljely on ympäristöystävällistä ja tuotanto tapahtuu kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Atlantilla ja Itämeressä eläviä sinisimpukoita viljellään runsaasti etenkin Tanskassa ja Alankomaissa.

ASC-sertifiointi

ASC-sertifiointi takaa, että kalankasvatus noudattaa tiukkoja ympäristö- ja sosiaalisen vastuun kriteerejä.

MSC-sertifiointi

MSC-sertifiointi osoittaa kalan ja äyriäisten tulevan vastuullisen kalastuksen kansainväliset parhaiden toimintatapojen periaatteet täyttävästä kalastusyrityksestä.


Tuotteet Kesprosta

Yhteistyössä

K-ryhmä on Bocuse d'Or -kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa. Haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja -matkailua Suomeen sekä lisätä suomalaista ruoanlaiton arvostusta ravintoloissa. Lisäksi haluamme nostaa ruokamaailman parissa työskentelevien ihmisten ylpeyttä omasta työstään – ja samalla lisätä ravintola-alan työpaikkojen haluttavuutta.

K-ryhmän kanssa Suomen Bocuse d’Or -menestyksen mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmann's. Lisäksi kumppaneinamme ovat E.Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Famifarm-Järvikylä, Olvi, Santa Maria Finland sekä Medanta.

Suomen osallistumisesta kansainvälisesti arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä