Suomalainen ruokakulttuuri maailmankartalle

HKScan on mukana tukemassa Suomen uutta kilpailutiimiä Bocuse d’Or -kilpailussa seuraavalla kilpailukaudella. Yhteistyön tavoitteena on tehdä suomalaista ruokakulttuuria entistä tunnetummaksi maailmalla.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: HKScan

Kuvat

HKScan

Kokkien maailmanmestaruuskilpailuiksikin tituleeratussa Bocuse d’Or -kilpailussa nähdään jälleen ensi kaudella suomalaista huippuosaamista. Suomalaista ruokakulttuuria ovat viemässä maailmalle Johan Kurkela assistenttinsa Aino Kasasen ja valmentajansa Kalle Tannerin kanssa. HKScan on mukana tukemassa ja mahdollistamassa uuden joukkueen harjoittelun ja kilpailuun osallistumisen yhdessä K-ryhmän ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

”Haluamme olla omalta osaltamme vauhdittamassa suomalaisen ruokakulttuurin kehittymistä ja tuoda esille suomalaisia huippuluokan liharaaka-aineita. Bocuse d’Or -kilpailu tarjoaa tähän hyvät mahdollisuudet”, kertoo HKScanin Food service -liiketoiminnan johtaja Sari Palokangas.

Ranskan Lyoniin vuonna 2023 huipentuviin Bocuse d’Or -kilpailuihin on osallistunut vuosien saatossa monia maita, joilla on pitkät gastronomiset perinteet ja paljon resursseja sekä kilpailuun osallistumiseen että siihen valmistumiseen. Yhteistyökumppaneiden ansiosta myös Suomen joukkue pystyy keskittymään kilpailusuoritukseensa nyt uudella tavalla.

”Huippu-urheilijoillakin on iso tiimi taustalla, miksipä ei huippukokeillakin? Nyt kilpailijat voivat keskittyä itse kilpailusuoritukseen ja treenaamiseen. Kyse on yhdessä tekemisestä. Meillä kaikilla yhteistyökumppaneilla on tavoitteena tehdä suomalaista ruokakulttuuria tunnetummaksi”, Palokangas sanoo.

menu lehti 1-2022 Premiumpaketti 3 HKScan 002 Yhteistyökumppaneiden ansiosta myös Suomen joukkue pystyy keskittymään kilpailusuoritukseensa nyt uudella tavalla. Tavoitteena on tehdä suomalaista ruokakulttuuria tunnetummaksi.

Tuotteet harjoittelun tukena

Kahden vuoden välein järjestettävän kilpailun finaalin raaka-aineet eivät ole vielä tiedossa.

”Toivomme, että Suomen joukkue voi käyttää meidän tuotteitamme kilpailuun valmistautumisen yhteydessä. Muuten yhteistyömme koostuu markkinointiyhteistyöstä, erilaisista tapahtumista ja kampanjoista. Olemme varmasti vahvasti tukemassa ja kannustamassa esimerkiksi harjoituksissa ja kilpailuissa”, Palokangas sanoo.

Haaveissa Euroopan karsintakilpailut Suomeen

HKScan on ollut mukana tukemassa Bocuse d’Or -kilpailijoita aiemminkin. Viimeksi yritys toimi Suomen vuoden 2021 edustajan Mikko Kaukosen yhteistyökumppanina.

”On ollut hienoa päästä näyttämään, että suomalaisten perinneruokien lisäksi meillä on tarjota valtavasti kiinnostavia, huippuluokkaisia ruokaelämyksiä”, Palokangas kertoo.

Sekä HKScanin että Kespron toiveena on, että kilpailun Euroopan karsinnat voitaisiin järjestää tulevaisuudessa myös Suomessa.

”Se olisi valtavan hieno juttu suomalaiselle ruokakulttuurille ja koko alalle”, hän sanoo.

Palokangas uskoo, että kilpailun yhteistyökumppanina toimiminen voi parhaillaan lisätä myös foodservice-alan houkuttelevuutta.

”Uskomme vahvasti, että huippukokkien kautta opimme taas uudenlaisia suuntauksia ja trendejä. Samalla toivon, että kilpailu lisää myös koko toimialan houkuttelevuutta. Ala kärsii tällä hetkellä henkilökuntapulasta, joten tällaisella näkyvyydellä on varmasti positiivisia vaikutuksia.”

menu lehti 1-2022 Premiumpaketti 3 HKScan 001 Anni Peräkylä toimi Suomen joukkueen assistenttina edellisenä kilpailukautena.

Kisasta ispiraatiota ammattilaisten lisäksi myös kotikokeille

Bocuse d’Or -kilpailua seurataan tarkkaan ruoka-alan ammattilaisten keskuudessa ja foodservice-puolella. Sari Palokangas toivoo, että seuraava kilpailukausi toisi Bocuse d’Orin tutuksi myös muille kuin ravintola-alan ammattilaisille.

”Tavoitteena on tehdä kilpailusta koko Suomen juttu. Meillä on valtavasti kotikokkeja, jotka harrastavat ruoanlaittoa, panostavat kotikeittiöihin sekä keittiövälineisiin ja seuraavat ravintola-alaa vapaa-ajallaan. Kilpailu kiinnostaa ja inspiroi varmasti myös heitä.”

Palokangas huomauttaa, että ajoitus kilpailun tunnetuksi tekemiselle on osuva.

”Korona-aika on hämärtänyt kaikin puolin eri toimialojen välisiä rajoja. Esimerkiksi vähittäiskaupan ravintolabrändien tarjonta on lisääntynyt selvästi. Me olemme HKScanilla huomanneet tämän selvästi, ja tiedämme, että ruoka ja kokkaaminen ylipäätään kiinnostavat yhä useampia”, hän sanoo.

menu lehti 1-2022 Premiumpaketti 3 HKScan 004 HKScanilla on huomattu, että ruoka ja kokkaaminen kiinnostavat yhä useampia.

HKScan

  • HKScan Oyj on Helsingin pörssissä noteerattu elintarviketeollisuusyhtiö, jolla on yli satavuotinen historia ja toimintaa kymmenessä Euroopan maassa. Yrityksen kotimarkkinoita ovat Suomi, Ruotsi, Tanska ja Baltia.
  • Yritys työllistää noin 7 000 ammattilaista. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2020 1,8 miljardia euroa.
  • HKScanin tuotemerkkejä ovat muun muassa HK®, Kariniemen®, Via®, Scan®, Pärsons®, Rakvere®, Tallegg® ja Rose®

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä