Villeroy & Boch -lautaset Bocuse d’Orissa

Suomen Bocuse d’Or -kandidaatin Ismo Sipeläisen ja assistentti Johan Kurkelan Euroopan-karsinta toi loppukilpailupaikan Lyoniin tammikuussa. Kilpailua sponsoroi Kespron Suomessa edustama Villeroy&Boch.

Julkaistu

Teksti

Jari F. Lampén

Kuvat

Elo-säätiö / Kim Öhman

– Liharuoasta saimme kolmanneksi parhaat pisteet ja itse vati palkittiin kilpailun parhaana, mutta lautasannos pudotti sijoitusta, Ismo Sipeläinen kommentoi Torinon kilpailun jälkeen.

Suomen edelle kapusivat Norja, Ruotsi ja Tanska. Islantikin selviytyi jatkoon yhdeksännellä sijallaan.

Lihavadille fileetä ja kateenkorvaa

Lihavadin pakollisina raaka-aineina olivat Fassona Piemontese -naudan sisäfilee, Sant’Andrea -riisi ja vasikan kateenkorva. Lautasannoksissa piti käyttää piemontelaista luomukananmunaa ja Castelmagno DOP -lehmänmaitojuustoa. Lisäksi annokseen oli lisättävä kilpailua edeltävänä iltana paljastettu yllätysraaka-aine, joka maanantaina oli nro 3:n ja tiistaina nro 7:n spagetti, josta Suomen tiimi teki korimaisen side-dishin. 27-vuotiaalla Sipeläisellä ja 21-vuotiaalla Johan Kurkelalla on kosolti kilpailukokemusta. Valmentajana toimi Eero Vottonen, joka edusti Suomea edellisen kerran. Joukkueen presidentti ja Suomen tuomari Matti Jämsen on kilpaillut Bocuse d’Orissa peräti kahdesti – toisella kertaa Sipeläinen oli hänen assistenttinaan.

Suomen Bocuse d’Or-kilpailun osallistujat keittiön työpöydän ääressä

Yksinkertaiset raaka-aineet haastavat

Sipeläinen ja Kurkela palaavat keittiöön kesälomien jälkeen elokuun lopulla, jolloin järjestäjien pitäisi julkistaa seuraavat raaka-aineet.

Pari viikkoa kuluu funtsaillessa ja suunnitellessa, sen jälkeen ruvetaan tekemään ensimmäisiä annoksia.

Aiemmista kilpailuista on opittu, että yksinkertaiset raaka-aineet ovat vaikeimpia, sillä niiden valmistamiseen on loputtomasti vaihtoehtoja.

Valkoinen lautanen antaa tilaa annokselle

Vadin ulkonäkö on tärkeä osa wau-efektin tuottamista, ja siksi joukkueet pyrkivät pitämään ne salassa viime hetkeen asti. Lautasannokset ovat aivan yhtä tärkeitä, vaikka kaikki joukkueet käyttävät saman valmistajan lautasia.

Villeroy & Bochin Blossom Hotel -, Stella Vogue - ja Hotel-astioita myydään Suomessa vain Kesprossa.

Joukkueet annostelivat lihavadin ruoat samanlaisille lautasille. Kananmuna-annoksen lautaset sai valita neljästä Villeroy & Bochin mallista. Kaikki olivat valkoisia, joukossa oli yksi trendikkäämpi ja kolme klassisempaa vaihtoehtoa.

– Valkoinen lautanen on erittäin hyvä pohja annoksen rakentamiselle. Se on kuin tyhjä kangas, johon voi ruveta maalaamaan. Lihalautasen alla meillä oli asetti, jossa oli paikat side-disheille.

Sponsorina Villeroy & Boch

Kilpailulautaset on valmistettu kevyestä, kestävästä, hienostuneesta ja läpikuultavasta luuposliinista, jota käytetään à la carte -ravintoloissa kaikkialla maailmassa. Kilpailijat saivat valita käyttämänsä lautasannoksen lautaset neljästä eri vaihtoehdosta, vatiannokselle vaihtoehtoja oli vain yksi. Villeroy & Boch on sponsoroinut kansainvälistä Bocuse d’Or -kilpailua koko historian ajan.

Bocuse d’Or, Lyon, 28.–30.1.2019

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä