Arla Pro tukee Suomen Bocuse d’Or -joukkueen arvokasta työtä

On tärkeää, että ravintola-alalla yhdistetään voimat Bocuse d’Or -joukkueen tueksi ja edistetään koko alan kehitystä ja vetovoimaa Suomessa, toteaa Arla Pron Culinary Lead Guilherme Guise. Viime vuodet alalla ovat olleet haastavia ja nyt on aika innostaa.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: ArlaPro

Kuvat

ArlaPro

Menestys ala merkittävissä kilpailuissa, kuten Bocuse d’Orissa, luo kulinaarista mielikuvaa koko maasta. Se nostaa tunnettuutta ja tukee esimerkiksi ruokaturismia.

"Meidän naapurimaamme Pohjoismaissa ovat menestyneet erittäin hyvin Bocuse d’Or -kilpailussa ja olemme nähneet, miten paljon näihin maihin on syntynyt Michelin-tähtien ravintoloita. Ihmiset jonottavat niihin pöytää ja haluavat päästä kokemaan ruokaelämyksiä. Kilpailu inspiroi koko alan kehitystä, koska sen myötä syntyy uusia suuntauksia, tekniikoita, makuyhdistelmiä ja kattaustaidetta", Guise luettelee.

"Myös meillä on maailmanluokan ravintoloita ja monia tunnettuja keittiömestareita, mutta voitto Bocuse d’Or -kilpailussa lisäisi vielä tunnettuutta ja inspiraatiota ravintolamaailmaamme."

"On hyvin merkityksellistä, että alan yritykset ovat yhteistyössä mukana tukemassa meidän omia ammattilaisiamme ja luomassa heille mahdollisuuksia menestyä. Tämä on tahtotila ja pitkäaikainen visio alan kehityksestä enemmän kuin vaikkapa suoraa tuotepromootiota. Toki esimerkiksi Arla Pro -tuotteet ovat juuri niitä ammattilaisten laatutuotteita, joita kilpailussa käytetään. Itsekin olen oman työurani aikana valinnut aina Arla Pro -tuotteet niiden laadun perusteella", 14-vuotisen pastry chef -uran tehnyt Guise toteaa.

Kespro Bocuse d Or 2022 2023 joukkue Aino Kasanen, Kalle Tanner ja Johan Kurkela edustavat Suomea Bocuse d'Or -kilpailun finaalissa Lyonissa 22.-23.1.2023.

Bocuse d’Or -kilpailu on maailman arvostetuin kokkikilpailu

Kilpailun isä on ranskalainen huippukokki Paul Bocuse, joka on yksi koko alan suurista legendoista kautta aikojen.

"Jokainen kokki tuntee tämän aivan erityislaatuisen ammattilaisen ja hänen merkityksensä alallemme. Itse kilpailu on myös hyvin tunnettu ja arvostettu – meidän alamme maailmanmestaruuskilpailu, joka varmasti innostaa myös uusia ihmisiä hakeutumaan alalle."

Suomea edustaa intohimoinen ja ahkera tiimi

Suomen edustaja Johan Kurkela ja hänen assistenttinsa Aino Kasanen ovat nuori ja nälkäinen tiimi ja heillä on hyvät mahdollisuudet loistavaan menestymiseen. He ovat valtavan lahjakkaita ja suhtautuvat kilpailuun intohimoisesti.

"Johan on luova ja hänellä on selkeä näkemys tekemisestään. Myös Aino on äärimmäisen lahjakas ja hoitaa oman roolinsa aivan täydellisesti. He harjoittelevat paljon ja hiovat osaamistaan huippuluokkaan. Uskon, että he luovat kilpailussa wow-efektin osaamisellaan."

"Pitkistä työpäivistä ja paineista huolimatta haluan kannustaa heitä pitämään ilon työssään, niin kuin ovat tähän asti tehneet. Positiivinen asenne ja menestyksestä unelmointi kantaa pitkälle. Kiitän tiimiämme siitä kovasta työstä, jota se tekee ja toivotan hyvää menestystä!"

ArlaPro Bocuse d Or 2022 2023 Guilherme Guise Guilherme Guise

Suomalaisen luonnon herkut esiin

"Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisen näkökulmasta on hienoa, että tiimimme voi nostaa kilpailuun suomalaisen luonnon hienouksia. Johan varmasti yllättääkin valitsemalla näitä kilpailuun."

"Meidän metsissämme kasvaa esimerkiksi upeita yrttejä, marjoja ja sieniä ja meidän huippukokkimme keräävät hienoja raaka-aineita usein itse keittiöihinsä. Tätä aina ihmetellään ulkomailla, se on jotain ainutlaatuista", Guise painottaa.

Hän on myös itse vienyt japanilaisen huippukokin Fiskarsin metsiin sienestämään.

"Suomalaisessa keittiössä hienoa on makujen tasapaino – lopputuloksessa ei koskaan ole liikaa happoa tai mausteisuutta, vaan maut ovat upeana, tasapainoisena yhdistelmänä", Guise kiittää.


Yhteistyössä

K-ryhmä on Bocuse d'Or -kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa. Haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja -matkailua Suomeen sekä lisätä suomalaista ruoanlaiton arvostusta ravintoloissa. Lisäksi haluamme nostaa ruokamaailman parissa työskentelevien ihmisten ylpeyttä omasta työstään – ja samalla lisätä ravintola-alan työpaikkojen haluttavuutta.

K-ryhmän kanssa Suomen Bocuse d’Or -menestyksen mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmann's. Lisäksi kumppaneinamme ovat E.Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Famifarm-Järvikylä, Olvi, Santa Maria Finland sekä Medanta.

Suomen osallistumisesta kansainvälisesti arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä