Bocuse d’Or Europe 2022 semifinaali tänään – Suomen teemassa herkkyyttä ja rosoisuutta

Bocuse d’Or 2022 Euroopan kilpailu pidetään Budapestissa 23.–24.3. Seuraa kisatunnelmia: Suomen suoritus alkaa 24.3. klo 9.40.

Julkaistu

Teksti

Bocuse d’Or Academy Finland ry & Kespro

Kuvat

Bocuse d’Or Academy Finland ry

Suomen Bocuse d’Or -joukkue valmistautuu kilpailuihin Budapestissa. Johan Kurkelan luomia kilpailuannoksia tukee visuaalinen teema Waves, joka toistuu annoksissa, tarjoiluesineistössä ja menukortissa. Bocuse d’Or 2022 Euroopan-kilpailut pidetään Budapestissa 23.-24.3.


Bocuse d’Or on yksi maailman arvostetuimmista ja vaativimmista kokkikilpailuista, joka nostaa parhaat keittiökyvyt gastronomisen maailman tietoon. Suomelle palkintosijaa kilpailukaudella 2022-2023 on hakemassa Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela assistenttinaan Aino Kasanen ja valmentajanaan Kalle Tanner. Kilpailukaudella Suomen joukkueen harjoittelumahdollisuudet ja kilpailun näkyvyyden takaa K-ryhmän keräämä laaja kumppaniverkosto.

Kansainvälinen kilpailuorganisaatio on määritellyt Euroopan osakilpailujen ruokien pääraaka-aineiksi unkarilaisen metsäkauriin ja perunan. Suomen joukkue toteuttaa pakollisten raaka-aineiden ehdoilla Suomen erityislaatuisuutta korostavat ruoat kansainväliselle tuomaristolle. Ruoat esitellään suomalaisen huippumuotoilun esiintuovalla vadilla ja tarjoiluesineistöllä. Kokonaisuutta tuetaan kilpailua varten suunnitellulla teemalla, joka näkyy muun muassa vadissa ja tuomaristolle jaettavassa menukortissa. Teeman nimi on Waves.

"Gastronomiassa hiljaisuus valjastaa aistit alkavalle kokemukselle, ja me Suomessa osaamme vaalia hiljaisuutta ja antaa sille tilaa. Sanomme paljon vähällä. Suomen Bocuse d’Or -teema Waves antaa tilaa harkitulle vähäeleisyydelle, mutta maustaa sen saariston rosolla", kuvailee visuaalisesta ilmeestä vastuussa oleva joukkueen AD Ellaveera Björk.

Vadin on suunnitellut Suomen joukkueen kanssa jo kahdesti aiemmin työskennellyt muotoilija Laura Meriluoto.

"Tarjoiluvadin muotokieli on saanut inspiraationsa suomalaisesta saaristoluonnosta – veden muovaamiin rantakiviin osuvista aalloista, kultaisena hehkuvasta auringonlaskusta ja tuulessa hiljaa toisiaan vasten huojuvista heinistä. Liikkeestä ja pysähtyneisyydestä. Siitä hiljaisuudesta ja tilasta, jota me suomalaiset vaalimme ja arvostamme. Orgaaniset muodot yhdistyvät selkeisiin puhtaisiin linjoihin ja kokonaisuudessa on samanaikaisesti herkkyyttä ja voimaa. Ihan kuten meissä suomalaisissakin", Meriluoto kuvailee.

Kilpailuruoat sekä tarjoiluvati ja -esineistö julkaistaan Suomen kilpailupäivän aamuna klo 9.40 lähetettävässä tiedotteessa. Menu julkaistaan samaan aikaan sähköisesti.


BOC menu kansi

Vahva kumppanuus tuo tulosta


K-ryhmä on Bocuse d'Or -kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa. Haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja -matkailua Suomeen sekä lisätä suomalaista ruoanlaiton arvostusta ravintoloissa. Lisäksi haluamme nostaa ruokamaailman parissa työskentelevien ihmisten ylpeyttä omasta työstään – ja samalla lisätä ravintola-alan työpaikkojen haluttavuutta.

K-ryhmän kanssa Suomen Bocuse d’Or -menestyksen mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmann's. Lisäksi kumppaneinamme ovat E.Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Famifarm-Järvikylä, Olvi ja Santa Maria Finland.

Suomen osallistumisesta kansainvälisesti arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry.

Fiilis Peruna

Kilpailuaikataulu


Johan Kurkela, Aino Kasanen ja Kalle Tanner kilpailevat toisena kilpailupäivänä 24.3.2022

Kilpailusuoritus alkaa Suomen aikaa klo 9.40

Peruna-annokset valmistuvat klo 14.40

Metsäkauris valmistuu klo 15.15

Tulostiedote julkaistaan 24.3. noin klo 21.

Kilpailuja voi seurata suorana osoitteessa www.bocusedor.com

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä