Laadukas työvaate on Bocuse d'Or -tähtikokin valinta

Kompakti ja laadukas työvaate sopii sekä ravintolan arkeen että maailman vaativimman kokkikilpailun, Bocuse d'Orin, finaaliin. Millainen siis on kestävä ammattikeittiön työvaate?

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Medanta

Kuvat

Medanta

Medanta suunnitteli Suomen Bocuse d'Or -joukkueen käyttöön kompaktin, tarkasti mietityn edustusvaatemalliston. Se koostuu vaatteista, joita on helppo yhdistää. Niistä saa toimivan kokonaisuuden sekä edustavampaan tilanteeseen että suojavaatteeksi matkalle ja kilpailun valmisteluihin.

"Tyylikkäämpään asuun uudistimme perinteisen bleiserin uudelle tasolle. Valitsimme kankaaksi helppohoitoisen, rennon ja uusimman Medanta Smartsport materiaalin", kertoo Medantan toinen perustaja ja tuotantojohtaja Taina Steiner.

"Suomen joukkueen ja huoltojoukot erottuvat edukseen liikkuessaan kisapaikalla Lyonissa – selässä on näkyvä Finland-brodeeraus ja edessä Suomen lippu."

Medanta Bocuse d Or 2022 2023 Johan Kurkela kokkivaate Johan Kurkela: "Minulle on suuri kunnia edustaa Suomea Bocuse d'Or -kilpailussa. Tuntuu, että näinä päivinä itsenäisyys ja vapaus on meille yhä tärkeämpää. Tunnen ylpeyttä omasta maasta sekä meidän puhtaista raaka-aineista."

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee työvaatteita ammattikeittiöön?

1. Materiaalien joustavuus ja hengittävyys

Työpäivät ravintola-alalla ovat pitkiä ja asennot edellyttävät vaatteelta joustoa.

2. Mukavuus

Laadukkaan vaatteen saumat ovat pehmeät eivätkä hankaa – vaate ei saa painaa eikä puristaa.

3. Helppohoitoisuus

Työvaatteen tulee olla helppohoitoinen. Useimmat työvaatteet kestävät pesua korkeissa pesuasteissa, kuten 60 asteessa. Sopiva pesulämpötila kannattaa aina tarkistaa vaatteen pesulapusta.

4. Kestävyys

Pitkäikäinen tuote säästää myös ympäristöä. Toimiva ja turvallinen työasu voi lisätä myös työturvallisuutta: osassa Medannan tarjoamissa työasuissa, kuten Medanta Flex -mallistossa, on lisäksi antimikrobinen teho. Katso myös, miten tekstiilien hopeointi voi tappaa mikrobeja.

5. Esteettisyys

Vaikka työvaatteen teknisiltä ominaisuuksilta vaaditaan paljon, myös esteettisyys on tärkeää. Kokin työvaatteen on tärkeää näyttää hyvälle! Sopiva vaate voi lisätä itsevarmuutta, olla tapa ilmaista itseään sekä korostaa kokin ammatti-identiteettiä.

Medanta 2022 kokkivaate

+ Vinkki!

Medannan kokeille suunnittelemasta t-paidasta on tullut monen ammattilaisen suosikkituote. Eikä ihme, sillä se yhdistää kahden antimikrobisen materiaalin huippuominaisuudet: Medanta Flexin ryhdikkyyden ja Medanta Knitin pehmeyden. Juuri siksi se on niin toimiva tuote.


Medanta Bocuse d Or 2022 2023 Kasanen Kurkela edustusvaate Aino Kasanen ja Johan Kurkela

Yhteistyössä

K-ryhmä on Bocuse d'Or -kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa. Haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja -matkailua Suomeen sekä lisätä suomalaista ruoanlaiton arvostusta ravintoloissa. Lisäksi haluamme nostaa ruokamaailman parissa työskentelevien ihmisten ylpeyttä omasta työstään – ja samalla lisätä ravintola-alan työpaikkojen haluttavuutta.

K-ryhmän kanssa Suomen Bocuse d’Or -menestyksen mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmann's. Lisäksi kumppaneinamme ovat E.Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Famifarm-Järvikylä, Olvi, Santa Maria Finland sekä Medanta.

Suomen osallistumisesta kansainvälisesti arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä