Bistrosta brasseriehin – eurooppalainen ruokakulttuuri Suomessa

Bistrot ja brasseriet – koko kansan ruokaravintolat edustavat kuuminta ruokabuumia. HKScan Food service -raaka-ainevalikoima asettuu ilmiön ytimeen, tarjoten ruoka-ammattilaisille kaiken tarvittavan eurooppalaisen ruokakulttuurin tuomiseksi ruokalistoille.

Julkaistu

Teksti

HKScan

Kuvat

HKScan

Kaupallinen yhteistyö

HKScan

Uudelleenlöydettyjen klassikkojen viehätys

Klassikkoruokalajien uudelleentuleminen on enemmän kuin vain nostalgiaa – se on kunnianosoitus ruoan ajattomuudelle. Bistrot ja brasseriet ovat etulinjassa tuomassa näitä perinteisiä ruokaelämyksiä takaisin valokeilaan, säilyttäen niiden alkuperäisen viehätyksen ja sopeuttaen niitä modernin kuluttajan makuun. Suuntaus ei ole vain ruoanlaiton taidetta, vaan se on myös ruokakulttuuriperinnön elävöittämistä.

HKScan sipulipihvi annanperuna Vuoden kokki 28-08-190530

Bistro: eurooppalaisen keittiön kotikutoista lämpöä

Yleisessä taloussuhdanteessa kulutetaan varovaisemmin. Se puoltaa luontevasti ilmiön rantautumista Suomeen, sillä bistrot ovat tunnettuja kohtuullisista hinnoistaan. Lisäksi bistrotason kokkaaminen on monia muita keittiöitä leppoisampaa, joten ruokalista pysyy vaihtuvana ja mielenkiintoisena kohtuuvaivalla. Suomessa voidaankin tällä hetkellä puhua suorastaan bistrohuipusta.

Bocuse d'Or -ilmiö on brasserie- ja bistrokulttuurin gastronominen huipentuma.


Brasserie: ranskalaisen ruokaperinteen lähettiläs

Brasseriet, jotka palvelevat asiakkaitaan aamusta iltaan, eivät ainoastaan säilytä ranskalaista ruoka- ja ruokailuperinnettä, vaan myös rikastuttavat Suomen ravintola-alaa omilla erikoisuuksillaan. Lisäksi ne tarjoavat yhteisöllisyyden tunnelmaa ilman muodollisuuksia. Brasserie-ilmiön kukoistus Suomessa kertookin kaipuusta lämminhenkisiin tiloihin, joissa voi rennosti nauttia niin makuelämyksistä kuin ihmispaljoudesta.

HKScan Kariniemen kanaa dijon 7879

Monipuoliset raaka-aineet eurooppalaisiin makuihin

HKScan Food service tarjoaa yhdessä Kespron kanssa laajan valikoiman suomalaisia ensiluokkaisia raaka-aineita, jotka mahdollistavat rentojen ruokalajien valmistamisen ja innovoinnin. Valikoima edustaa laatua ja monipuolisuutta, sillä se on suunniteltu inspiroimaan ravintoloita ja keittiöitä sekä kokeilemaan että mukauttamaan reseptejä, mutta myös viemään klassikot ihan uudelle tasolle.

"Ilmiö näkyy vahvasti tuotteiden kysynnässä. Lajille tyypillisimpiä raaka-aineita ovat esimerkiksi nopeasti kypsyvät pihvit ja leikkeet, naudan entrecôte ja siipikarjan mehevät paistileikkeet", HKScanin Food servicen kehityspäällikkö Sami Rekola kertoo.

HKScan Toscanan kananpoika 06451

Suomalaiset raaka-aineet kertovat laadusta ja vastuullisuudesta

Nykyajan kulinaristit arvostavat aitoutta, mutta myös ruoan tarinaa ja alkuperää. HKScanin sitoutuminen kestävästi ja eettisesti tuotettuun raaka-ainevalikoimaan vastaa tähän kysyntään. Kun bistro- ja brasserie-ravintolat valitsevat vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita, ne eivät ainoastaan tarjoile perinteitä, vaan myös ruokaa, jolla on merkitys. Tämä lähestymistapa tuo syvemmän arvostuksen jokaiseen annokseen.

HKScan Carpaccio Tartar foodcamp 10-05-193455

Buumista buustia liiketoimintaan

Tämän päivän Suomessa kukoistava bistro- ja brasserie-ilmiö tarjoaa ruoka-ammattilaisille inspiraatiota ja asiakkaille unohtumattomia makuelämyksiä. HKScan Food service on ylpeä voidessaan olla osa tätä ilmiötä, tukien ravintoloita ja keittiöitä tarjoamalla parhaat mahdolliset raaka-aineet eurooppalaisen ruokakulttuurin juhlistamiseen.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä